American Idiot on Broadway

2011-02-27 kl 23:27:53
Bättre sent än aldrig men här kommer en liten recension av musikalen American Idiot som jag såg i New York förra lördagen...

Det var mycket folk. Mycket. Tror det var typ helt fullsatt. Inte så konstigt kanske när Billie Joe Armstrong (Green Days sångare) själv bara skulle göra cirka 50 framträdanden nu, klart man vill se det med honom om man ska se den. Och jag måste nog säga att jag är glad att jag faktiskt fick se honom i rollen som St Jimmy, för utan honom vet jag inte vad det hade varit.

Under första delen av musikalen satt man lite där och undrade, ja, vad är det här? Det var väl rätt bra, men eftersom det är en musikal är det ju inte riktigt Green Days musik rakt av och det är inte som att gå på en konsert, men man kände ju fortfarande igen låtarna. De flesta skådespelarna var bra, förutom han som spelade huvudrollen. Eh? Hur det kommer sig vet jag inte, men varken jag eller Johanna tyckte att han sjöng speciellt bra. Eftersom rollen som St Jimmy inte är med hela tiden, så undrade man i början var fasen Billie Joe var, men så fort han kom in på scenen sen, under låten St Jimmy, såklart, så kände man att nu genast blev det mycket bättre.

Däremot tror jag som sagt inte att jag hade uppskattat musikalen lika mycket i överlag om inte Billie Joe hade spelat St Jimmy. Han gjorde så himla mycket, lyfte upp allt med sin energi och allt. Men jag är ändå glad att jag fick se den, och tycker ändå att musikalen var bra och jag har ändå fina minnen. Men jag vet inte om det hade varit så kul utan Billie Joe...


Jäkla Delta

2011-02-25 kl 22:48:38
Jäkla flygbolag. Är förbannad nu. Har bokat en California-tour där jag ska få se San Francisco, Los Angeles, och så Las Vegas. Skulle bara boka flygbiljetter själv. Har kikat runt lite sen i tisdags och med flygbolaget Delta så hade jag hittat väldigt bra biljetter både dit och hem, allt för $339. Skitbra.

Sen är det ju däremot det där problemet att jag alltid är lite seg. Satt och kollade igårkväll men tänkte att "äh, jag bokar imorgon istället!". Ja det skulle jag ju tydligen inte alls ha gjort, för idag kostar samma jäkla biljetter $394. Faaaan.

Har däremot hittat andra biljetter via Delta också, där jag flyger hem via New York istället för Atlanta. Funkar väl det med, men det är lite tight mellan flygen, bara 41 minuter. Detta kostar $359 dollar. Billigare än det andra, men fortfarande 150kr dyrare än om jag hade bokat igår. Åhhh vafan ska jag alltid vara så seg för?

Enda gångerna när jag faktiskt är snabb på att köpa något, då har jag ju alltid turen att priset sänks någon dag senare så att jag betalade mkt mer än vad jag borde ha gjort :)

Mayhem like me

2011-02-21 kl 19:28:51
Allstate har världens bästa reklamer. Ok att jag saknar ICA-reklamerna lite, men Mayhem väger upp det ganska bra.
Why not?

2011-02-17 kl 23:07:24
Sjuk. Igen. Why not liksom? Jag ska tydligen spendera de sista månaderna här borta i staterna bara liggandes i sängen. Roligt det med...

Spydde 4 ggr igårkväll/natt. Alltid trevligt. Den här gången är det väl inte så konstigt att jag är sjuk däremot, Pete har varit hemma sen i måndags för samma grej, jag bara satt och tänkte igår att ja det verkar ju som jag sluppit undan det. Haha. No way José.

Tar det lugnt idag. Känner mig bättre idag, hoppas jag är ännu bättre imorgon, och sen super på lördag för lång bussresa + American Idiot i New York.

EFIT

2011-02-16 kl 04:13:44
Igår provade jag "Ett Foto I Timmen" för första gången. Kunde vara kul att dokumentera lite tänkte jag. Mindre kul att min kamera är sämst i dåligt ljus (dvs alltid inomhus), så bilderna är inte så himla bra. Ingen värst kul och annorlunda dag heller, förutom att det var Valentine's Day, men det är väl lite det som är meningen med EFIT. En vanlig dag bara. Håll till godo!


9:30AM - Dags för frukost! Tråkiga amerikanska mackor med tråkig amerikans ost, jag saknar svensk frukost. Trycker mest i mig detta för att jag inte fungerar utan frukost.


10:30AM - Har min dagliga Skype-dejt med mamma.


11:30AM - Slänger in en maskin med ungarnas tvätt.


12:30PM - På Target, köper lite sista minuten-Valentines-presenter till ungarna. USA är galet när det gäller högtider.


1:30PM - Lunch. Hatar att äta lunch för jag vet aldrig vad jag ska äta. Idag blev det "tornados", ungefär som mexikanska vårrullar? Riktigt gott faktiskt, klart på 2 minuter i micron.


2:30PM - Möter ungarna vid skolbussen.


3:30PM - Plockar fortfarande undan alla Valentines-presenter som ungarna drog med sig hem från skolan och fick med posten.


4:30PM
- Får börja ta hand om mitt tvätt-berg. Kan någon förklara det här för mig? I fredags kikade jag om jag behövde tvätta, men då var det bara typ 5 smutsiga plagg totalt. Nu på måndagen fick jag däremot köra två maskiner..?


5:30PM - Viker fortfarande tvätten och multitaskar med Lost och The Big Bang Theory.


6:30PM - Vi gör klart läxorna innan middagen. Fryspizza. Ungarna är glada iallafall.


7:30PM - Försöker få mig lite "me time" vid datorn med Lost. Går inte så bra som jag tänkt mig.


8:30PM - Träffar norska Lene på Starbucks (hon ville inte vara med på bild idag). Tog mig en Caramel Macchiato, riktigt god.


9:30PM - På väg hem efter en trevlig fikastund!


11:00PM
- Time for bed med lite Family Guy på tv:n först.

American Idiot - The Musical

2011-02-10 kl 16:48:43
Allt är bokat och klart. Nästa lördag åker jag och Johanna upp till New York över dagen, bara för att gå och se American Idiot-musikalen. Med Billie Joe Armstrong i huvudrollen, såklart. Annars kan det va.

Vem hade trott det, att man hade kunnat ta bussen till New York över dagen bara sådär... Det är nice! Det blir en lång dag, men det får gå, vi sparar in på en hotellnatt och får nog se en jäkla bra musikal.


Kommentarssvar

2011-02-10 kl 01:13:49
Fick en kommentar från Linnea:
hej kom precis in på din blogg, har inte hunnit läsa så mkt, men jag förstod det som att du inte trivdes så bra med din familj. Jag har hört att om man ska vara au-pair är det bäst att vara det för mindre barn som inte haft så många au-pairer innan, som fortfarande har "respekt" för dem (elr vad man ska kalla det). Kan du känna igen dig i det påståendet? :)

Nej, jag trivs inte direkt i min familj. Även om min värdpappa är jättesnäll så är det ändå ganska rörigt här och jag önskar att jag ändå var mer inräknad i familjen än vad jag är. Sen barnen då som är lite mer än jobbiga. Min counsellor vet däremot att jag inte har det så lätt med speciellt mellan-killen, men problemet är inte direkt mig eller att vi har problem sinsemellan - han uppför sig precis likadant mot sin pappa och vägrar göra det mesta han säger också, så vår relation är inte det stora problemet, problemet är att han är van att alltid få precis som han vill.

Det är nog lättare med mindre barn, just för att de är lättare att kanske införa nya regler för och så, det är svårt att ändra på grejer här när det varit på ett sätt i 10 år liksom. Sen tror jag inte det skadar att familjen haft några au pairer innan iallafall. Är man första au pairen kan det ju också vara svårt för barnen att anpassa sig till det, men sen beror det ju också helt klart på hur stora barnen är det med.

Sen blir det ju också så att jobbar man med yngre barn, så är det mer arbete än vad jag har med mina äldre barn nu. Har man väldigt små barn är det ju blöjbyten och mata dem, och man kan inte göra så hemskt mycket med barnen. Inte ta ut dem överallt och det är mycket "schemalagt" med mattider osv. Nu kan jag ju inte göra speciellt mycket med mina barn heller för de vägrar ju göra det mesta, men så är ju inte de flesta barn i 8-15 års ålder. Jag drog bara en nitlott här. Skulle jag få välja om däremot skulle jag nog ändå välja lite yngre barn, just för att man kan ta med dem till lite mer saker ändå. Runt 10 år vet de ändå vad de tycker om och är ganska bestämda. En 5-åring kan man ju ta till en lekpark eller nästan vilket ställe som helst och så är det kul en liten stund iallafall.

What's a Bieber?

2011-02-09 kl 23:40:00
Heheh älska USA:s reklamer.


The Big Dipper

2011-02-07 kl 01:08:11
Tror jag börjar bli hungrig. Inte blir det bättre av att Pizza Hut har reklam hela jävla tiden för deras Big Dipper Pizza. Snart tar jag telefonen och beställer en alltså, det ser så jäkla gott ut. Eller så tar jag bara och klickar på den där knappen där det står "Order now"...

Seriöst, hela tiden med reklamen, jag skojar inte. Sen jag började skriva det här inlägget (som inte alls är speciellt långt), så har Pizza Hut varit med 3 ggr.

Ge mig...

Super Bowl Sunday

2011-02-06 kl 22:38:27
Idag är det finalen i amerikansk fotboll - Super Bowl. The sports event everybody loves. I år går finalen mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers. Jag har inte följt NFL-säsongen något speciellt alls, men football förstår jag ju något sånär, eftersom jag har försökt att förstå sen jag var på två college football-matcher tidigare i höstas. Plus en high school-match också faktiskt om man ska vara noggrann. Football är kul, men när jag inte tittar så överdrivet mycket på tv blir knappast sport något jag följer.

Det jag blir så störd på i min familj däremot är hur de så ofta säger "ja förra året så gjorde vi såhär", som t ex att "förra året hade vi en jättestor fest här och massa folk över för Super Bowl". Men nej i år såklart så gör vi ingenting någon gång... Känns lite lagom kul. Vet att Drew och hans flickvän är inbjudna till en fest hos några grannar som han ska sticka över till sen. Tom, som är den sportgalna i familjen, är över hos någon kompis. Jag sa det till Drew typ redan i fredags, att det vore ju kul titta och liksom uppleva det eftersom det är mitt första Super Bowl och allt, men han sa att ja vi kommer väl ha på tv:n här. Vid såna här grejer känner jag mig inte speciellt inkluderad i familjen, ungarna är hos fastrarna och Drew försvinner iväg någon annanstans, och här sitter jag och gör inte speciellt mycket alls... Urf. Men ja, när pappan inte ens inkluderar ungarna i familjen, så varför skulle jag vara med då?

Sjuk - igen!

2011-02-05 kl 01:45:12
Seriöst jag förstår inte vad som är med mig? Nu är jag sjuk igen. Jag blev ju nyss frisk liksom!

Som sagt, blev sjuk på nyårsafton ungefär, men var bra helgen efter det. Sen blev jag sjuk igen och har för mig att jag tog det ganska lugnt nästkommande helg, eftersom att helgen därefter så åkte jag och Sofia till New york! Jag var bra då, men det var ju sjukt kallt hela tiden så det är väl inte konstigt att man blir lite sämre efter det. Fast det blev jag faktiskt inte direkt, utan jag har varit bra från 20 januari till nu ungefär. Igår hade jag ont i halsen typ hela dagen, hoppades att det skulle gå över, men när jag gick och la mig så blev inte bättre. Kunde typ inte andas och sov kasst hela natten. Har känt mig sämst hela dagen idag.

Jag brukar inte vara sjuk så ofta ens, men nu verkar jag inte må bra någon gång. Det enda jag funderar på om det beror på är min kassa diet utan typ några grönsaker här i USA. Det är inte kul att laga mat till så kräsna barn bara.

Väldigt intressanta inlägg jag skriver nuförtiden också förresten.

72 hours of education

2011-02-02 kl 18:37:00
Igår började jag min näst sista kurs här i USA. En fotokors på University of Richmond på 14h. Det som suger är att jag fortfarande har 3 ynka timmar kvar att få ihop. Med SI måste man studera 72 timmar/6 credits. Har hört att STS har 60h/6 credits, mycket snällare alltså. Eftersom jag mestadels tagit non-credit classes så måste jag räkna timmarna istället, tyvärr.

Först tog jag en riktigt tråkigt weekend class i amerikansk historia, Famous Virginians. Mest att sitta och lyssna på två lärare som bara babblade, plus att skriva två uppsatser. Vi hade lite utflykter till museum också, gjorde allt lite roligare. Fredag eftermiddag-söndag kväll med skola hela tiden, gav mig 30h/3 credits, kostade $320.

Andra kursen jag tog var Zumba, alltså en "träningskurs" och det var inga läxor alls utan allt jag gjorde var att dansa i 45 minuter två gånger i veckan. Ganska slappt, fick ihop 20h på detta, kostade $200.

Min tredje kurs är alltså Photography: Taking it to the next level. Ska gå den varje tisdagkväll i 7 veckor, $239 kostade den. Verkar inte vara några läxor heller direkt, och eftersom jag läste en hel del foto på gymnasiet så känns det inte jätteavancerat när alla andra i kursen verkar vara på en nivå där de alltid har fotat i automatiskt läge med kameran.