Bokat och klart

2010-02-24 kl 18:25:16
Har pysslat med en hel massa grejer idag. Jag har fyllt i DS-156-formuläret, som är första delen i visumansökan. Skrivit ut de papprena och skickat vidare en kod från det till SI, och fick väldigt snabbt nästa del att fixa i visumprocessen - nämligen att boka tid på ambassaden. Detta görs också på nätet, som nästan allting med SI, me like! Bra att man också får så bra info från SI hur man ska göra allting, satt och funderade lite i måndags på hur man gjorde nu med ambassaden och hur man skulle boka och det. Men i mailet från SI så slätas alla frågetecken ut sen. Nu kan jag inte jobba mer på visumet förrän jag fått Placement Pack, men det kommer nog nästa vecka hoppas jag.

Tiden till ambassaden är bokad då, 6 april ska jag dit. Hoppas att snön har försvunnit till dess så jag slipper försenade tåg. Har även bokat tid för hälsoundersökningen, det blir nu på tisdag - inte lång väntetid där. Och när jag ändå höll på att boka grejer var det lika bra att boka klipptid också tyckte jag, så 7 april ska jag klippa håret. Känns skönt att jag klarade av tandläkaren för två veckor sen, lite mindre grejer att göra precis innan.

Nu är det på gång alltså! Jag är så himla pepp. Det känns så overkligt. Jag ska till USA! Snart!

Emma
http://lifeofemma.webblogg.se/
2010-02-24 kl 23:30:00

ja vad kul! :D

Jannike
http://holdmypocket.blogg.se/
2010-02-25 kl 02:57:28

Åh vad spännande att det händer grejer nu!!!!! Jag minns själv hur exhalterande det var när jag var påväg att åka! ...Dock så hann jag inte tänka så mycket eftersom att jag matchade med min värdfamilj och åkte till dem typ 2½ vecka senare, haha. Men åh vad kul! Tycker att det är så roligt att läsa din blogg för det påminner mig om hur det kändes när jag själv åkte iväg!

Louise - Living in Turkey
http://louisesa.blogg.se/
2010-02-25 kl 10:13:39

Aaahhh fy fan vad kul. Det pirrar nästan i min mage när jag läser det (eller så är det för att jag ska flyga imorgon men men...) och det låter SÅ BRA med allt.

Inte nog med att du kommer ha tänderna och håret fixat, du kommer vara 21 också. Är Sofia 21?

Blir lite svårt att gå ut ihop annars men det är ju inte så viktigt.

Skitskoj att ni hamnade nära varandra när ni har haft så bra kontakt.



Är det fler svenskar i området?

Armvecksproblemet har gått bort nu men det gjorde verkligen SKITont.



Kramar Louise

Jannike
http://holdmypocket.blogg.se/
2010-02-25 kl 17:05:36

Jag är född 88 så jag fyller 22 i år, men inte förrän i September. Fer är 6 månader yngre än vad jag är, men mentalt så är han nog x antal år äldre än vad jag är. Haha. Hur gammal är du egentligen? Har jag aldrig tänkt på.



Som en kommentar på ovanstående kommentar så vill jag bara säga att ni inte ska oroa er om ni har någon i gänget som kommer vara under 21 här sen, för om ni ska gå ut i DC så kommer man in i princip överallt bara man är över 18. På de flesta klubbar är det 18-årsgräns för inträde (21 för alkohol dock) i DC. :) Tänkte bara säga det så att du vet och slipper oroa dig för att ha kompisar under 21! Det ska nog inte vara några problem. När jag var här under mitt år så var ju inte jag 21, det var dock de flesta av mina vänner, men jag hade aldrig några problem med att gå ut med dem. Just so you know!

Louise - Living in Turkey
http://louisesa.blogg.se/
2010-02-25 kl 17:33:17

Nej förlåt, det har jag fått men inte hunnit svara på. Har haft annat för mig och nu åker jag hem en sväng imorgon. Men jag ska försöka att svara på det på lördag eller söndag när jag är hemma.



Jaha, en till svensk som bor nära. Man tycker ju att alla au pairer verkar blogga numera så du kanske hittar hennes blogg (om hon har en) snart eller så kanske hon hittar dig.

Du borde få en lista på alla som bor i ditt område också från LCC´n så då hittar du säkert hennes namn där så du kan maila. Skönt att ha någon på plats och en som kommer senare mot sommaren.



Hur känns det nu då? Börjar du redan fundera på packning och allt det där eller?



Kramar Louise

malin
http://wakoo.blogg.se/
2010-02-25 kl 18:12:35

åh så kul, jag vill också :D hade intervjun i förgår, så för mig blir det bara till att vänta nu, haha! (för din del med) men skönt att "allt" är färdigt :D

malin
http://wakoo.blogg.se/
2010-02-25 kl 21:38:35

Ja jag kan tänka mig de (: hoppas du får ett finnnnnt år, kommer nog allt följa dig här ;D



Ja jag hoppas de går fort nu, hade inte varit helt fel (:

Sigrid
http://sigridiusa.blogg.se/
2010-02-26 kl 09:40:21

Det är såå skönt att se att det löste sig, det satt långt inne med som sagt så fick du familj, och ja då känns det som att det kan ju hända för mig med. Inte för att vara dum, utan mer för det är skönt att någon är i samma situation som mig.



Ja, de på SI kontoret är så pedagogiska och säger hela tiden att det löser sig, och de har ju rätt, de har ju sett alla matchningsprosesser och vet att ingen är den andra lik.

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-02-26 kl 13:59:20

Ja, det er kjempe surt. Men har ikke noe annet valg enn å være her, så skal klare å holde ut :)

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-02-26 kl 17:58:29

Nei da, ingen problemer så lang. AuPairCare betaler for rommet og mat, heldigvis:)

Sofie
http://sofiesusa.blogg.se/
2010-02-26 kl 20:00:32

Sv: Yes, är verkligen så nöjd över att matcha med dem. Har egentligen inte särskilt mycket erfarenhet, 540 timmar eller något sånt!

sigrid
http://sigridiusa.blogg.se/
2010-02-26 kl 20:35:52

Jag är såå glad att det lossnat nu! Si hade rätt, och det är ju klart de hade det :) He, jotack skulle också vilja hitta en blogg där det va stendött, som hos mig typ ;) hih, men nu har det ju lossnat, Det är bara för att ni, du och sofia redan matchat så u har två topp au pairier försvunnit ;)

Sofie
http://sofiesusa.blogg.se/
2010-02-26 kl 20:47:05

6 juli har vi sagt! Har tänkt skriva om det, men vill vänta tills det verkligen är 100% säkert, inte för att jag ser vad som ska strula till sig nu men man vet ju aldrig!

Sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-02-27 kl 01:52:15

Buffy är bäääst! :D

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-02-27 kl 01:53:34

Ja, det er veldig greit at de ordner med det meste. Hvis ikke vet jeg ikke hva jeg skulle har gjort :)



Thea er veldig skandinavisk :p umulig å utale rett på engelsk!

Anonym
2010-02-27 kl 23:54:42

Hejsan=)

jag har en fråga och om du har tid får du gärna svara på den! vad tog du för försäkring? grundföräkringen eller la du till någon? Jag funderar på att skita i extraförsäkringarna för nästan allt ingår ju i grunden och om jag tappar bort min resväska så får jag väll köpa nytt;P hur gör du?=)

Louise - Living in Turkey
http://louisesa.blogg.se/
2010-02-28 kl 11:16:11

Nej då, jag fick ditt mail.



Just nu har jag inte samma smarta hotmail grej här hemma, hotmail live eller vad den heter. Men har jag inte svarat när jag är hemma i Sverige nu så gör jag det när jag kommer tillbaka. Man blir så knäpp när man inte sitter vid sin egna dator.



Shit, packlista i sommaras...det var väl liiiiite tidigt ändå. Men då är du förberedd iaf. Kommer du ha någon övervikt i väskan tror du? Vad säger alla runt omkring dig nu då, familj och vänner, är de glada för din skull?



Kramar Louise


Kommentera här:


Namn:
Spara info?

E-postadress: (bara jag som ser)


Din blogg/hemsida:


Kommentar:



Totalt 389 dagar i USA

Lokal tid i Richmond:


Vädret i Richmond: