4 veckor / 1 månad

2010-03-22 kl 11:37:44
Idag är det exakt fyra veckor tills jag flyger till New York. Det är även exakt en månad tills jag åker ner till Richmond och får träffa familjen! Annars är det ganska lugnt med mina förberedelser just nu. Det jag jobbar effektivast på är att hindra mig själv från att köpa mer kläder. Kommer bli jobbigt att få plats i resväskan annars, och att säga "men en liten tröja gör ingenting" varenda gång man köper något funkar inte. För till slut blir det 15 tröjor och jo, 15 tröjor gör nog skillnad sen.

I veckan har jag tänkt försöka få in ett besök på banken. Där jag ska betala visumavgiften och få kvitto på det, fixa fullmakt över mina bankkonton åt mamma, och även växla in pengar. Spela roll när man växlar in pengarna liksom, jag orkar inte springa till banken flera gånger, så känner att det blir lika bra att ta allting på en gång. Ska även ta mig ner till reklambyrån, dvs jobbet, och bli fotad för visum och internationellt körkort.

Det känns så nära men samtidigt så långt bort. Är det sant att det bara är en månad kvar? Vad ska jag göra under tiden nu då? Vänta?

Marie
http://lifeintheusa.blogg.se/
2010-03-22 kl 16:56:11

Haha precis! Hmm jag vet faktiskt inte, jag tror faktiskt att jag vill att hon ska vara borta när hon kommer... haha! Hade hon varit svensk så visst, men nu är denne tysk.. Så mjaa.. ;) Har din familj någon au pair just nu och kommer hon vara där när du kommer? :)

malin - blivande au pair
http://wakoo.blogg.se/
2010-03-22 kl 17:58:02

En ynka månad kvar, fyyyy så roligt, haha! :P

Sigrid
http://sigridiusa.blogg.se/
2010-03-22 kl 19:35:15

Ja, på tal om trollen så fick jag det idag :D



Hi, nuuu är det närma för dig! Guud vad kul!

Tonje Jeanette

Ja, jeg vil veldig gjerne vere med och ta bilder meg dej! jeg er ikke saa dyktig, bare tar her och der liksom, men kan du litt kan jo du lere meg det! hehe.. ja, jeg har bil tilgjengeligt paa fritiden! :) tvillingene jeg passer paa er 3 aar og 3 mnd'er gamle ;)

Emilie
http://plajnis.blogg.se/
2010-03-22 kl 21:02:31

HEEJ!

Jag skäms så dålig jag vart på att skriva. Jag har haft känslan av att tiden bara rusat iväg. Inte för att jag gjort något kul, snarare att jag vart lite sådär zombieaktiv. Jobbat, sovit, jobbat, sovit. Och kollat på Glee. Helt sjukt att man kan fastna så för en serie!



AAH, snart åker du!! Shit vad kul! Om du inte vet vad du ska göra tills du åker så rekomenderar jag dig att fastna för en serie och titta sönder den tills du undrar om du faktiskt har ett liv eller inte :P Kanske inte superefektivt men helt plötsligt var det den 23:e mars om man säger så ;)



Förstår hur du menar med alla dessa kläder. Blir svårt det där. Men ett superbra sätt att rensa garderoben, tänk när man sitter där och packar och ser kläder man ABSOLUT inte vill ha med. Då kan man fråga sig "varför vill jag inte ha med dessa?" och så kan man göra sig av med dem och få mer space :)



Jag var på Studierådgivning i onsdags. Det var väldigt givande faktiskt med de svåra papprena. Blev lite glatt överraskad av blanketten för ett rum. De hade nämligen roommate matchning. Hade jag inte ens tänkt på men nu när jag ser frågorna framför mig så är det kanske bra om man inte retar ihjäl sig på någon man ska dela rum med. Vissa frågor var liksom lite spela roll, till exempel om hon röker eller inte. ANTAR att denne rökare inte röker I rummet? Eller? I såna fall så undrar man ju hur de tänker. Fast i alla fall, rökare luktar faktiskt, även om de inte känner det själva... Okej nu blev det ett svårt beslut helt plötsligt :P

Jag vet faktiskt inte om jag ska ha klart allt innan jag kommer. Jag TROR att jag ska ha en överblick men registrera klasserna på plats. Får kolla mer. Det är väldigt mycket jag ska veta just nu så jag försöker ta det i tidsordning. Det ska vara något infomöte för alla internationella studenter innan allt börjar. De visste inte datumet än men förhoppningsvis vet jag det snart.



Hur mycket gick din hälsoundersökning på ungefär? Måste du ta några sprutor? Kanske frågat det men blev orolig igen för nu är det någon utbytesstudent (high school) som precis tagit (obligatoriska) sprutor mot hepatit B och någon annan. Aha typ.



Haha, jag sa det jag med faktiskt :P Det är ju min mammas femte barn trots allt, är inte BB lite omodernt då? Föda på planet är ju the new thing.

Det verkar som att pappa kan hänga på om jag åker typ runt den 26:e eller så. Annar kan kanske min vän som är i Washington DC som au pair möta upp mig. Allt hänger på när det internationella mötet är så jag kan boka min biljett for real.



Har du fått din SI lista över de som åker samtidigt? :)



Haha, torr inte jag hört den låten om Josefin flickan men det kanske är mitt undermedvetna som använt just den melodin (jag är medveten om att den inte är så originell haha)



Ha det så bra,

Kram!

Sara - the world is my playground
http://sarasweden.blogg.se/
2010-03-22 kl 22:01:11

hoppas att du får ett riktigt bra år!

är du nervös nu? det är ju inte lång tid kvar.. :P

Emma
http://lifeofemma.webblogg.se/
2010-03-22 kl 22:33:11

wiie vad roligt! så länge som vi har pratat om det här och nu är det äntligen snart dags för din del! :D Är så otroligt glad för din skull :)

Tonje Jeanette

Tvillingene er en gutt og en jente.. hehe.. :p jeg har vert her i 8 1/2 mnd og reiser hjem igjen i juni/juli etter at jeg har reist litt rundt.. ferdig som au-pair 6-7 juni och aaker da til california(forhapentligvis!!)

og du! naar det gjelder kler! du trenger IKKE ta med deg mye...!! ta minst mulig! saann kanskje for en 8-9 dager!? jeg garanterer deg du kommer til aa shoppe deg gal!!!!!! hehehe.. crazy priser!! :)jeg har hvertfall gjort det! sliter enda med aa ikke dra kortet mitt, i haap om aa spare litt.. hehe..

malin - blivande au pair
http://wakoo.blogg.se/
2010-03-23 kl 15:21:39

jo men dom gillade inte att man var i Detroit så mycket,(det var ändås visst en bit dit iaf sa mamman sen) är ju usas farligaste stad och det hände alltid skit där osv, så hellre Ann arbour isf, och det var nån timma iväg om inte mer, och det vill man ju inte direkt ligga och köra varje dag, och dom stora shopping ställerna låg mer på udda ställen :S



fanns ett i närheten, ett litet. men de stora låg 2 timmar bort, men Ja det kan man ju bha åka på helgerna isf ;S

malin - blivande au pair
http://wakoo.blogg.se/
2010-03-23 kl 15:49:25

Ja alltså jag har ju fattat man får köra mycket mycket mer för att komma nånstans än här i sverige liksom, men inte fan hade jag räknat med 2 timmar :P ta ju två timmar hem med, så hinner man vara där en timme kanske ;P



åååhh, 10 minuter är lagom ;)

många au pairer där i närheten? (:

Marie
http://lifeintheusa.blogg.se/
2010-03-23 kl 16:21:07

sv: Ja precis, hade det varit så att det varit mitt under skolan för barnen så klart att jag hade velat att hon skulle vara där! Nu är det liksom 3 dagar innan hon åker, när mamman är hemma och alla barnen är fria från skolan... Det är liksom en helt annan sak. :O Men jag ska maila henne faktiskt! :D Så vi får se :D Oh spännande att vara den första au pairen! Varför ville dom börja ha en au pair ist för en nanny? :D

malin - blivande au pair
http://wakoo.blogg.se/
2010-03-23 kl 16:50:04

Precis!

jaha vad skönt! och roligare att umgås med riktiga amerikaner också ;D det är ju det coolaste!m

sigrid
http://sigridiusa.blogg.se/
2010-03-23 kl 16:51:01

Jo, det gick ganska snabbt :D Jag blev matchad i tisdags och fick det på måndagen :D Så mindre än en vecka, goood!

Sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-03-23 kl 17:06:12

jo det är det säkert, men jag vill ha en med större minne också :) Så då känns det mer värt att klpa en ny!

Sara - the world is my playground
http://sarasweden.blogg.se/
2010-03-23 kl 17:16:48

vad skönt att du inte har någon resfeber ännu.

vad har du handlat för presenter till familjen? :)

LIna
2010-03-23 kl 18:41:09

Hej! ang visumavgiften.. Måste man gå till banken för att fixa det? Jag blev lite konfunderad när jag läste att man skall ha kvitto... ? Kan du berätta mer :)


Kommentera här:


Namn:
Spara info?

E-postadress: (bara jag som ser)


Din blogg/hemsida:


Kommentar:



Totalt 389 dagar i USA

Lokal tid i Richmond:


Vädret i Richmond: