När händer det?

2009-11-23 kl 15:31:22
Lagom jobbig vecka. Hade tänkt blogga men hann inte alls med. Iofs har jag väl inte så jättemycket att säga heller kanske. Har varit godkänd i två veckor nu, fortfarande ingen match. Inte ens det där Acceptance pack har behagat dyka upp. När är det meningen att man ska få det egentligen, efter att man hittat en familj eller? Verkar himla osmidigt om det nu ska ge lite info inför matchningen.

Mailade SI med lite frågor om hur lång tid det kan ta innan jag får första matchen och sådär. Jag menar ju inte att jag vill hitta en familj NU, det känns lite orealistiskt. Men att ändå få en första match så att jag vet att det är igång. Dock kan det ta cirka en månad, och när det blir jul och nyår och allt så dör det tydligen av lite. Men det kan man väl förstå, folk vill göra annat än leta au pairer mitt i julstressen.

Sen har jag hittat ungefär tio familjer som ligger uppe på SI:s hemsida, som jag är riktigt intresserad av att prata med. Har nu skrivit upp referensnummer på de jag gillar, så ska de typ bli tillagda till min ansökan och sen kanske man kan få prata med dem... Skoj! Vi får se vad som händer.

Talkback Questionnaire

2009-11-11 kl 18:43:23
Har mailat SI med lite frågor angående Trackback Questionnaire som ligger på förstasidan på min au pair-inloggning. Det är ungefär en utvärdering av hur jag upplevt Skandinaviska Institutet so far, som de vill att jag ska svara på nu. Är det någon av er som gjort klart det? Jag tyckte det var lite skumt med typ om man lämnat pengar till intervjuaren, och i vilken valuta isåfall. Fanns ju bara typ fyra valutor att välja på, och svenska kronor var inte en av dem. Så jag hajar inte riktigt...

Någon som vet om det måste vara klart också innan man kan bli matchad med en familj? Det står ju "must be completed before we can progress your application", men jag tycker det är lite luddigt? Det står ju ändå att min ansökan kan ses av värdfamiljer nu... SI som även brukar vara så snabba på att svara på mail. Jag mailade i lördags, och har ännu inte fått svar. Kom den bort i helg-skräppost-rensningen eller nåt?

Tips och böcker

2009-11-10 kl 19:22:07
Igår fick jag ett 4(!) sidor långt mail från SI. En hel del info, om hur man tackar nej till en familj, att man inte ska välja familj på grund av var de bor utan att välja en familj som man går bra ihop med och sådär. Att det är störst chans att passa ihop med familjerna som bor i norra delarna av landet, för de har en lite annan kultur nere i söder. Bra info och grejer, men eftersom jag är språknörd sitter jag och stör mig igenom hela brevet eftersom jag inte tycker de har perfekt svenska, haha.

Fick även tips på en bok man kan läsa - Amerikanerna av Staffan Ekendahl. Har även hittat en annan bok som jag tror jag ska köpa, USA - Så funkar det av Karin Henriksson.

Känns ju bra då att jag redan läst Amerikanerna och att den står i min bokhylla. Det är kanske inte världens roligaste bok att bara sitta och läsa, men den har en hel del nyttig info, och det är roligt att typ gå tillbaka i den och sitta och bläddra lite. Karin Henrikssons bok har jag ju inte läst än, men jag hoppas att den är lika bra, om inte bättre och lite roligare att läsa kanske. Någon som har läst den?


Psst! Har slängt in en bloglovin-knapp i menyn till höger också. Om ni gillar bloggen får ni gärna lägga till mig ;)


Accepted

2009-11-06 kl 22:42:22
Nu ikväll fick jag mail från Au Pair In America - jag är godkänd som au pair! Yaaaay! Utan att jag har skickat in mitt polisregisterutdrag också, ska kanske tilläggas. Det fick jag nämligen med posten idag. Men det är postat och klart så det blir ju lagt till min ansökan väldigt snart. Jag hade faktiskt inte trott att man kunde bli accepterad innan de visste att man var ostraffad, men det gick ju tydligen bra det med.

Nu blir det alltså bara att vänta på att den perfekta familjen hör av sig, får se hur lång tid det tar. Även om jag säkert kommer bli hur otålig som helst, så är jag beredd på att det kan ta ett tag innan något händer nu. Jag vill ju som sagt inte åka förrän i april, och dit är det ju nästan ett halvår. Men min perfekta familj kanske är ute i god tid, vem vet!