Bankbesök och annat

2010-03-29 kl 17:50:26
Nu har jag varit lite effektiv här. Igår var jag på jobbet och blev fotad för visum och internationellt körkort. Det är bra att jobba ihop med en fotograf! Imorse stack jag iväg till fotoaffären och lämnade in dem. Skulle ha samma bild i två storlekar då - 5x5cm till visumet, och 4x5cm till IKK (internationellt körkort). Ynka 20kr kostade detta! Great. Sen fixade jag ihop ett kuvert och postade ansökan om IKK. Fick veta av Sofie att jag måste skaffa ett amerikanskt körkort borta i Virginia sen, så då behöver jag inte vänta till sista stund med att skicka efter IKK. Sen är det dessutom påsk mitt i alltihopa innan jag åker iväg, det kan säkert ställa till grejer också. Men nu borde jag absolut få det i tid.

Har även besökt banken idag, betalade in visumavgift. Fick en fråga om visumavgiften också, och jo, det är så att det måste man gå till banken för att betala. Ambassaden är lite kinkiga och måste få ett äkta kvitto på att man har betalat in det. På kvittot ska det stå namn, summan som man betalat in och till vilket bankgironummer det gick. Om banken inte fixar ett originalkvitto utan en kopia på kvittot, så måste man även ha med en stämpel från banken och signatur. Det går alltså inte att bara snabbt och lätt betala in visumavgiften via internetbanken och skriva ut en bekräftelse på att det är betalt, sån skit duger inte för ambassaden tydligen. Fick en mycket trevlig snubbe på banken, och vi tyckte att det var bättre att slänga in för mycket information än för lite, så vi skrev till min adress och mitt personnummer också! 1100kr gick det på totalt, 1050 för visumavgiften, sen tillkommer det tydligen en liten avgift på 50kr också.

Fixade även fullmakt över mina konton åt mamma när jag ändå var där, ifall något händer är det ju bra att ha. Bestämde mig däremot för att inte växla in pengar än. Har nämligen jag en burk där jag sparar alla mina mynt, och med tanke på att det är ett tag kvar tills jag åker så kommer det nog bli lite mer mynt i den sista tiden. Så det är bättre att växla in mynten och lite mer till dollar bara veckan innan jag åker sen, insåg jag.

I och med mitt lilla "visumryck" här, så är jag helt klar med visumet! Allting är fixat. Har gått igenom checklistan tre gånger idag och japp, allting är klart nu. Det känns så bra så! Nu är det bara att invänta ambassadbesöket 6 april. Två veckor kvar!

Välkommen till min nya blogg!

2010-03-29 kl 17:38:20
Sitter och packar varje dag nu inför New Orleans. Ganska segt går det, det enda som hjälper är om jag sätter på Green Day för då får jag tillräcklgit med energi för att få ner grejer i väskan. Jag vet inte vad som hänt, jag som var så galen i att packa innan lyckas nästan inte längre.

Skitsamma, för på söndag flyger jag och Sofia till New Orleans! Som vi har väntat! Vi började prata om resan i augusti, började planera ordentligt i september, och i oktober bokade vi flyg och hotell. Nu är det äntligen mars och Mardi Gras är alldeles runt hörnet! Jag är så jäkla pepp! Vi har en jäkla bra plan och kommer nog se massa roliga grejer. Och ha jäkla kul!

Louise heter jag, 22 år. I oktober drar jag till London för att jobba som au pair i 9 månader! Har också spenderat ett år som au pair i USA. Här får du följa mina dagar i Englands huvudstad.

dagar till London