Au pair åt 12?

2010-07-28 kl 01:15:43
Nu är jag ensam här i det här stora huset. Förutom att det är jag som är in charge för alla 12 ungarna. Wow! De vuxna är ute och äter på en restaurang. Kanske borde få lite mer lön om jag är au pair till 12 barn, heh? Nä men de flesta är ju så stora, de sköter sig själva och jag behöver typ inte göra någonting. Har ju sett hur det har gått till de andra kvällarna, väldigt lugnt och inte massa grejer som måste göras. Så det ska nog gå bra. Inte så att jag behövde laga middag till 12 ungar plus mig själv heller. Hämtpizza är det som gäller idag.

Jag: Ryan, are you hungry?
Ryan: Yeah.
Jag: Do you want pizza?
Ryan: Nah... I'm just a little bit hungry.
Jag: So you want to wait with the pizza?
Ryan: Yeah. Cos I'm not that hungry. Just a little. Like, I could eat a cookie. And then you're not that hungry! So I want to wait. And then have some pizza later.

Haha, inga fåordiga 8-åringar här inte, här ska vi ha en hel utläggning om man ska ha pizza nu eller inte! Jag är van vid mina ungar som mestadels bara ger ja/nej-svar.

North Carolina!

2010-07-25 kl 20:53:38
Japp, nu har jag dött igen. Så går det. Men jag har varit lite upptagen i veckan, i onsdags var jag ledig och var iväg på en konsert/festival, och nu är jag inte ens i Richmond längre. Nej, igår åkte jag och familjen till North Carolina, Outer Banks, som är en bit land som ligger utanför North Carolina's kust. Det är så smalt här så från mitt rum här har jag havsutsikt! Och på baksidan av huset ligger stranden direkt bakom poolen (ja, huset ligger precis vid stranden PLUS har pool).

Vi skulle egentligen åkt efter lunch, med vid 9-tiden på morgonen så ringde en av de andra familjerna vi hur huset med och sa att vi borde åka så fort som möjligt pga trafiken. Jag åkte ut och köpte böcker först, kom hem kl 11 och 11.15 körde vi ut från uppfarten. Jag blev alltså lite stressad, och när man är stressad glömmer man saker. Däremot inte det smidigaste att glömma alla bikinis när man ska till stranden i en vecka...

Bilresan tar ca 4h, en vanlig dag alltså. Vi åkte 11:15 och var framme vid huset 17:30, då hade vi stannat för lunch i kanske 40min. Trevligt! Ett tag tog det liksom 30min att köra 5km... Det var inte vettigt alls.

Men nu är vi glada att vara framme, huset är så sjukt stort och så sjukt fint! Vi är 4 familjer totalt, och bildar en stor familj på 19 personer. 12 barn i åldrarna 8-14 år. Ja det är lite jobbigt allt men vi är många som hjälps åt! Och jag har åtgärdat mitt pinsamma bikini-problem också och var med en av mammorna och handlade mat och köpte två bikinis imorse. Har inte badat eller solat någonting än men vi får se om det kan bli av snart nu! De säger att vattnet i havet är svinkallt, men då får det väl bli poolen istället.
Bilder kommer, men jag fick inte med mig sladden till kameran!

My Sunday

2010-07-20 kl 04:44:33
I söndags så åkte jag hemifrån vid halv två för att möta Sara och Sofie hemma hos Sofie kl 14. Vi gick runt lite i Carytown, började med en smoothie på Smoothie King. Gott och mättande, nyttig lunch för en gångs skull! Det var så satans varmt, säker upp emot 40 grader och så jäkla fuktigt ute. Det var inte speciellt skönt, men tur att de är galna i aircondition här. Efter en liten tur i Carytown, där vi bland annat var inne i butiken där de säljer Fjällräven-ryggsäckar och Cheap Monday-jeans, så skulle vi till Virginia State Capitol, byggnaden som jag har i min header just nu. Sofie var ganska säker på vägen, men körde ändå fel och vi fick oss en liten tur till Church Hill, som är typ en liten utkiksplats i Richmond. Det var trevligt att se! Men varmt.

Virginia State Capitol är stooort, stort. Det ser ni på bilden här. hrm. Där blev man ganska söndersvettad också, så sen drog vi ganska blöta för att äta någonstans. Vi bestämde oss för Olive Garden, ett italienskt ställe där ingen av oss hade ätit innan. Det var ett fint ställe, mysigt, och helt okej priser. Och så gudomligt gott! Supergod sallad och gott bröd innan maten. Sen tog jag grillspett med kött och kyckling och ja, galet gott! Vi körde all in också och tryckte i oss små efterrätter också, det var en trevlig avslutning.


Working weekend

2010-07-18 kl 19:07:22
13:05
Nu har jag alltså jobbat mestadels av helgen. Eller ja, egentligen mer bara en hel och knappt en halv dag. Jobbade hela lördagen, där jag bytte Tom mot en av mostrarnas lilla tjej som är 4 år. Mostern tog med Tom på fotboll som hennes son skulle spela. Jag tog med tjejerna till poolen på morgonen, hämtade sen upp Drew's flickväns unge som skulle sova över hos oss på kvällen. Här hemma så lekte tjejerna lite, läste, tittade på TV. Sen kom Tom hem och mosterns man tog med Tom och hans kompis till poolen. Under tiden åkte jag, Britney och Pete till Best Buy och köpte lite blu-ray-filmer. Eller Britney hittade ingen hon ville ha (för de gör ju typ inga barnfilmer i blu-ray, vore ju bara onödigt), så hon köpte Pocahontas på dvd och den såg vi på kvällen sen!

Till middag blev det pizza, såklart. Försökte få in ungarna på att äta något annat, men nej. Tom och hans kompis ville ha från Papa John's,  Pete och Britney från Dominos. Och eftersom jag visste att vi skulle behöva köpa två pizzor, så fick jag gå med på att beställa från två olika ställen. Då blev ju alla glada också.

Efter nio så tittade Sofie och Sara förbi! Det var trevligt och vi pratade och åt lite glasstårta. De åkte runt halv tolv när alla mina barn här hade gått och lagt sig. Jag hade gärna suttit och pratat lite längre, men eftersom att jag skulle väcka Tom kl 9:30 imorse så behövde jag ju gå upp. Morgonen var lugn först, Tom kom snart iväg till fotbollscupen idag också. Toms kompis har blivit upphämtad och nu är Drew hemma, så jag är ledig. Britney är ganska hopplös däremot. Jag sa åt henne att ta på sig nya trosor nu på morgonen, hon vägrade eftersom att hon hade ju faktiskt tagit nya igår. Jag berättade för henne att man faktiskt ska byta underkläder varje dag. Det tyckte inte hon. Jag säger att hon ska fråga pappa om det. Han svarar samma sak, man ska byta underkläder varje dag för att de är smutsiga. Så nu har hon utegångsförbud från sitt rum eftersom att hon vägrar att byta trosor. Haha, hur sjukt är inte det? Hon får gå ut från sitt rum och se på tv så fort hon bytt, men nej, hon vägrar. Hon ska bara inte byta underkläder. För hennes är inte smutsiga.

Frågor

2010-07-17 kl 22:43:35
Fick lite frågor från Nicole, och eftersom hon inte lämnade någon mailadress eller nåt så får jag svara på frågorna här.

När är man ledig? På kvällen, helgerna?
Ja, generellt som au pair så är man ju ledig på kvällarna och helgerna. Men det man ska tänka lite på är att när man har barn i skolåldern, som jag har, så får man oftast jobba mer på kvällar och helger än annars. Har man barn som man måste ta hand om hela dagen varje vardag, så jobbar man ju oftast sina 45 timmar då. Men när mina barn går i skolan fram till 14:30 under skolåret, då blir det ju inte speciellt många timmar för mig varje dag, vilket gör att familjen kan vilja att man jobbar lite under helgen eller mera kvällar för att få ut så mycket av au pairen som möjligt. Så det får man ju tänka lite på innan man ska välja familj. Jobbar man hellre hela dagen och är ledig hela helgen, eller har slappare vardag och kanske kan ställa upp på att jobba helg ibland?

Hur mycket kostar det att ta körkort i Sverige?
Mitt svenska körkort kostade typ 17.000kr. Inte billigt där inte. Här i Virginia kostar körkortet runt $5 tror jag, alltså knappt 40kr. Lite billigare här! Sen är väl skillnaden också att när man kommer med ett svenskt körkort behöver man inga körlektioner här, det är väl en av anledningarna till att det blir så billigt också.

Ångrar du nån gång att du åkte som au pair?
Jag har ju inte ens varit här i 3 månader än, så jag vet inte riktigt. När jag får upp den där tanken i huvudet att "vad gör jag här?", så kommer jag fram till att jag inte gjorde så mycket vettigare grejer hemma ändå, och då känner jag att det inte spelar någon roll. Så nej, ångrat att jag åkt har jag väl inte gjort direkt. Det är en upplevelse!

Jobbigt värre

2010-07-16 kl 20:59:27
Vilket jobb jag har alltså. Stackars mig.

Imorse åkte jag ut och handlade kl 11, kom hem innan klockan var tolv. Britney sov över hos en kompis igår, hon kom hem 12:30. Drew's flickvän ringde sen och frågade om Tom ville komma över och leka med hennes unge (de är typ bästa kompisar), så jag blev av med honom vid 13:30. Sen dess har jag bara suttit här hemma och gjort ingenting. Eller gjort lite lunch till Britney och Pete, men inte mer. Försökt fråga ungarna om de vill ut och göra något eller så, men båda säger att de är trötta så vi ska bara sitta här hemma hela dagen... Lite trist men så får det väl bli, jag klagar inte direkt.

Jag borde sitta och skriva min uppsats för min weekend-kurs, men jag kan verkligen inte. Jag kan inte bara sitta och babbla på om ingenting i två A4-sidor, har aldrig kunnat. Jag ska motivera vilka två personer från Virginia som jag tycker har varit viktigast i USA's historia, och varför. Det gör jag på typ 4 meningar, så jag känner mig ganska fast med den uppgiften. Dessutom fick jag hem diplomet för att jag gjort klart kursen igår, så hey, varför ska jag göra klart uppgiften när jag redan fått cred för mina timmar där? Bläh.

Ikväll blir det mys i poolen hos Sara som har värdfamiljs-fritt!

In the back of my car

2010-07-14 kl 22:26:08
Igår skulle vi alltså se The Last Airbender nere på Movieland. Och jag skulle hinna äta ute i god tid med min värdfamilj. Drew kommer hem runt 17:45, vi åker till restaurangen vid 18, väntar på en av ungarnas moster och hennes man som vi ska möta där. De är sega och kommer lite efter 18:30. 18:45 beställer vi maten, och 19:15 får vi in maten. 19:15 var då jag och Sara skulle åkt hemifrån mig. Öh ja, det gick ju smidigt. Jag slängde i mig maten och sen drog jag, körde hem på 5min och hämtade upp Sara. Körde ner till Movieland på 20min, vi var där prick kl åtta, till och med innan Sofie. Sen så körde de filmen enbart i 3D och det var jag inte pepp på och eftersom ingen var så himla sugen på att se filmen, och det inte gick något annat bra heller, så bestämde vi oss för att åka till Starbucks istället.

Starbucks eftersom att de alltid har uteservering. Vi tar det närmaste Starbucks, och tro fan då att de inte har uteservering! Haha. Men vi skulle ju sitta ute, så vad gör vi då? Ja leta upp närmaste bänk var första tanken, men det fanns ju inga runt där. Vad gör man då? Sätter sig i bakluckan på min bil såklart! Det var lite trångt men det gick allt. Så där satt vi i nån timme, och det var ju trevligt det med.
Exhausted

2010-07-13 kl 22:05:52
Nu sitter jag här vid datorn igen och jag är typ heeelt slutkörd. Skulle kunna lägga mig i sängen och somna om jag försökte tror jag.

Killarna var uttråkade imorse när Britney var iväg på camp och ville göra något. Jag frågade vad de ville hitta på, och då kom faktiskt Tim med förslaget att vi skulle åka till Skate Nation och de kunde köra laser tag eller bara lite arkadspel som de har i ishallen. Jag nappade på idén direkt eftersom Britney har tjatat på mig i veckor att vi ska åka dit och åka skridskor. Så när hon kom hem åkte vi dit, killarna fick inte med sig några kompisar så det blev inte laser tag, men de kunde vara i arkadhallen iallafall. Jag och Britney åkte skridskor i ungefär en timme. Hon hittade en kompis som var där också så jag behövde inte hänga med henne hela tiden. Det var skönt, så fick jag åka lite snabbt för mig själv också, åh, det var så kul! Jag älskar att åka skridskor. Dock så var både isen och skridskorna kassa, det var ganska jobbigt att åka, men kul ändå. Åker lätt dit snart igen! Jobbigt bara att man måste ta på sig massa kläder för att inte frysa ihjäl där inne, så går man ut och det är 30 grader ute.

Vi åkte hem kvart över två, och efter det skjutsade jag killarna till poolen där de skulle träffa kompisar. Jag och Britney åkte tillbaka till Short Pump (området där mallet är och Skate Nation och typ allt är), och åt lunch på Arby's. Gott var det! Men nu känner jag mig som sagt helt död. Jag kommer somna stenhårt under filmen ikväll. Kanske får åka till McDonald's och köpa en frappé så jag inte somnar innan Drew kommer hem!

måndag + tisdag

2010-07-13 kl 17:59:56
Igårkväll var jag ganska tvungen att åka till Target, så jag mötte upp Sara där. Jag handlade lite matvaror också, men det viktigaste var hårspray och hårinpackning. Jag fick ihop allt, och sen drog vi till Starbucks. Iced vanilla latte blev det för mig, och jag är så förvånad över hur det kan smaka precis som vanlig vanilla latte fast bara kallt. Blir nog iced vanilla latte lite oftare nu, för jag bränner mig alltid när jag dricker den varma, haha.

Jag kom hem runt tio på kvällen och så fick jag tillfälle att snacka lite med Drew också. Lite trist att jag, Sara och Sofie planerat att göra något kul och åka någonstans i helgen, men nu ville Drew att jag skulle jobba hela lördagen + halva söndagen. Eller, jag måste inte, han kan ta in någon annan. Men jag gör det nog, plus att jag får lite extra cash med. Kan kanske behövas, även om det hade varit trevligt med en heldag i Virginia Beach eller så.

Britney skulle sova borta igår, men sen blev det inte så. Det regnade jättemycket och åskade lite, så hon ringde och Drew fick åka och hämta henne vid 11 på kvällen. Så eftersom Britney har bible camp hela veckan så fick jag gå upp med henne imorse också. Drew kom hem vid 8:15 så när vi satt i köket sa han att jag fick gå och lägga mig igen om jag ville. Snällt, men så seg är jag inte. Tog tillfället att duscha nu på morgonen istället.

Ikväll ska jag nog med familjen och äta hamburgare på Home Team Grill, och sen blir det billig bio med Sofie och Sara. The Last Airbender är det bästa som går just nu ungefär. Inga höga förhoppningar men vi får se hur den är.

Galen

2010-07-12 kl 22:07:29
16:05
Jag blir galen på att Tom alltid ska vara så förbannat hopplös. Det enda de gör här är ju bara att sitta inne och titta på tv eller spela tv-spel eller spela på dator eller iPod eller liknande. Jag vill liksom dra ut dem och göra grejer, men när Tom är hemma funkar det typ aldrig. Enligt Tom så är ALLTING tråkigt.

Idag var snubben från Verizon här och nu har jag äntligen en fungerande tv i mitt rum! Underbart. Han installerade även den nyinköpta blu-ray-spelaren i lekrummet. Så nu frågade jag om killarna (Tom, Toms kompis och Pete - Britney är inte hemma) ville ut och göra något. Toms inställning är alltid "varför måste vi göra något?", men Pete tyckte vi kunde åka ut och köpa någon blu-ray-film för det har de ju ingen. Det lät som en bra idé, så det var Pete och Toms kompis på, men Tom vill bara sitta här och spela på sin iPod. Varför gå ut, varför göra något annat, vill inte göra något annat. Åh, tänk vad lätt det skulle vara om han inte var här. Jag skulle inte behöva föreslå 10 grejer att göra och trots det så är vi hemma eftersom alla de där 10 grejerna är så satans tråkiga.

Men oftast inser Tom att det blir tråkigt här hemma så efter en timme ger han sig och så åker vi någonstans ändå. Idag är det skönt också. Totalt igenmulet, 30 grader och så blåser det lite. Man dör alltså inte! Gött.

Famous Virginians

2010-07-12 kl 19:03:10
Nu är min weekend-kurs över. Äntligen! Vi slutade klockan åtta varje kväll, men som tur är så hade vi ju lite utflykt också. Annars hade man nog inte överlevt, det var inte så himla intressant, plus att de pratade alldeles för mycket om varje person. De pratade om George Washington typ 4 ggr, han var en av presidenterna från Virginia, han var militär ledare och allt. Det blev bara för mycket information, man skulle liksom veta vad som hända exakt med alla från att de föddes till att de dog. De skulle ha kortat ner infon lite och fått med om lite fler personer kanske. För igår fick de börja ta bort massa personer eftersom de pratat för mycket om alla andra. På söndagen när vi kommit tillbaka från muséerna så satt jag nästan och somnade.

Under helgen har vi bland annat varit på Edgar Allen Poe Museum, och i John Marshall's hus - han var Chief Justice för Supreme Court. I söndags var vi på Virginia Museum och Fine Arts och Virginia Historical Society. På Historical Society hade de en World War II-utställning med massor av bilder. Den gick jag och kikade lite på när vi var klara med vår tour där.

När jag åkte ifrån campus igårkväll så sms'ade jag Doug och berättade att jag var på väg hem. Jag skulle jobba så jag antog att han ville veta när han skulle kunna gå ut. Men då svarade han att han inte skulle ut ikväll. Det var väl trevligt tyckte jag! Så jag åkte hem, var hemma i 5min och åkte sen ut och träffade Sara på Starbucks. Inte frappé på McDondald's alltså, nej inte kl 21.


University of Richmond. Vi höll till i byggnaden till vänster - Ryland Hall.


Edgar Allen Poe Museum.
Tyvärr bodde han inte i något av de här husen, men det var fint museum ändå.

Never again

2010-07-10 kl 06:04:07
I torsdags så sågs jag och Sara efter att jag tagit med ungarna och köpt glass. Vi skulle ta en kaffe på Starbucks, och när vi kör förbi ser jag att det ser ganska dött ut. "Men hallå, är det stängt? Men jag tror de stänger 9:30?" säger jag. "Klockan är 9:33" förklarar Sara. Jahaja. Så då trodde vi att vi skulle få vara utan kaffe. Men så kommer vi fram till att McDonalds har ju lite kaffedrinkar också! Så då drar vi dit, det ligger typ precis bredvid Starbucks.

Klockan är alltså ungefär tio när vi dricker vår mocha frappé. Vi skiljs åt kl 23, och jag lägger mig för att sova runt 12 tror jag då. Men jag bara ligger där och kan absolut inte somna. Länge. Jag undrar vad som är fel med mig, tills jag insåg att jag drack kaffe för inte så länge sen. Så där ligger jag, funderar på att försöka läsa lite till. Men nej, lampan är för stark så det går inte bra. Blir mer rastlös, klockan blir 1. Jag måste ju sova! Funderar på att sms'a Sara och fråga vad fan som hände, men det är ju bara mig det är fel på, jag som reagerar konstigt på koffeinet, hon ligger ju och sover gott nu. Det visade sig att hon hade tänkt precis likadant! Jag drack en liten frappé, hon en mellan. Jag somnade runt 2:30, hon somnade närmare 3. Nej, aldrig mer en McDonalds-frappé efter klockan åtta på kvällen! Men det är nog det bästa att använda om man tänkt dygna eller inte får somna.


Weekend course

2010-07-09 kl 20:32:06
14:30
Nu är jag ensam. Drew och ungarna åkte för en halvtimme sen, de ska som sagt spendera helgen i  Virginia Beach. Det är skönt att få ha det lite tyst och lugnt nu innan jag ska iväg och plugga.

Så mycket sömn fick jag inte inatt heller. Jag och Sara tog frappé på McDonalds sent igårkväll, vilket inte var en jättebra idé tydligen, för när jag skulle sova vid 23:30 så var jag inte trött alls. För mycket koffein. Låg vaken tills efter klockan 2 på natten, mm det var ju skönt det med. Som tur är så är jag inte dödstrött nu ändå. Vaknade klockan 9 imorse.

Kursen börjar alltså klockan fyra idag. Vet inte hur länge jag går idag, men Sofie har sagt att hennes weekend-kurs var från kl 10-20 på lördag och söndag, så jag gissar att jag inte slutar före åtta ikväll heller. Men jag är förberedd, ska åka lite innan kl 15 härifrån, även om det tar knappt en halvtimme att köra. Tror jag kan ha lite problem att hitta till rätt byggnad och rätt sal, även om jag har en karta över campus.

Suck.

2010-07-09 kl 02:15:02
20:10
Vad gör man när en av ungarna har betett sig jävligt och inte alls förtjänar glass, men man vill ta med de andra ungarna och köpa glass? Fan, jag har ingen aning. Och så känner jag att det alltid blir såhär när jag lovat att vi ska åka och köpa glass. Någon börjar alltid bråka på kvällen och sen ja då blev det ganska svårt att åka typ. Antingen blev det för sent eller så vill man bara inte dra med sig en unge som varit jävlig jobbig och köpa massa glass åt den.

Sen hatar jag också att Tom ska ringa till pappa varje gång jag är "elak". Han ska alltid ringa och störa honom och förstöra hans kväll, då känner man sig ganska useless som au pair. Klart ungarna tycker jag är elak som satan när jag inte gör precis som de vill hela tiden. Även om jag vet att Drew vet att jag är fair och inte är sjukligt elak mot ungarna, så är det jobbigt när de ringer till honom och tjatar ändå. När han är ute ska han ju slippa allt det jobbiga.

Studying

2010-07-09 kl 00:50:39
Jag förstår att ni tror att jag dött eller sådär. Men jag har bara haft fullt upp. Nej, jag har inte jobbat speciellt mycket mer än vanligt, mitt jobb är som det varit hittills - slappt. Men det som har tagit upp all min tid är skolarbete! Imorgon börjar min weekendkurs - Famous Virginians på University of Richmond. I fredags fick jag hem ett brev med karta över skolområdet, parking pass och så lite info om kursen och om pre class-assignment. Man skulle skriva två korta uppsatser om två personer från sitt hemland, som var berömda eller viktiga på något sätt. Den ena skulle vara politisk/militär, och där valde jag Dag Hammarskjöld som passar in lite i båda kategorierna nästan. Nästa person fick vara känd för lite vad som, musiker eller skådespelare eller nåt. Jag tog Stieg Larsson där, eftersom hans böcker är ganska hypade här borta i USA nu.

Igår blev jag klar med Larsson, och idag klarade jag av Hammarskjöld också. Älskar att jag kan sitta vid datorn på arbetstid när ungarna bara glor på tv, tjoho! Dock var jag lite klantig så jag glömde bort radavstånd 1,5 på Hammarskjöld, så där fick jag ihop alldeles för mycket och fick sitta och korta ner det sen, haha. Snacka om onödigt arbete men skitsamma, nu är jag klar och det känns skönt. Imorgon, fredag kl 16, så börjar kursen. Sen kommer jag spendera i princip hela helgen på University of Richmond. Drew ska dra iväg med ungarna till Virginia Beach så jag kommer hem till ett tyst hus på kvällarna, det kan nog vara skönt.

A hundred degrees

2010-07-06 kl 21:40:47
15:30
Det är 102 grader ute. Fahrenheit alltså. Det är 39 grader celsius. Behöver jag säga att jag avlider utomhus eller?

Idag har jag mest lekt taxi. Jag och Pete hämtade upp en av hans kompisar, sen körde jag iväg dem till bion. Sen åkte jag och Britney och hämtade upp hennes glömda simglasögon hos Drews flickvän, och sen vidare till poolen där hon är nu. Nu sitter jag hemma och väntar på att Pete ska ringa/sms'a och vill bli hämtad från filmen. Trodde att jag skulle få köra någonstans med Tom och hans kompis här hemma också, för de var så himla uttråkade. Men nu hittade någon Fifa World Cup-match på tv'n så de sitter och kollar på det nu. Sen måste jag äta lunch snart för nu börjar jag bli hungrig.

Ikväll ska jag och Sofie ses och äta middag och gå på bio. Twilight Eclipse blir det! Har ju inga höga förväntningar eftersom jag hatat de båda andra filmerna. Men jag älskar böckerna och känner att man måste se filmen ändå, haha. Drew sa att de skulle träffa barnens farfar och äta middag med honom idag kl 18, så jag kan troligtvis dra hemifrån i ganska bra tid. Skönt för mig!

4th of July

2010-07-06 kl 03:29:19
Igår började jag dagen med att inte veta speciellt mycket hur något skulle bli, men jag känner att det är ganska mycket så det är här borta. I min värdfamilj iallafall. Jag åkte och träffade Sofie vid 11, vi köpte frozen yoghurt på Verry Berry. Tyvärr inte alls lika gott eller billigt som Sweet Frog, men det får väl duga på söndagsförmiddagen när Sweet Frog inte har öppet. Vi drog till bion och såg Grown Ups, den var rätt rolig, och det var förvånansvärt mycket folk på bion en sån dag ändå.

Sen velade vi mellan vad sjutton vi skulle göra hela dagen. Funderade på att åka till Colonial Downs, en horse race track - alltså travbana typ? Men det låg ca 1h bort så vi kände att det inte var så värt. Vi letade efter lite andra grejer att göra på nätet, men det var ju inget som var jättelockande. Efter att ha ätit lunch på Hardee's så hittade vi sen något med konsert och fyrverkerier nere i downtown, och begav oss dit. När vi till slut, efter lite hjälp från Drew, hittade dit, så insåg vi att det var 2 juli och inte 4... Jahaja. Bara att åka hem igen. Vi gick ner till Amphitheater som ligger några minuter från där jag bor bara, de skulle ha lite musik och så, men det var inte spännande alls. Vi fick tips från Drews flickvän att de hade något nere vid en park runt där Sofie bor, så vi drog oss dit. Det var mycket bilar som cirkulerade där, massor av poliser, folk som gick... men vi såg inte var folket gick så vi gav upp efter ett tag och bestämde oss för att dra till The Diamond, baseball-arenan, där de har fyrverkerier efter matchen. När vi närmade oss såg vi folk som satt vid vägkanten och vi insåg att vi ska nog försöka parkera typ här. Sen lyckades vi sätta oss och få en plats precis mitt över gatan från baseball-arenan! Vi satt där och väntade i 40-50min innan matchen sen slutade, men åh vad det var värt att vänta! Det var så jäkla fina fyrverkerier, helt sjukt! Showen var väl kanske 5-10min men det var så fint och en riktig show liksom och saker att se hela tiden! Vi satt där och rös ihop.

Sen skulle vi äta middag efteråt också. Vi satte oss i bilen kl 22:40. När klockan var 23:30 kom vi fram till Applebees, en resa som normalt tar ca 10-15min. Då fattar ni att det var ganska mycket bilar som var runt där vi var... Men vi fick komma in och äta iaf, jag åt fullkornspasta med räkor som var himla gott men alldeles för starkt. Och plus att jag fick dricka min nya favoritdricka - Sierra Mist! En version av Sprite/7Up fast mycket godare och friskare typ. Yum. Sen fick vi åka hem till mig trots att vi var så nära Sofie, för att hon hade sin bil hemma hos mig. Lite osmidigt men det får man ta ibland. Jag kom i säng typ halv två. Men trevligt hade vi!
Jobbig lördag

2010-07-04 kl 06:06:59
Idag träffade jag alltså Sofie för första gången på en vecka! Det var trevligt. Vi åt brunch på Waffle House, jag åt chocolate chip waffles och så lite bacon till, yum! Det var sjukt gott, så längesen jag åt bacon alltså. Måste börja orka steka det till mig själv till frukost.

Efter Waffle House drog vi till Target och sen vidare till Walmart. Jag skaffade mig ett kollegieblock och penna till min weekend-kurs nästa helg. Sen åkte vi skilda vägar hem från Short Pump, eftersom jag skulle börja jobba kl 15. Kom hem sådär fem-tio minuter i tre, där jag möts av Drew som säger att Britney sover borta inatt och att Tom är ute med någon kompis och troligtvis inte heller kommer att sova hemma. Ja, så gick det alltså med den jobbiga lördagen! Sms'ade Sofie och sa att jag knappt skulle jobba, hon återvände hit med frappuccinos från Starbucks, och vi satt ute på altanen på baksidan och snackade ett bra tag. Vi funderade på att dra med oss Patrick på bio, men han ville stanna hemma så vi bestämde oss för att åka och hyra film istället. Så det gjorde vi, och när vi ändå var ute så köpte vi pizza på en gång. Hemma så såg vi American Teen, någon film, som var mer som en dokumentär, om några personer som man fick följa under sista året i high school. Kändes ju mycket mer verkligt än alla jäkla Hollywood-filmer, hur bra den var vet jag inte men det var lite kul att se ändå.

Sofie drog runt tio, kvart i elva kom Tom hem sen ändå, och nu har jag fått dem i "säng". Inte direkt eftersom att Tom vägrar lägga sig när Drew inte är hemma så, så han ligger i soffan i lekrummet och glor på tv. Efter att han freakat ur totalt för att Pete kallade honom "ett fult ord" tydligen, trots att jag stod precis bredvid och Pete inte sa någonting hemskt alls mer än att han var sur för att Tom stängde av datorn när han klart och tydligt sagt att han skulle kolla upp en grej till. Tom blev ganska förbannad när jag inte var "på hans sida" när Pete hade kallat honom ett så fult ord som han inte ens ville upprepa, så eh, ja. Det gick ju bra, bra avslut på kvällen. Hrm. Men nu är de i olika rum och tysta och då är jag nöjd.


Easy Friday

2010-07-03 kl 02:45:48
Ännu en underbar dag denna underbara vecka. Drog iväg med ungarna till Barnes & Noble idag, och även om Tom inte är den som gillar böcker så mutade jag honom med att han skulle få slushee på Target efteråt. Allt gick bra tills dess att vi kom till Target och skulle gå ur bilen. Britney blev otroligt sur när hon inte fick ta med sig sin nyinköpta bok in på Target och fortsätta läsa där. Hon fattade inte att det inte skulle gå så bra att gå inne i en affär och läsa samtidigt, antingen skulle hon gå in i folk eller tappa bort boken. Tom uppförde sig däremot helt jävla exemplariskt och var så snäll hela tiden, det var jag väldigt glad för. Han letade efter en Washington Nationals-tröja, som han tidigare sett på vuxenavdelningen. Den minsta de hade var i Medium, på vuxenavdelningen alltså, och jag sa att den skulle bli lite stor... Så vi gick därifrån och sen kikade han på barnavdelningen och hittade precis den tröja han ville ha, med rätt spelare, i sin storlek! Han var bara ännu gladare efter det.

Redan klockan tre kom Drew hem, och då passade jag på att åka iväg till Food Lion och handla mat. Skönt att få tillfälle att göra det ensam igen. Sen drog vi iväg till poolen, jag velade lite om jag skulle följa med eller inte. Men så kände jag att om jag följer med nu idag känner jag mig inte lika tvingad att vara med dem på söndag, 4th of July, om jag och Sofie skulle hitta något roligare att göra. Jag fick ju läsa min bok vid poolen, äta gratis mat, sola, bada. Ja vad var fel liksom. Sen blev det faktiskt lite kallt på kvällen (ja, kallt, det är skönt väder nu - idag har jag till och med haft trekvartsbyxor på mig utan att dö!), och jag gick hem ett tag innan Drew körde hem ungarna. Då fick jag duscha av mig allt klor ifred iallafall.

Ikväll kommer Sofie hem också! Äntligen! Vi ska ses och äta frukost/lunch/brunch på Waffle House imorgon. Sen suger det ju att jag jobbar från kl 15 och hela kvällen sen, men jag hoppas att jag överlever det.

Lovely week

2010-07-02 kl 03:26:32
Jag har haft två riktigt sköna dagar nu alltså. Igår så var som sagt alla utom Pete borta hela dagen. Britney kom hem kl 21:05, och Tom kom inte hem alls för att han sov över hos en kompis. Han var borta till kl 17:30 idag, och Britney har haft inte en, utan två, playdates! En av dem var här hemma, i två timmar på förmiddagen. Då lekte tjejerna så tyst och bra inne på Britneys rum. Sen ringde en annan kompis ungefär en kvart efter att den andra tjejen åkt hem, och tjoff så var Britney borta tills 18:30. Jag har alltså gjort ungefär noll både idag och igår. Har suttit och glott på America's Next Top Model ungefär hela dagen, haha. Väldigt produktivt känner jag! Men jag var duktig och rensade kyckling igår som jag lagade idag. Egentligen skulle jag ha lagat den igår då, men Uncle Duke kom hit och grillade himla gott kött åt oss så det var trevligt!

Måste säga att nu idag har vädret varit förvånansvärt skönt! Igår morse var det okej, men när jag gick ut senare så var det alldeles för varmt. Hade förväntat mig samma grej idag, som alltid, men nepp, när jag åkte ut för att hämta upp Britney ikväll så var det nästan så jag frös lite i t-shirt + korta shorts! Så jävla skönt är allt jag har att säga om det. Imorgon kommer troligtvis bli likadant, det hoppas jag stenhårt på. Vi kanske kan dra till någon lekpark. Tyvärr blir det nog lite varmare sen i slutet på helgen, men förhoppningsvis inte lika dövarmt som det var förra veckan ändå.