Den långa resan

2010-05-05 kl 18:17:09
Varning för lite långa inlägg nu när jag ska återberätta resan och orientation!

Jag gick upp klockan 4 på morgonen lördagen den 24 april. Klockan 6 hade vi packat in allting i bilen och åkte iväg mot Landvetter, kom dit ungefär 8:30. Kunde checka in direkt, och inte var det speciellt lång kö heller. Köpte en yoghurt på Pressbyrån och sen var det dags att säga hejdå till mamma och pappa. Gick igenom säkerhetskontrollen som var i princip folktom och väldigt simpel, var klar på under en minut. Mitt plan var lite försenat, 10:55 skulle det gå men det blev 11:15 istället. På planet till Frankfurt fick jag en mycket god macka med kalkon och tomat/basilika-spread. Flygningen var bara ca 1,5h, alldeles för kort tid tyckte jag. Kändes som att jag nyss kommit på planet när vi gick ner för landning.

Frankfurt International var ganska stort, men det var inte så svårt att hitta för allting var skyltat. Jag hade väntat mig en fet säkerhetskontroll när jag kom dit eller skulle vidare till gaten till mitt plan, men det var inga problem alls utan allt gick väldigt snabbt och smärtfritt utan några köer alls. Det jobbigaste var mitt handbagage som var jättetungt, så jag orkade inte gå runt och se mig omkring. Satt mest vid Lufthansas gate, och fick även prata med en trevlig amerikan. Det gjorde allting lite lättare, ett tag satt jag och undrade "vad sjutton har jag gett mig in på?", men så fick man prata med någon trevlig person och så var det bra igen. På planet satt jag ihop med två tyska tjejer som också åkte med APIA. Vi var dock lite besvikna på planet, det fanns inga egna tv-skärmar med in-flight entertainment. Bara små tv-apparater där de visade lite skräp, plus en film (Did You Hear About the Morgans) som de började visa precis när man skulle fylla i inresekorten - dålig timing för de tog ju ganska mycket tid och jobb att fylla i.

Vi landade nästan 40min tidigt, vilket var himla skönt. Flyget tog inte alls över 8h, "bara" 7h20min. Vid pass/visum-kontrollen var det inte galet lång kö, men lite ändå. Efter att ha köat i kanske 2 minuter så kommer det fram en säkerhetssnubbe, och öppnar upp i kön PRECIS där jag och de fyra tyskarna står, så att vi får springa till ett annat ställe och gå igenom våra visum direkt. LYX! Sen fick vi väskorna snabbt också, så 19:40 när planet skulle ha landat, mötte vi upp personen från APIA. Och det är nu det riktigt jobbiga börjar. Alla var ju bara så trötta och slöa, och det var så galet varmt inne på flygplatsen. Men vi fick sitta och vänta, och vänta, och vänta, på att det skulle komma en massa andra au pairer. Klockan 22 fick vi äntligen gå på bussen, och klockan 23 var vi framme på hotellet. Vi fick lämna våra väskor i lobbyn, och sen gå upp på en mycket kort introduktion med APIA. Vi fick våra rumsnycklar, materialet vi skulle behöva under kursen, plus t-shirt. Vi fick även lappar att gå ner att sätta på våra resväskor, så att de skulle bli transporterade upp till våra rum. Jag var först upp på mitt rum, 311, så det var bara att välja säng. Sen kom en tysk tjej, och vi verkade bli ensamma den här kvällen. Men precis när vi släckt lampan kom en till tjej - tysk hon också. Så det var ju trevligt att jag fick två tyskar, som bara pratade tyska med varandra. Som tur var så var dock ingen av dem speciellt pratglada, utan det var alltid ganska så tyst i vårt rum, vilket kändes skönt.

Emma
http://emmabjorklund.blogg.se/
2010-05-05 kl 19:07:08

Haha jag skickade precis en tom kommentar ^^TACK!!! Det känns så himla härligt, kul, underbart allting!! :D :D Ja jag är bara hemma i två veckor!Det låter som att du har haft det bra de första snart två veckorna nu! Hoppas det fortsätter så!! :D

cassandra
2010-05-05 kl 22:12:41

Först och främst, snygg design! jag hämpnade lite när jag såg din header, SJUKT snygg måste jag säga! :)

och för det andra så var det en riktigt trevlig och intresant återberättning av din resa till staterna, precis så detaljerat man vill att det ska vara! hoppas du har det grymt där borta nuu!! :)


Kommentera här:


Namn:
Spara info?

E-postadress: (bara jag som ser)


Din blogg/hemsida:


Kommentar:Totalt 389 dagar i USA

Lokal tid i Richmond:


Vädret i Richmond: