Min ansökan är i London!

2009-10-30 kl 13:34:39
De senaste dagarna har jag varit lite otålig och orolig, undrat varför ingenting händer hos SI. När SI har kollat igenom delar ur min application har jag kunnat se det när jag loggat in på mitt au pair-konto, men nu hände ingenting. Det såg bara helt tomt ut.

Loggade in några gånger under dagen igår, men nä, såklart ingenting som har hänt. Inte ens min video var godkänd, och den laddade jag upp för två veckor sen. Hur lång tid kan det ta att titta på en tvåminutersvideo egentligen?

Men så igårkväll möttes jag av denna vackra syn:

Ååh det är ju det meddelandet jag väntat så länge på att få se ("så länge" är inte ens två veckor - men ja, jag är otålig)! Jag är ganska förväntansfull just nu! Det här betyder alltså att min ansökan har skickats iväg till kontoret i London, och snart kommer jag att bli godkänd som au pair. Ska bara få hem polisregisterutdraget så jag kan skicka ner det till Malmö också. Jag hoppas att det dyker upp nästa vecka.

Intervjun

2009-10-20 kl 14:10:37
11:30 igår var det äntligen dags för intervjun. Vi träffades på Arbetsförmedlingen i Linköping, satt i ett litet konferensrum med ett stort bord. Eftersom vi fått mail med uppgifter om var vi skulle träffas och sådär, så visste vi redan att det skulle vara en gruppintervju. Vi var tre stycken tjejer och så intervjuaren, som tidigare åkt som au pair med Skandinaviska Institutet och nyligen kommit hem.

Först satt vi och värmde upp och pratade lite om vad som skulle hända. Sen blev vi intervjuade enskilt var och en, vid den andra änden av bordet. Under tiden satt de som inte blev intervjuade och fyllde i ett CPI-test. Ett test med 260 frågor som typ ska se till så att man blir matchad med en familj som passar en bäst, fast det känns mer som att det är för att de ska se så att man inte är störd i huvudet... 260 påståenden som man ska svara sant eller falskt på. Vissa av frågorna var lite lustiga, men testet var iallafall på svenska. Intervjuaren sa att det tidigare varit på engelska, men det hade varit så svårt att förstå frågorna då, och svårt att förklara dem på svenska också, så därför hade de ändrat nu. Men man märkte ändå av att det var ett amerikanskt test - en av frågorna var "Jag tycker det är okej att kringgå lagen, om man inte bryter mot den". Ganska klassiskt amerikanskt med kryphål...

Den enskilda intervjun sen var helt på engelska. En massa standardfrågor, som om man tar några mediciner, vad man förväntar sig av året. Ganska basic grejer bara. Sen hade intervjuaren det personliga brevet och childcare experience form utskrivet, så man gick igenom det och tittade på förbättringar och ändringar man kunde göra, bara för att få det så bra som möjligt.

Sedan satt vi och pratade och frågade grejer vi undrade över, hur allting var och så. Vi fick massor av svar på det vi undrat över! Det sista vi gjorde var att lämna över 172kr och fylla i blankett för att beställa polisregisterutdraget. Det kommer sen att skickas hem till oss, och det ska sedan skickas ner oöppnat till kontoret i Malmö.

Intervjun var inte alls något att vara nervös över, tycker jag. 2,5 timmar tog det, så det var ju ganska länge, men det gick väldigt lätt och det var två andra trevliga tjejer också. Med oss hem fick vi informationshäften med en hel del bra info i. Snart är det igång, snart kan jag få börja prata med potentiella värdfamiljer!

All set!

2009-10-15 kl 13:02:01
Nu är jag klar. Helt klar. Med precis allting. Allting är uppladdat, referenser, alla foton, personliga brevet. Igår blev jag färdig med videon, så den ligger också uppe. Nu kan jag inte göra mer, nu är jag helt klar.

I fredags fick jag ett mail från SI där jag kunde välja tid för intervjun. Jag valde måndag 19e oktober, alltså nu på måndag. Fick svar först igår, där de frågade igen vilken tid på måndag jag vill ha då. Jag gav förslag på några tider på förmiddagen - 10:00, 11:00, 13:00. Ett helt klockslag, eftersom mina tåg kommer in halv, så då har jag lagom tid på mig att ta mig från stationen till Arbetsförmedlingen.

Idag svarar min intervjuare att 11:30 eller 13:30 blir bra. Ja det var ju ingen tid jag föreslog, men okej... Jag får väl gå runt lite i Linköping innan intervjun då, eftersom mina föreslagna tider inte var bra.

Nej nu ska jag inte klaga mer! Jag ska på intervjun på måndag!

Intervju - när ansökan är helt klar

2009-10-08 kl 11:30:39
Fick kontakt med SI igår, mailade. Min childcare experience har varit godkänd i några veckor nu, men igår tyckte de helt plötsligt att jag skulle ändra lite där. What's up with that? Då godkänner man det väl inte först?

Nu är ändringarna fixade iallafall, de tyckte att jag räknat fel i och med att jag räknat bort två veckor för jullov, men jaja. Vill de att jag ska ändra så gör jag väl det, jag tackar ju inte nej till några extra timmar i ansökan.

De skrev att när jag är klar med allting så ska vi boka intervjun. Bara jag som tycker det vore smidigare att boka när man nästan är klar, istället för att sitta och vänta på intervjun när man är helt klar? Men äh, det blir nog bra ändå. Man kan inte störa sig på allting.

I helgen ska jag se till att ha alla bilder klara och uppladdade. Färga håret ska jag också göra, det röda börjar komma fram lite nu, och vill gärna ha brunt hår i videon. Ska försöka spela in den nästa vecka tänkte jag.

Hallå intervjun, var är du?

2009-10-07 kl 10:35:44
Nu är nästan allting på checklistan inför intervjun avbockat. Till och med det personliga brevet är färdigskrivet, otroligt nog. Hade aldrig trott att jag skulle vara klar med det så tidigt! Det enda som är kvar nu är tre bilder till, och så videon.

SI ringde ju i slutet av augusti och sa att när de såg att jag började bli klar med ansökan, då skulle de kontakta mig igen och vi skulle bestämma ett datum för intervjun. Jaha, nu är jag ju väldigt nästan helt klar. Varför kontaktar de mig inte då? Jag vill ju för sjutton ha den där intervjun snart!

Tycker det skulle kännas ganska konstigt att ringa själv om det. "Hej, min ansökan är typ klar nu. Jag skulle vilja ha ett datum för intervjun". Njaa. Jag tror jag skippar det faktiskt. Väntar lite till. Kanske tycker de inte det är någon brådska när jag inte vill åka förrän i april. Men ändå. Call me, please?