I'm coming home

2011-01-31 kl 18:32:59
Har skickat in mina papper och betalning för att åka hem nu. Om allt går som det ska så flyger jag hem 18 maj. Oh yeah, här utnyttjar vi typ hela resemånaden, mitt visum går ut 19 maj.


En liten fråga

2011-01-30 kl 00:34:51
KOMMENTAR FRÅN E:
Hur gamla är barnen du tar hand om? Pojke, flicka?

En annan sak, hade du en bra jul och nyår?

Om man har tänka på att åka som au-pair i flera år, men har inte riktigt bestämt när man vill åka. Vad tycker du? Ska man åka då? Våga ta steget?


Jag tar hand om en tjej som är 8 och två killar som är 10 och 14. Alla är alltså väldigt stora och har man inte haft så mycket regler tidigare i livet är det ganska svårt att införa sådant nu. Slutsats: de lyssnar inte alls på vad någon säger.

Min jul var ganska okej. De gör tyvärr inte en så stor grej av det här borta i USA. I min familj åt vi inte ens kalkon på juldagen! Det enda som är mycket med julen här är alla dekorationer, de flesta hus pyntar ju galet, men själva jultraditionerna är det inte så mycket med tyvärr. På nyår hade jag kul, var ute och festade med lite folk! Riktigt bra kväll faktiskt.

Om du länge har funderat på att åka som au pair så borde du absolut åka! Jag ångrar inte alls att jag åkte, även om jag inte har haft det perfekt med en perfekt familj och allt, och när jag väl började fundera på att rematcha så kändes det som att det var för sent. Men vad har du att förlora egentligen? De flesta som åker stannar ju ändå ett år. Vissa åker hem tidigare för att det inte alls är deras grej, vissa förlänger för att de har det skitbra. Men du vet ju inte om du kommer gilla det om du inte tar steget och åker, och hur kul är det att sitta där om 5-10 år och det är för sent att komma iväg, och inse att du ångrar det skitmycket och undrar varför du inte bara åkte iväg när du kunde..? Så jag tycker du ska åka! Det enda man ska tänka på är att det inte finns en perfekt familj. Det finns alltid något som man stör sig på, men att komma så nära sin "dröm" som möjligt i letan efter familj är ju bra.

My room, part 2

2011-01-28 kl 18:30:53
Tror jag lovade för ganska längesen att ni skulle få nya bilder på mitt rum när det var bättre inrett och jag hade kommit till rätta och allt... Fått in lite saker som jag ville och sådär. Och ja, det har väl hänt nu. Haha. Nej jag är inte seg. Alls.
Lies, lies, lies

2011-01-20 kl 23:18:28
Tom kommer in 2 minuter innan de ska åka iväg till basketträningen.
Tom: I'm starving!
Me: I asked you like 10 minutes ago if you wanted something to eat.
Tom: No you didn't!
*Drew skrattar lite*
Tom: What are you laughing at!? It's true, she never asked!!!
Drew: Ok ok. Do you want a banana?
Tom: No! *suckar*
Me: A granola bar?
Tom: Nooo! *sparkar på dörren*

Jag förstår inte hur man alltid ska hålla på att ljuga ihop massa grejer och allt..? Jag frågade ju när han kom hem 10 minuter tidigare om han faktiskt ville ha ngt litet att äta innan han åkte, men då sa han bara nej, inte nu.

Igår var det likadant. "Köpte du bacon? Du lovade att du skulle göra bacon idag om jag duschade igår!" Nej någon sån deal gjorde jag inte... men okej. Är alla barn såhär??

NYC here I come!

2011-01-20 kl 01:17:36
Nu till helgen ska jag och Sofia åka till New York! Hon fyller 21 så vi drar dit för att fira lite! Lite lyx med att Sofias värdfamilj betalar ett väldigt nice hotell också. Dock bara för en natt, men vad gör det, vi ska få ha kul och festa i NYC!

Imorgon kväll drar jag upp till Sofia i DC, och på lördag morgon tar vi bussen från Chinatown i DC kl 8. Beräknas vara framme i New York runt lunch. Så får vi turista lite på dagen, ha kul på kvällen, sova bort inte allt för mycket av söndagen, och turista lite till. Vi åker hem runt 5 på söndagseftermiddagen. Sen älskar jag att jag inte börjar jobba förrän 2:30 heller som vanligt, så jag sover hos Sofia tills på måndag. Tror det blir en bra helg det här!

Någonstans här ska vi bo. Mitt på Times Square!

January

2011-01-12 kl 21:54:14
Okej visst, det är kallt ute. Men det är januari. Och om jag vore i Sverige så skulle jag ju knappast klaga. Men det är typ 3-4 plusgrader ute, och det känns som att jag ska frysa ihjäl så fort jag går utanför dörren? Det är ju inte vettigt. Iofs blåser det så det blir ju kallare då, men, ändå? Hur osvensk har jag blivit egentligen.

Är däremot rädd att jag håller på att bli sjuk igen. Kände mig inte super på nyårsafton, men skulle ju ut ändå såklart. 2 och 3 januari spenderade jag liggandes i sängen eller på soffan. Blev bättre till helgen sen och såklart ut och festa på fredagen, och då var det kallt och "snöstorm". Igår och idag känner jag mig ganska hängig, snuvig, ont i halsen och ja ont mest överallt. Fan. Äh, det är bara att rycka upp sig, right? Lite sugen på utgång ikväll men man kanske borde stanna hemma och vila... Så kan man kanske dra ut och hitta på något på fredag istället. Ah lycka till med det.

Worlds apart

2011-01-11 kl 04:09:50
2 MÅNADER SEN
Kommer hem kl 00:30:
"Oj jäklar vad sent det blev ikväll!"

IGÅR
Kommer hem kl 03:15:
"Men oj, klockan är inte ens fyra än! Vad tidigt!"