Vecka 42

2010-10-26 kl 04:50:00
(snacka om att jag lever amerikanskt, fick på in på vecka.nu för att få någon koll alls, hade ingen aning om att det var 42 förra veckan. wow. 10 veckor kvar på året? Shit.)

Har haft en ganska händelserik vecka måste jag säga!

TISDAG
Biokväll med Sara och Sofie som vanligt. Vi såg Life As We Know It, rolig!


TORSDAG
Mayday Parade-konsert i Baltimore med Johanna. Det var sjukt bra och så sov vi på ett helt ok motell med kass frukost innan vi åkte hem på fredagen.


FREDAG
Middag på Silver Diner med Sofie och Johanna, plus bio - It's Kind of a Funny Story. Riktigt nice!


LÖRDAG
Football game i Charlottesville med Sofie! University of Virginia vs Eastern Michigan. UVA vann och det var riktigt jävla kul! Hade med Tom och en kompis och de var så snälla så hela kvällen.


SÖNDAG
Kings Dominion med Sofia, plus att jag tog med Pete och en av hans kompisar. Vi hade väldigt kul och jag blev så sjukt rädd när de hade Halloween Hant och vi gick runt i ett spökhus med vampyrer och sen tvingade killarna in mig i ett med monster. Jag gick mest och stirrade in i Sofias axel, och var så rädd att monstren efter ett tag försökte lugna ner mig... Bra där!

Daddy, okay!

2010-10-19 kl 04:07:02
Min favoritreklam just nu.


Mr Right

2010-10-13 kl 23:45:39
Tom: Hey Liz, when is my dad coming home?
Me: Probably in like 20 minutes or so. He'll be home around six as usual.
Tom: Why is he gonna be late?
Me: He's not gonna be late, he'll be home around six as usual.
Tom: No, he's home at 5:30 usually.
Me: No, he's home around six usually.
Tom: No, he's not!
Me: Ok, whatever you say.

För vem orkar bråka med världens mest envisa 10-åring? 5:30 är om Drew är lite tidigare på fredagar, men annars kan klockan bli både 6 eller 6:10 innan pappa är hemma. Oftast 5:50 men det är ändå närmare 6 än 5:30, men hey, man kan starta stora bråk om precis allting, alltid kul.

Home is where your heart is

2010-10-10 kl 22:14:40
Lycka är att hitta hem. Åkte och mötte "nya" (hon kom hit för en månad sen) svenska tjejen Johanna vid ett Starbucks som låg nära henne, ett ställe där jag inte varit förut. Vi skulle planera vår Baltimore-weekend och allt gick bra och vi har hittat ett trevligt och billigt hotell. När jag skulle hem så irrade jag runt lite innan jag till slut hittade rätt, och gud vad skönt det känns när man kört en bit och möts av skyltarna "Enter Henrico County" och Exit 177 Washington!


Amerikanska hus

2010-10-05 kl 04:31:59
Amerikanska hus är jävligt dåligt isolerade. Så är det med det. På sommaren har man AC på inomhus och det är okej. Lugnt. Svalt och skönt när det är 35 grader ute liksom.

På vintern har man ingen AC men ändå är det kallare. Jag sitter i jeans, t-shirt och tjocktröja och fryser som en gris. Jag ska köpa riktigt påslakan och börja använda ett ordentligt täckte snart för satan vad kallt det redan börjar bli. Har just nu bara lakan, filt och överkast. Stör mig också att det knappt var någon övergångsperiod. 30 grader under sommaren och i september, så fort oktober kommer så blev det 15 grader? Jag vill ha 20-24 grader och lagom varmt. Det är så kallt inomhus just nu att handdukarna i badrummet inte ens torkar. Då är det jävligt illa.

Jag vet att det är likadant i alla hus. Frågade Sara också tidigare.
Jag: Har ni också jäkligt kallt inomhus eller?
Sara: Ja imorse var det typ frost på mitt täcke.
Och det är verkligen så det känns. Urk. Hemma är det iallafall varmt inomhus... Jag fryser ju när vi har typ 23-24 grader i köket hemma, jag tror knappast det kommer vara mer än 20 grader inne i mitt rum i vinter sen. Jag ska nog köpa femton filtar så jag överlever.

New Orleans!

2010-10-04 kl 22:33:50
Nu är det bokat. 6-12 mars åker jag och Sofia till New Orleans! Så jäkla häftigt. Att det dessutom är Mardi Gras och massor av festlgiheter där de första dagarna gör ju ingenting direkt. Det kommer nog bli helt jäkla galet och asbra! Utöver Mardi Gras-festande och allmänt turistande har vi även bokat in en Vampire Tour en kväll.

Plus att vi kommer bo typ mitt i stan. Great or what!?


I'm singing in the rain... not.

2010-10-01 kl 02:46:00
Okej, vi har torka. Eller hade, för det kan vi knappast ha längre? Igår regnade det hela dagen. Utan uppehåll. Idag var det uppehåll en liiiten stund på eftermiddagen.

Skulle ut och träffa Sofie på Starbucks nu ikväll. Drew säger att jag ska vara försiktig för det är mycket vatten på vägarna. Äh, jag var ute och körde i måndags och då vräkte regnet ner, tyckte jag, så det är nog lugnt. Går ut och ja, blir ganska blöt de 4 meterna jag springer till bilen. Oops.

Sätter mig i bilen. Har på vindrutetorkarna på näst högsta. Högsta. Ser knappt ut ändå. Kör försiktigt ut på stora vägen. Det är blött. Väldigt blött. Så kör en bil förbi mig för han tycker jag kör sakta, men ja, det gör alla (förutom han) för det regnar så att man typ inte ser något alls. Så han kör om mig. Det sprutar upp vatten från hans däck på min bil. Under 5 sekunder ser jag absolut ingenting. Ingenting alls. Spännande upplevelse...

Ringer till Sofie och vänder om när jag bara kommit ner till mataffären som bara ligger dryga 5 min från mig, vanligtvis. Jag är hemma igen efter mer än 15 minuter. Då har jag fått vattenplaning två ggr också, utöver de 5 sekunderna som jag såg absolut noll. Kände bara att en Starbucks-date inte riktigt var värt det?