Framme!

2010-04-25 kl 13:27:55
07:25
Nu är jag framme! Wooh. Det känns lite sjukt. Och lite galet. Var uppe i typ 27 timmar igår, alltid mysigt. Vi landade innan utsatt tid, 19:05 istället för 19:40, så det var trevligt. Sen fick vi sitta och vänta på flygplatsen till 21:30 eller så, på nästa grupp tjejer. Mindre trevligt, plus att det var dövarmt därinne. Men jag lever iaf!

Gick upp för lite mer än en halvtimme sen. Delar rum med två tyska tjejer. Nu ska vi ner och äta frukost! Utförligare beskrivning av allting kommer sen när jag har tid.

Taggad

2010-04-23 kl 19:17:13
Har varit lite nervös idag måste jag nog erkänna. Men det är okej, det får man ju vara, ellerhur? Jag har packat klart nu, i stort sett. Ska bara ha ner necessären, plattången och hårborsten, sen är allt fixat. Har packat handbagaget också faktiskt. Så det är inte mycket mer att fixa imorgon. Sen har jag ju bestämt kläder till imorgon också, ganska tvungen att göra det när allt annat ligger nerpackat, haha.

Har även mailat lite med pappan och LCC'n där borta nu de senaste dagarna. De är såå trevliga och jag bara längtar tills jag får träffa dem! Har en riktigt bra känsla över det här och jag hoppas att det blir bra!

Det börjar kännas riktigt nu. På riktigt. Är så taggad!

Imorgon.

2010-04-23 kl 09:03:55
Fick nya flygtiderna igår. Imorgon, lördag, kl 10:55 går mitt plan från Landvetter till Frankfurt. Där ska jag sitta och uggla helt ensam i nästan 5h innan mitt plan går till New York kl 17:00. Helt ensam blir jag kanske inte, men ensam svensk iallafall. APIA fick väl bara slänga in oss på lite restflyg nu såhär snabbt, för vi svenskar får inte åka ihop. Nathalie som åker från Köpenhamn flyger via London och är i New York kl 21 ungefär, och de två tjejerna som åker från Stockholm flyger även de via London - men med ett annat plan eftersom de kommer dit efter kl 22. Ja, så gick det ju med det, men jag känner mig inte överdrivet orolig. Kanske träffar på au pairer från andra länder i Tyskland, och sen gillar jag faktiskt de här flgytiderna betydligt bättre än de förra. Behöver inte gå upp precis mitt i natten, vi kan åka hemifrån runt kl 6, jag landar i New York vid 19:40, så man kan få gå och lägga sig när man kommit dit ungefär.

Hoppas att det här blir bra nu! Om allt går som det ska är jag hos familjen på tisdag kväll sen. Wish me luck!

Weightless

2010-04-20 kl 21:42:53
Maybe it's not my weekend
But it's gonna be my year
And I'm so sick of watching
while the minutes pass as I go nowhere
And this is my reaction
To everything I fear
Cause I've been going crazy
I don't want to waste another minute here


All Time Low - Weightless

Söndag?

2010-04-20 kl 15:11:36
Flygkaoset fortsätter. Ingen vet väl riktigt när det kommer lugna ner sig, men alla hoppas på typ NU. Nyaste uppdateringarna från APIA är att vi försöker med en ny orientation som pågår från söndag till tisdag. Då flyger jag alltså till USA på lördag eller söndag, beroende på situationen och allt. Får se hur det blir, flygtider till detta har jag inte fått än men det kommer nog snart.

Nu håller vi tummarna att det här kommer funka!

Stuck

2010-04-18 kl 22:48:47
Nej, flyger imorgon gör jag inte. Fan. Jag skulle ju till USA 19 april. Det var bestämt. Så var det. Men nej, allt kan tydligen ändras. Jag hatar den där vulkanen. Jag hatar Island.

Har fått lite info från APIA iallafall. Ingen vet ju speciellt mycket nu eller kan säga hur något blir. Men de funderar på att slänga in ett extra datum för orientation, för oss som inte kan flyga nu. När de vet mer exakt hur det blir med flygen, när det är möjligt att åka osv. Det känns ju bra det, så att de inte säger direkt att vi måste åka 10 maj. För det är långt till 10 maj. Tre jävla veckor.

Det jobbigaste är ju att man har packat klart det mesta. Typ allt jag har ligger i en resväska. Och jag vet inte om jag kommer iväg den här veckan eller får vänta i två eller fyra veckor till. Ovärt att packa upp allt. Ovärt att ha i princip allt man äger och behöver nerpackat i en resväska.

Not looking up

2010-04-17 kl 12:55:53
Ringde till SI igår. Två gånger, för jag är tjatig. Det var inte mycket att göra enligt dem, vänta och se hur det blir på måndag. Jahaja. Nog för att det är en jätteovanlig situation och att ingen alls vet hur det blir, men jag hade väl förväntat mig lite mer support än att vi skulle vänta till måndag morgon. Har iallafall fått ett mail från Londonkontoret, de har ett nummer man kan ringa nu i helgen om det skulle behövas, och nummer man ska ringa om man kommer med något annat flyg en annan tid än vad som är tänkt osv. Men planen är att vi ska åka på måndag ändå, även om jag tycker det känns ganska så kört. Vinden vänder inte, det kommer bara mer aska, halva Europa är stängt.

Det jobbigaste är att man inte vet något. Har inte ens någon aning om hur det blir om vi inte kommer iväg. Åker vi en dag senare? En vecka senare? Eller måste vi vänta tills nästa riktiga flygavgång med orientation som är 10 maj?

4 dagar kvar och flygstopp

2010-04-15 kl 13:58:38
- VA.se - Vulkanutbrott skapar kaos för flyget
- DN - Sveriges luftrum stängs helt
- Landvetter - Ingen avgående och ankommande flygtrafik

Okej, känner att det här låter mindre bra. Eller verkligen sämst. På grund av vulkanutbrottet på Island, så blir massor av flyg inställda. Tydligen så kan vulkanaska orsaka stora problem för flygplan, om det sugs in i flygplansmotorerna kan det leda till motorstopp. Nej det vore ju verkligen inte kul att råka ut för motorstopp, så man kan ju fatta om de ställer in på grund av det. Men hallå, det måste ju gå över snart? Right? Jag hoppas att jag bara oroar mig i onödan och att faran är över snart... Men lite orolig blir man - tänk om mitt flyg är inställt på måndag!?

Däremot verkar det som att flyg till USA fortfarande går. Det kanske bara är positivt att jag ska flyga österut till Finland först? Jag hoppas att det löser sig. Nu ska jag packa och hålla mig uppdaterad om det här läget hela dagen.

6 days to go

2010-04-13 kl 21:33:22
Det är verkligen nära nu, sex dagar kvar! Om en vecka kommer jag befinna mig i USA. Helt galet.

Gårdagen spenderades i Norrköping med mina söta tjejer där, vi hade en mysig heldag med fika, pannkakor och sol på balkongen! Idag har jag besökt banken, växlade in min burk med mynt som jag sparat på, 718kr var det! Mycket trevligt. Köpte lite dollar också - $300 har jag här hemma nu! Cirka 2200 kronor. Imorgon blir det en sväng till jobbet, ska gå igenom och överlämna lite grejer där, samt gå igenom deklarationen. Hu, det är mycket grejer som ska hinnas med nu. Men jag är klar med precis allting förutom packningen. Det känns himla bra det iallafall!

Köpte även sista presenten till värdbarnen idag, Melodifestival-skivan var det jag skjutit upp rätt länge med att köpa. Och självklart när jag skulle vara smidig och göra två grejer samtidigt på Åhléns, så tar de 199kr för skivan, mycket dyrare än jag tänkt mig. Till slut hittade jag den på Coop iallafall för det pris jag hade tänkt mig - 179kr. Nu är alla presenter inköpta, och även inslagna!


Fotobok som jag gjort själv, bok till 13-åringen, cd till 7-åringen och fotbollströja (Ljungberg på ryggen) till 9-åringen.

21!

2010-04-10 kl 23:31:38
Neej, det är inte 21 dagar kvar tills jag åker till USA. Det är ju bara 9 för sjutton! Men idag blir jag 21 år, wohoo! Fyller ju ganska lagom så att jag är laglig när jag kommer till USA och allt. Fördel! Fick bland annat en dubbeltriss imorse, vann 500 spänn! Great!

Kan inte förstå att jag kommer att befinna mig i USA om två veckor! Nu börjar jag nog bli lite nervös faktiskt, det börjar bli verkligt. Igår packade jag och mamma klart halva min resväska. Massor av kläder, fick plats med en hel del måste jag säga ändå. Lite grejer kvar nu, men är en bit på väg! I stort sett allting är fixat. I torsdags postade jag mitt Pre departure form också, det måste ju skickas iväg innan man åker. Det enda som är kvar att göra är att packa klart och växla in pengar! Det är nära nu.

Ready to fly!

2010-04-08 kl 18:28:44
Tjoho, idag kom mitt visum! Har nyss varit och hämtat ut det på posten. Snabbt fixat också, det är ju bra det. Så jag har nu varit inne och ändrat mina detaljer på au pair-kontot, kryssat i "visa granted" och "ready to fly".

Redo att åka är jag verkligen, idag fick jag nämligen flygtiderna också! Såå glad jag är att jag fick dem nu. 11 dagar innan, helt klart godkänt.

08:50 GÖTEBORG (Landvetter) - HELSINGFORS (Vanda) 11:10

14:10 HELSINGFORS (Vanda) - NEW YORK (JFK) 15:50


Finnair flyger jag med, hela vägen. Jag fattar dock inte vilken smartnisse det är som tycker att man ska flyga österut innan man sen ska iväg till väst..? Jäkla korkat enligt mig, men hey, bara att acceptera. Tjejerna som flyger från Stockholm flyger också via Helsingfors, så vi kommer ta samma flyg till New York sen! Känns skönt att ha sällskap när man ska sitta på ett flyg i 9 timmar. Ska höra om hon från Köpenhamn också flyger med oss. I övrigt känns tiderna bra, flyget går inte dödstidigt på morgonen, och kommer då inte heller fram till New York så jättetidigt på dagen. 21:50 blir det ju svensk tid, så man får ju gå och lägga sig i gaanska okej tid där.

Så jäkla pepp är jag! Idag har jag släpat in resväskan, imorgon ska jag börja packa ordentligt.


Ambassaden

2010-04-07 kl 13:05:48
5:45 gick tåget till Stockholm, efter byte i Norrköping kom jag fram till centralen klockan 9:09. Hade redan förberett mig och sms'at iväg en SL-biljett på tåget, så jag gick iväg till tunnelbanespärrarna och efter bara någon minut kom röda linjen mot Ropsten. Vid Östermalmstorg där jag skulle ta bussen, så hade de lagt om massa linjer, och bussen gick inte därifrån jag antog att den skulle gå. Som tur var så var det en mamma med två tjejer som skulle ta precis samma buss som jag - så vi var lika lost båda två. Till slut fick vi vägbeskrivning av en busschaufför, och då gick det bra att hitta.

Kom till ambassaden när klockan var 9:40 ungefär (hade min tid kl 10:00), blev ganska förvånad när det inte var någon kö alls utanför. Så jag stod där och läste på skylten vad man behövde visa upp för att komma in osv, och då öppnades dörren och en kille bad mig komma fram dit. "Good morning, god morgon! Hej! English? Svenska?" var ungefär vad han sa, haha. Kände mig lite säkrare när jag fick prata svenska i början. Gick igenom säkerhetskontrollen där de tog ifrån mig mobil + iPod, och sen gick jag upp till själva ambassaden. Fick sätta mig i en liten kö på några stolar med en kille innan mig, efter kanske 5 minuter fick jag gå fram till första luckan och lämna in alla mina papper och mitt pass. Sen fick jag gå och sätta mig igen. Det var mycket mindre än vad jag hade tänkt mig, jag hade föreställt mig typ en gigantisk sal och sådär. Men det var 3 rader med ungefär 40 stolar som stod uppradade i ena änden av rummet, och i andra änden så var luckorna dit man fick gå sen när man blev uppropad. Det var ganska fullt i början, satt säkert 30 pers där.

Satt och glodde lite på CNN som visades på en stor tv, och läste lite i en tidning jag hade med mig. Kändes skönt att jag hade armbandsklocka och inte hade förlorat klockan när de tog min mobil. Det kändes ju som en evighet när man satt där och väntade, även om det tog mycket kortare tid för mig än vad jag hört av andra. Till slut blev jag äntligen uppropad. Han frågade mig hur många barn jag skulle ta hand om, var jag skulle bo, och så fick jag lämna fingeravtryck. Så frågade han mig "Do you like kids?” och när jag svarade ja sa han "Well you might not after this year!" – jaa det är skönt att de har lite humor iaf, haha! Tog ju bara någon minut det där mötet, och han antecknade inte något av det han frågade mig, så det är väl till största delen för att ta fingeravtryck man går dit antar jag? Och ja, att få vissa papper påskrivna och lämna in passet också, men det skulle man egentligen kunna skicka med posten bara.

När klockan var 11:30 gick jag ut från ambassaden. Tog inte mer än två timmar! Mycket kortare tid än vad jag förväntat mig. Resulterade i att dagen blev ganska tråkig, hade alldeles för mycket tid att slå ihjäl, och inte fick jag shoppa något åt mig själv heller. Men fick tag på en fotbollströja till yngsta killen iaf. 17:45 skulle mitt tåg gå hem, men det blev utbytt till buss. Det ledde till att jag missade mitt anslutande tåg i Norrköping, så jag kom hem två timmar senare än väntat. Roligt avslut på dagen.

Avreseinformation

2010-04-05 kl 15:19:39
Det var som jag trott, i april är det inte så många som åker iväg. Vi är fyra svenska tjejer som flyger till New York 19 april. Jag åker från Göteborg, sen är det Nathalie som jag redan pratat lite med, som åker från Köpenhamn. Utöver oss är det två tjejer som flyger från Stockholm. Känns som ett lagom gäng sådär på fyra stycken tycker jag nog.

Nu är ju bara frågan - flyger jag ensam hela vägen, eller kommer jag träffa på någon av de andra tjejerna när jag byter flyg? Kan ju vara kul om man inte behöver vara helt ensam på den långa flygningen över Atlanten sen. Fast från Göteborg och till mellanlandningen gör det mig ingenting att jag är ensam, jag är ganska osällskaplig när jag reser och sover en hel del. Om man nu lyckas sova, antar att man är ganska hyper när man ska iväg till USA..! Hoppas att man får flygtiderna nästa vecka så att man vet.

Har nyss pratat med värdpappan i telefon också. Åh, så trevlig han är, jag ångrar inte min match alltså! Vi pratade lite allmänt sådär. Mitt rum är ju inte direkt gjort i ordning så mycket, men vi sa att det är bättre om vi fixar det när jag kommer dit så får jag bestämma själv hur jag vill att det ska se ut. Det låter bra tycker jag!

Två veckor kvar idag, längtar som sjutton!

Påskfrossa

2010-04-03 kl 17:13:43
Nu är det påsk. Mina planer för helgen är att vräka i mig godis och påskmat, så som mammas inlagda sill och hemmagjorda köttbullar. Jag har så mycket lösgodis att det säkert räcker tills jag åker iväg, om inte ännu längre, så att jag till och med kan ta med mig lite av det. Sen ska jag även dricka upp 7,5 liter påskmust också, helt själv. När man ska vara utan det ett år så måste man ladda.

Ah, bästa tillfälle att åka iväg från Sverige måste vara efter en högtid såhär när man fått frossa ordentligt i all svensk mat! Speciellt påskmust. Har även satt ihop en matsedel som börjar på onsdag, så jag ska få äta min favoritmat den sista tiden innan jag åker iväg. Oh yes, jag gillar att planera.

Har jag tur får jag mina flygtider nästa vecka. Det är bara 10 dagar kvar på fredag! Hur långt innan fick ni andra era flygtider?