Oops.

2010-06-30 kl 20:53:56
Haha, antog att det här skulle hända någon gång, för jag blir väl lite slarvig när jag skriver och läser igenom inläggen, och igår blev det så. Så hey, ni som var uppmärksamma och läste mitt inlägg igår (eller idag ni som bor i Sverige) fick läsa de riktiga namnen på alla i min värdfamilj, haha. Tror inte det gör så himla mycket egentligen, eftersom jag inte visar bilder eller annat så skulle jag säkert kunna skriva allas riktiga namn. Nu har jag gått tillbaka och ändrat, men jag ska fundera lite på om jag ska lämna ut familjens namn eller inte. Det blir lite rörigt i huvudet när man bara ska skriva ett snabbt blogginlägg och göra annat efteråt. Men sen har jag vant mig vid bloggnamnen också och ibland när jag pratar med Sofie eller Sara så händer det att jag säger Britney om tjejen även om Sofie och Sara vet hennes riktiga namn. Förvirrat är vad det är!

Ledig mitt i veckan

2010-06-30 kl 18:18:01
12:10
Idag känns ungefär som en ledig dag. Imorse hämtade en av ungarnas mostrar upp allihopa och tog med dem ut för frukost. Hon bor i New York annars men är här på besök nu, så då vill hon ju såklart träffa alla lite. Precis innan hon kommer för att hämta ungarna så ringer en av kusinerna och frågar om Tom vill komma dit och leka idag. Så han åkte dit efter det, och Britney ska se Sound of Music med någon annan moster och så ska de äta lunch innan det och middag efter, så hon kommer vara borta i princip hela dagen hon med.

Pete kom nyss hem från frukosten, så det är bara han och jag. Funderar på om jag ska ta med honom ut till kanske Barnes & Noble, men det känns inte som att det riktigt behövs. De andra ungarna kan följa med när vi åker och köper böcker, så jag skjuter nog upp det tills imorgon. Han tycker ju om att sitta och spela tv-spel här så det går nog bra så. Jag funderar på att fråga honom om han vill spela Tekken6 med mig som jag hyrde i helgen.

Som om dagen inte vore tillräckligt bra med att ungarna är borta, så hittade jag Rent på tv:n när jag åt frukost. Vilken underbar start på dagen!

10 timmar

2010-06-30 kl 04:27:25
22:20
Idag är första gången jag verkligen jobbat heltid. Idag har jag jobbat mina 10 timmar. Gick upp 9:15 och jobbade sen till 19:15 när Drew kom hem, han hade behövde vara kvar lite extra på jobbet.

Trots det så gick dagen inte så himla segt ändå. Det är skönt att ungarna sover ett tag, och att vi bara tar det lugnt och slappar på morgonen och att vi inte måste rusa ut och göra saker direkt. Försökte få Britney att ringa någon kompis och fixa en playdate, men dels ville hon inte plus att ingen av de tre hon ringde svarade. Jag sa att jag tycker hon borde träffa sina kompisar och umgås med dem, men hon tyckte inte hon behövde ha playdates längre för nu hade hon mig. Ojdå. Inte direkt så att jag ska ersätta hennes kompisar kanske? Men vi åkte iaf ut och handlade mat, och sen behövde jag lite strumpor också (för jag kan ju inte typ bara tvätta en maskin med underkläder), så vi åkte till hennes favoritaffär Five Below och skaffade det och lite annat grejs där. När vi kom hem så blev Tom upphämtad av en kompis och var där resten av eftermiddagen. Pete och Britney är lugna när de är ensamma, så då är det bara skönt för mig och jag kunde ligga och läsa bok inne på mitt rum bara. När jag inte vek tvätten eller plockade ur diskmaskinen dvs, men som sagt, lugn dag ändå.

Ikväll drog Sara och jag till Dairy Queen där jag åt middag och hon glass. De hade rätt goda chicken strips faktiskt, plus deras MooLatte, haha. Nu ska jag försöka komma i säng så att jag kan läsa en liten stund och ändå sova inatt. Är bara glad att jag inte behöver gå upp så tidigt!

Richmond Roadtrip

2010-06-28 kl 22:49:14
Den här veckan har jag och Sara fått se ganska mycket av Richmond. Och ganska mycket av Saras värdfamiljs trädgård också, haha! I lördags var jag hemma hos henne och vi skulle sola och bada lite i hennes pool när hennes familj åkt iväg för att campa. När Sara och jag blir hungriga och ska gå in och äta något, så är dörren låst. Alla dörrar är låsta och vi är alltså utelåsta. Vi får lite panik och vet inte hur vi ska göra. Första idén är att gå över till grannen, de borde ju ha en extranyckel eller iaf numret till Saras värdfamilj så att vi kan ringa till dem och fråga hur vi ska göra. Jag har nämligen min mobil med mig ut, men Saras ligger kvar inomhus, och hon kan ju inte familjens nummer utantill. Men grannen verkade lite borta och kunde inte hjälpa till med något. Andra smarta idén är att klättra upp på veranda-taket och in genom Saras fönster som är öppet. Som tur är så inser vi innan vi klättrar upp, att det sitter myggnät utanför alla fönster som man inte kan flytta på alls. Då kändes allt ganska hopplöst och vi började få lite panik. Jag gick in på internet i min mobil, vi försökte leta upp familjens nummer men det gick ju bara till huset... Till slut tänkte jag på hur jag skulle göra om jag behövde Drew's nummer, och jag vet att jag har det någonstans i min Hotmail. Jag frågade Sara om inte hon hade det, och det hade hon ju där någonstans såklart! Så vi kunde gå in på hennes mail i min mobil, leta upp numret och ringa dit, och så får vi koden för att öppna garageporten. Då var vi glada!

Efter det begav vi oss till Short Pump för att hyra film + tv-spel och köpa pizza. Sara som sa att amerikansk pizza var äcklig ändrade sig ganska snart efter att hon fått smaka Domino's! Vi såg på She's Out Of My League, spelade Xbox och såg på The Nanny som avslutning på kvällen.

Söndagen spenderade vi på Virginia Commons igen, jag köpte en tröja i nästan varenda affär vi var inne i. Är glad att shoppingen är så billig här och att bara en av tröjorna kostade mer än 100kr. Vi åt lunch på Aunt Sarah's Pancake House, jag tog pannkakor med banan och det var gooott! Vi drog sen till det enda Forever 21 som finns här i stan, ligger lite närmare downtown i ett annat mall. Efter det blev det Short Pump eftersom jag skulle lämna tillbaka filmen vi sett igår. Så det blev en liten rundtur i halva Richmond ungefär. Sen åt vi middag på en grekisk/italiensk restaurang som låg ungefär 10min från mig. En kycklingsallad som var så god så jag tror inte jag ätit bättre sallad någonsin faktiskt! Känns som jag lyckas välja rätt grejer när jag är ute och äter, jag säger ganska ofta nu för tiden att det är bland det godaste jag ätit?






Virginia Commons + Casa Grande

2010-06-26 kl 18:13:52
Igår så hade vi en väldigt rolig upplevelse, haha. Sara kom hem hit och vi åkte till Virginia Center Commons, ett mall där ingen av oss hade varit förut även om det inte låg långt bort. Jag ville dit mestadels pga ett piercingställe som ligger där, min navelpiercing ser lite lagom läskig ut så jag ville ha lite råd. Men de sa att det inte var infekterat och att om jag bara tvättade och tog hand om den bra så skulle den bli bra snart. Får hoppas det.

Det var ett ganska trevligt mall annars, hade väl de flesta affärerna, och jag fick äntligen tag på en hudfärgad bh som satt bra på Victoria's Secret. Sen var vi lite sega och bestämde oss för att gå ut och äta och fortsätta shoppa sen. Precis när vi gått ut genom dörrarna tittar jag på klockan, och inser att den är 20:35 och att de stänger kl 21. Så ojdå, det var bara att vända och gå in igen när vi nu ville shoppa lite iaf!

Vi båda var sugna på mexikanskt till middag sen, så vi tog hjälp av min nya GPS (en Garmin blev det, killen på Best Buy sa att den var bra för basig grejer), och den hittade ett Casa Grande inte alls långt från där vi var. Vi körde dit och var med om århundradets snabbaste service. När vi fått bord och satt oss ner kom någon och frågade vad vi ville ha att dricka efter 2 sekunder. 5 sekunder senare hade vi drickan. När vi sen beställt mat, så var det ju kul att se hur lång tid det tog också när allt gått så snabbt innan. 4 minuter innan vi hade vår mat framför oss! Ganska sjukt. När man sen fick refill på drickan så tog det inte mer än 2 sekunder så hade man ett fullt glas framför sig. Haha det var inte vettigt någonstans! Plus att vi fick en kypare som skulle prata spanska med oss, han pratade så fort och så tyst att man fattade typ aldrig vad han sa, och jag misstänker att han försökte flirta lite med oss! För han kom fram till vårt bord bara lite random och frågade grejer, inte ens när vi behövde något. Frågade vad vi hette och hur vi lärt oss spanska och allt, ah, galen kväll alltså! Sen satt vi kvar där typ till de stängde. Jag går lätt tillbaka dit! Snabb service, god mat och galen upplevelse.

Sara avslutade kvällen med att undra vad vår servitör hette. "Hette han Bill!?" säger hon, väldigt förvånad över att det var så ospanskt, när notan kommer. Notan som kallas för bill här i USA... hahah hela kvällen hade varit rolig men det var verkligen riktigt kul!

Two months

2010-06-25 kl 04:47:28
22:40
Idag är det tydligen min tvåmånadersdag här i USA, insåg jag för sådär 5 min sen. Yay på det, eller nåt! Börjar vänja mig vid allt här. Förutom att min GPS blev stulen i eftermiddags. Nej okej då, inte stulen som i att jag blev rånad eller att någon gjorde inbrott i bilen. Men jag har ju bara lånat GPSen av en av mostrarna, och hennes man behövde den nu i veckan. Så jag fick förklara för Doug att jag känner mig ganska handikappad utan den, och frågade om jag kunde åka iväg och köpa en imorgon... Vilket gick bra men kändes lite knepigt att framföra, haha. Men jag hoppas det blir bra. Den jag lånat har varit en Magellan (nej jag hade inte heller hört talas om märket innan), så jag funderar på om jag ska köpa en ny sån eftersom jag är ganska van vid den nu. Eller om jag ska sikta på en Garmin eller TomTom?

Ikväll träffade jag Sofie en liten stund för en goodbye smoothie. Hon åker till Virginia Beach imorgon och kommer vara borta en vecka, så vi kommer ses tidigast nästa lördag. Jag har ju träffat henne varenda helg i två månader nu! Jobbigt för mig alltså. Men jag är glad att Sara kommit hit nu så jag inte blir helt ensam ändå. Sen är jag imponerad av mig själv också som tog mig ner till Broad St själv utan GPS, där jag bara varit en gång innan. Men det var så himla lätt väg så det gick bra, tur det!

Dagen har varit ganska okej. Vi köpte lite skor åt Pete, och Britney var sur för att hon inte fick några sneakers. Det var ju orättvist att Pete fick om inte hon fick (hon har typ 30 par skor och han hade ett par, som var trasiga? Ser någon logiken? Inte Britney iaf). Plus att hon ville köpa skor till hösten nu i juni, vilket inte är smart och speciellt inte när ens fötter fortfarande växer under sommaren. Men efter Slushee på Target så var det bra igen. Sen satt vi hemma och glodde på tv under resten av dagen. Idag har varit så varmt att det har slagit 24 junis värmerekord som var från 1948. Runt 38 grader sådär, och fuktigt såklart, som det nästan alltid är i Virginia.

Rest of Wednesday

2010-06-24 kl 00:00:14
Dagen fortsatte inte i riktigt samma hemska stil. Tom ringde däremot till pappa och tjatade att "ååh det är så tråkigt" så jag kände mig typ som världens sämsta au pair. Drew ville prata lite med mig, berättade att han fått ändrade planer. Egentligen hade han en jobb-middag ikväll så jag skulle ha jobbat, men den blev inställd så nu är jag ledig. Trevligt! Blir nog att ta det lugnt ikväll. Inte gå ut och köpa massa grejer för då blir mitt bankkonto lite tomt och ledset.

Men när Drew och jag snackade så föreslog han att jag skulle ta ungarna till Target och köpa tv-spel. Så det var ungarna på direkt. Det är haken alltså, man kan inte säga att man bara ska åka till mallet och kolla på grejer, man måste muta dem med att köpa tv-spel eller liknande (men vadå, jag mutade dem ju med glass men det dög minsann inte). Så vi drog till Target, åt på Pizza Hut utanför kassorna och där träffade Tom en kompis. Vi bestämde att vi skulle ringa till dem när vi kom hem, så då var Tom vääldigt uppåt och glad i bilen på vägen hem, vi hade kul och skojade typ. När vi kommit hem fick jag skjutsa iväg honom till kompisen ganska direkt. Så jag och Britney har varit ensamma ett tag nu, jag vek gårdagens tvätt och hämtade sen upp Pete som var hos en kompis.

Lina frågade om jag inte frågade ungarna vad de ville hitta på när de var hopplösa tidigare. Tro mig, det gjorde jag! Jag sa att nu har jag föreslagit typ tio grejer och ni har ratat allting och tycker allting är tråkigt. Så vad är det ni vill göra? Vad tycker ni är roligt? Svaret jag fick var att de kan ju inte veta allt som är roligt! De vet ju såklart inte vad de vill göra! Åh, hjälpsamma alltså.

Sommarlov suger

2010-06-23 kl 19:57:32
Nu börjar den jobbiga tiden - måndag var första dagen på sommarlovet. Vi gick på bio och såg Toy Story 3 i 3D. Det var mycket uppskattat! Det första de sa till Drew när han kom hem från jobbet var hur bra filmen var och allt. Så det var ju väldigt nice. På måndagkvällen träffade jag sen Sofie och Sara. Vi gick på några affärer i Short Pump och sen åt vi på Cheescake Factory, jag åt bland det godaste jag någonsin ätit typ, burrito med kyckling. Och så åt vi såklart cheescake också. Tyvärr måste jag säga att det inte riktigt är min grej. Vi smakade varandras alla tre och jag tyckte ingen var sådär god att jag dog...

Tisdag var en väldigt lätt dag. Lämnade Britney hos en av hennes mostrar, hon var borta hela dagen och sov till och med över där. Tom drog till poolen med några kompisar och var borta halva dagen. Jag och Pete åkte till Barnes & Noble och köpte lite böcker, och jag kunde äntligen hämta ut mitt nya bankkort. Så nu har jag inga mer problem, det känns himla skönt det. Pete och jag köpte lunch på Chick-fil-A, åt hemma vid tv:n där vi såg The Blind Side. Mycket bra film måste jag säga! På kvällen åt vi hamburgare ute med Drew, och sen drog jag till Short Pump för att träffa Sara för lite Starbucks + shopping. Jag köpte två par trekvarts-jeans och två par shorts för 145 dollar = 1100kr. Ehem ojdå där blev jag lite fattigare men så går det ibland. Billigare än hemma i Sverige ändå!

Idag är Pete vid poolen med några kompisar, Tom och Britney sitter här hemma och tittar på tv. Britney har sagt att hon har tråkigt så jag försöker sysselsätta dem. Men hon vill inte leka med någon kompis för hon är alldeles för trött för det. Jag har typ föreslagit 10 grejer vi kan göra nu, till och med köpa glass eller åka till poolen. Men nej, ungarna vill inte göra någonting alls. Vi åker och köper glass alldels för ofta, så det vill de inte ens göra idag. Öh? Okej, Britney är inte lika negativ och jag skulle kunna ta med bara henne och köpa glass, men hon är nöjd med att bara sitta och titta på tv så okej då. Tom är negativ till precis allting idag. Han blir det när han inte har någon att umgås med, och alla hans kompisar är tydligen upptagna eller bortresta idag. Gör allting väldigt svårt för mig. Men de får väl sitta och stirra på den där tv:n hela dagen då, fine... Allting annat är ju förbannat tråkigt. Nu frågar de bara varför jag tvingar dem att göra något annat än att bara sitta framför tv:n. Jeesh. Vad ska man sysselsätta en 8-åring och en 10-åring med? Tips tack?

Hey Mr Cable Guy

2010-06-23 kl 19:00:03
12:55
Har suttit hemma och väntat idag på att the cable guy ska komma. Han skulle komma någon gång mellan 8 och 12. Nu är klockan snart ett och fortfarande är det ingen här. Jag pratade med Drew och han sa att jag kunde ringa Verizon och kolla, så kunde jag få besked om vad som hänt eller sådär.

Så trots att jag hatar att ringa och prata med kundservice i telefon så gjorde jag det. Fick sitta i telefonkö i en kvart och sen fick jag prata med en person, lämna min adress osv, och han kom fram till att det inte fanns några orders om att installera något nytt kabel-tv-uttag här. Inga alls. Så det var inte så att vi bara fått fel datum eller blandat ihop dag - nej de hade inte registrerat vår order alls. Vilket bara är jättekonstigt för Drew ringde ju och beställde och sa liksom för 1,5 vecka sen att de skulle komma onsdag den 23e. Äh jag hajar ingenting. Nu tar jag nog med mig ungarna till parken, vi är lite uttråkade här hemma tror jag.

Återkommer nog ikväll med uppdatering om vad som hänt tidigare i veckan!

Shoeaholic

2010-06-21 kl 04:36:27
This is bad. Jag började kika runt lite på Vans hemsida. Kollade shop online, kollade skorna... För jag vill ha nya skor. Ville titta på ett par som jag funderat på tidigare. Problemet är bara nu att jag vill ha typ 10 par nya skor. Oops? Inte det bästa kanske. Okej, jag kommer köpa skor snart. Jag måste köpa skor snart. Ungefär så att jag sitter och önskar att jag hade mitt bankkort här och kunde beställa skor nu. Eller att jag hade memorerat siffrorna på bankkortet (mitt förra svenska kunde jag utantill - jag shoppar för mkt online). Ge mig skor?

Min lördag

2010-06-20 kl 22:39:30
I lördags hade jag mitt andra au pair-möte. Eftersom jag vet att vi är ungefär 15 tjejer i mitt cluster, så hade jag ju förväntat mig en del folk. Plus att jag kom iväg lite senare än jag tänkt mig också, så jag trodde att jag skulle bli sen när jag inte riktigt hittade (fast jag bara skulle ha kört rakt fram istället för att ha svängt), och irrade omkring i nybyggda områden där husen var sinnessjukt stora. Men jag blev knappt 5min sen, och när jag kom dit var där bara counsellorn plus två brasilianska tjejer. De var trevliga men det var lite svårt att haja vad den ena sa ibland. Sen kom det två tyskar plus en tjej från Slovakien. Och det var allt, 6 pers. Vi hade som sagt picnic, vi satt i ett picnic shelter med bord i skuggan och snackade lite. Planerade vad vi skulle göra på de kommande mötena, och min counsellor sa att nu under sommaren brukar de typ gå på bio varje gång, eller bowla, eftersom det är för varmt för att vara ute och hitta på grejer. Jag måste säga att det var ganska trevligt ändå, de andra tjejerna var trevliga och bra att prata med. Även om den tyska tjejen som jag fått bäst kontakt med bor väldigt ganska långt ifrån mig.

Efter mötet drog jag till Stony Point Fashion Park där jag skulle träffa Sofie och Sara. Ett lite lyxigare mall, för såna som har lite mer pengar än fattiga au pairer kanske. Det fanns t ex en Louis Vuitton-butik... behöver jag säga mer? Men det fanns lite vanligt också, Hollister och Victoria's Secret bland annat. Så vi kikade lite där innan vi drog vidare till Regency Square för att kika på Forever21 och äta lite. Sen gick tiden alldeles för fort och jag var tvungen att åka hem eftersom jag hade ställt upp på att jobba på kvällen. Sara kunde följa med mig hem däremot, så hon fick träffa mina ungar. Tom och Britney iaf, för Pete var inte hemma. Vi åkte och köpte middag på McDonalds, spelade basket och åkte till Target och köpte Fars Dags-kort, eftersom jag var lite slö med det. Hade kikat på kort flera gånger, men kunde inte bestämma mig. Igår behövde jag ju bestämma mig eftersom det är Fars Dag här idag. Jag köpte ett meningslöst kort där det stod "It's Father's Day! I got you a card" - "This is the inside of it!". haha totalt värdelöst men ändå något.


Lördagens inköp. Jeans från Forever21 och linnen från Hollister (jag behöver verkligen linnen).
Man märker att Forever21 är lite billigare än Hollister när jeansen kostade $15 och mina linnen $20 styck...

Lost

2010-06-20 kl 19:53:34
Som sagt, i fredags innan vi skulle äta på Friday's så åkte vi till Bank of America och tog ut pengar i bankomaten. Parkerade, gick ungefär 8 meter till bankomaten. Jag tog ut pengar, vi gick tillbaka till bilen, och körde till Friday's där vi träffade Sofie. Där satt vi och åt i några timmar, jag tog en stek som var himla god faktiskt. När vi sen ska betala, så betalar jag ju då med cash eftersom jag tog ut pengar. Sen när jag lämnat pengarna kollar jag i plånboken igen, och ser att mitt röda bankkort är borta. Ööööh? Det var bara helt sjukt.

När grejer kommer bort vet man ju typ aldrig när man sist använde det, men nu visste jag ju precis vad vi gjort innan, så vi åkte iväg bort till bankomaten och kollade om det låg runt där eller nåt. Nepp, ingenting. Sara provade också att ta ut pengar när vi var där, så att vi skulle se hur hela processen gick till. Ta kort, ta pengar, ta kvitto. Man kan alltså inte få pengarna eller kvittot innan man har tagit ut kortet. Så hur i helvete kan det då vara så att jag har pengarna, och till och med kvittot, men kortet är spårlöst försvunnet!? Jag har tömt min väska på allting två ggr, tömt hela plånboken också. Letat igenom bilen. Men det finns fortfarande ingenstans. Kortet är däremot inte spärrat, eftersom Drew inte tyckte att det behövdes. Enligt honom kan ingen använda kortet utan att ha koden, men det stämmer ju inte alls. Men han sa att även om någon lyckades använda det så skulle banken betala tillbaka pengarna. Jag har kollat hur mycket pengar som är kvar på kontot, och alla pengar är fortfarande där. Det känns ju tryggt iaf.

Antar att jag ska dra till banken imorgon och be om att få ett nytt kort. Och ta ut lite kontanter från mitt konto. Känner mig lite handikappad utan bankkort och pengar.

Waiting

2010-06-19 kl 00:03:24
Sitter och vänta på att Sara ska komma över till mig nu. Sen drar vi till Short Pump där vi ska möta Sofie och käka. Troligtvis blir det TGI Friday's, vi får se hur packat med folk där är. Det är helg så det är väl massor med folk på varenda ställe, men ändå. Ska passa på att ta ut lite pengar också innan Sofie kommer, men banken är väl stängd så jag kan inte lösa in min check. Men jag klarar mig.

Efter middagen blir det bowling! Disco-bowling också, ännu bättre liksom. Så jag hoppas på en rolig kväll, och hoppas att jag orkar gå upp imorgon också när jag ska iväg till mitt au pair-möte och ha picnic.

I love this.

2010-06-18 kl 00:32:35
18:25
Var nyss och hämtade upp Britney hos en av hennes kompisar, hon har varit borta större delen av dagen på playdate. Sånt gillas! När jag hämtade upp henne körde jag förbi en pool här i området, och de hade nog simträning eller liknande. Jag bara dog lite halvt för det stod en polisbil där och en polis som dirigerade trafiken. Han lät bilen före mig åka, men sen stannade han mig. Jag frös till i några sekunder, innan han sen vinkade fram mig och lät mig åka. Phew, det kändes lite läskigt, även om jag kände att "okej, jag har allt med mig, alla körkort, alla papper, det är lugnt..."

Och jag bara måste tala om hur mycket jag trivs i den här familjen alltså! Drew kom hem för 20 minuter sen, och han tyckte när han kom hem att det var lika bra att han skrev checken till mig nu samtidigt som han skrev en annan check också. Så jag har redan nu, torsdag kväll, fått min lön. Och i den checken även inräknat de $100 som jag har lagt ut på mat den här veckan. Plus att jag frågade om det var okej att jag drog och såg Sofie ikväll då, och det var inga problem, han undrade bara om han skulle beställa pizza till mig med så jag kunde äta innan jag drog - och det tackar man väl inte nej till! Jag frågade också om han behövde mig på lördag kväll. Jag har mitt au pair-möte så jag är ledig på förmiddagen, och vill träffa Sofie på dagen om det går. Han sa att han vill gå ut på lördag kväll, men om jag har andra planer eller vill göra annat så kan han lätt fixa en barnvakt. Seriöst, det känns så bra att vara här!

Frukost ute

2010-06-17 kl 18:47:44
12:45
Kom nyss hem från Panera Bread där jag träffat Sara för första gången! Vi åt en trevlig frukost, jag tog en ciabatta med bacon, ägg och ost. Vadå amerikanst? Men gott var det! Plus vaniljyoghurt med jordgubbar och müsli, och yoghurten var väldigt god måste jag säga och inte sådär äckligt söt som den jag provat hittills här. Jag måste prova andra märken tror jag.

Det var trevligt att snacka med Sara och alltid kul att träffa lite nytt folk, speciellt när jag inte har så många kontakter här än. Och nu ligger ju Sara och jag nästan på samma nivå, eftersom hon är ny här i Richmond. Nu kan jag väl nästan inte klassas som så ny längre, två månader här nästa vecka, men iaf! Hon har rematchat från Ohio så hon har redan varit i USA i fyra månader, men jag hoppas att hon får det bättre här. Det blir nog att hitta på något till helgen ihop!

Ikväll ska jag möta Sofie på Starbucks, ett där inte någon av oss varit förut. Vi bestämde att nu borde vi hitta ett ställe som ligger mitt emellan där vi bor, så vi kanske kan träffas lite oftare och bara en kortare stund.

Food problems

2010-06-17 kl 00:07:26
18:05
Pete och jag är ensamma hemma nu. Frågan är vad vi ska äta. Han sitter och spelar tv-spel. Så jag säger: I'm gonna ask you a really hard question. What do you want to eat tonight?
Pete: Ooh. No!

Han och jag verkar vara ungefär likadana med det där att bestämma sig. Mitt standardsvar när mamma frågade vad jag ville äta: Korv (ska kanske tillägga att jag inte tycker om korv?). We make a great team, känner jag. Tror att vi landar på McDonalds idag faktiskt. Orka typ laga pasta hemma eller nåt. Han blir glad att äta bara pasta med parmesanost på. Det blir inte jag kan jag säga er.

Britney blev äcklad när jag berättade för henne sist hon åt pasta med parmesan, att om hon varit svensk så hade hon ätit pastan med ketchup istället. Det lät väldigt bisarrt enligt henne. Här har de aldrig ketchup till pastan. Bara till typ hamburgare och korv, och pommes. Skumt! Själv gör det mig inget, jag är inget stort fan av ketchup. Bara till pommes frites!

Low expectations

2010-06-16 kl 23:18:11
Igår var Sofie och jag på bio, det blev Sex and the City 2 som vi väntat med ett tag. Eftersom ingen av oss hade höga förväntningar alls, så tyckte båda att den faktiskt var rätt så bra! Haha. Konstigt det där. Jag trodde den skulle vara skräp typ. Innan filmen åt vi på Buffalo Wild Wings, de har Wing Tuesdays då buffalo wings kostar 50 cent styck. Billigt och bra. Fick reda på av Doug idag att det är massor av restauranger som har såna där erbjudanden i början på veckan, när det inte är så många som äter ute i vanliga fall och restaurangen är ganska tom. Men igår var det alltså ganska packat inne på Buffalo Wild Wings, alla gillar billig mat!

Ikväll har Tom en baseballmatch, playoffs som man har när säsongen egentligen har slutat. Jag lämnade nyss Britney hos en av fastrarna, och ska hämta henne igen runt 19:30, så här är det ganska lugnt ikväll!


Jäkla bank

2010-06-16 kl 04:37:20
Igår (måndag) var typ varmaste dagen ever, och det var inte bara jag som tyckte det utan det tyckte hemmafruarna här på gatan också. Var ju en väldigt bra dag för bussen att bli jättesen på, så att vi fick stå ute i en halvtimme och bara vänta. Dessutom så var det sämsta dagen för mig att det skulle bli så sent, eftersom att Tom skulle iväg på en kompis födelsedagskalas i bowlinghallen. Så när bussen kom kl 15:00 skulle vi egentligen ha varit på bowlinghallen vid den tiden, så det var bara gå hem och åka iväg direkt.

När jag och Britney hade lämnat av Tom på kalaset så åkte vi och köpte glass på Cold Stone Creamery. Det är gott det! Jag tog inte glass dock, det blev iced vanilla latte, och så gott det var alltså! Yum yum. Vi drog även till Barnes & Noble och kollade på böcker, och till Ben Franklin's för att köpa ett stort papper som Britney behövde ha till pyssel i skolan. Vi fördrev tiden där ett tag innan vi hämtade upp en inte så glad Tom på bowlinghallen.

Sen har jag också övertrasserat mitt konto och handlat alldeles för mycket grejer vilket suger. Det är inte så att det är jag som är pank, utan att jag får lägga ut pengar när jag handlar maten och får tillbaka sen. Plus att jag inte satt in min sista lön på kontot än heller. Så nu har jag förlorat typ 60 dollar på det tror jag, känns ju underbart - inte. 500kr jag kunde använt till andra grejer. Jag gick till banken direkt imorse, men det verkar ju som att de drar den där avgiften varje dag man inte har pengar på kontot så nu drog de för både måndag + tisdag. Åh, så jobbigt att vara van vid mitt svenska bankkort och att det inte går att handla på det om det inte finns pengar. Det borde ju finnas sån spärr att aktivera. Det jag är glad över är iaf att Drews nya kreditkort, som jag ska få använda, har kommit idag! Nu kommer inte det här att hända mer. Det lovar jag!

New TV!

2010-06-13 kl 22:08:08
Idag blev det en tripp till Best Buy för att fixa en TV till mig. Wohoo!  Oturligt nog så är läget så att i mitt rum finns det inget uttag för kabel-tv, så jag kan inte få kika på tv:n idag eller ens imorgon. Men troligen kan the cable guy komma hit i början av veckan, och fixa ett uttag åt mig och installera tv:n och boxen och allting.

Det innebär ju dock att jag inte kan kika på True Blood i mitt rum idag. Men Drew ska ut på någon middag ikväll, och bara jag får Britney i säng kan jag nog sno stora tv:n därnere.

När jag satt inne på mitt rum och monterade min tv, som jag som svensk vill göra själv och inte lämna åt tv-killarna, så kom Britney in dit och skulle kika. Hon hade en McDonalds-mugg i handen, och ville gå och sätta sig i hörnet där min nya tv låg. Absolut inte, sa jag, eftersom hon hade dricka. Så hon stod bakom ryggen på mig, jag talade om för henne att jag inte ville ha dricka inne i mitt rum just nu eftersom det var nya grejer och allt. Hon ser väldigt ledsen ut, och jag ber henne att lämna rummet, eller gå ut med drickan och komma tillbaka. Hon ser mycket besviken ut, och sekunden senare tappar hon muggen i golvet och jag har vaniljmilkshake över hela golvet. Roligt! Det var kanske precis därför jag bad henne att inte ha dricka inne i mitt rum? Jag blev ganska förbannad, och speciellt eftersom vi är i USA och det är heltäckningsmattor i varenda rum. Som tur var så var det ju vaniljmilkshake, så jag fick bort allt och det blev inga fläckar. Men jag kände mig ganska nöjd med att jag inte lät henne sätta sig en halvmeter från min nya tv, det hade ju varit lagom kul att få den dränkt när man nyss kommit hem med den. Men tv:n är som sagt okej och jag kan nog kika på den till nästa helg iaf.


Min LED-tv + Verizon-box.

Man måste ju klä sig rätt för dagen. Killen på Best Buy frågade om jag tänkt se True Blood ikväll då ;)

Kostnader au pair

2010-06-13 kl 05:18:56
Jag vet, jag är så otroligt seg med att skriva det här. Men bättre sent än aldrig, eller vad säger vi? En sammanställd lista på vad det har kostat mig att komma iväg som au pair. Så här kommer den, om än lite senare än väntat. De här priserna gäller alltså med Skandinaviska Institutet. Sen tror jag att flygavgiften kan ändras lite beroende på när man ansöker.

172:-
Polisregisterutdrag
2980:-
Flygavgift (€300, beror ju på vad växelkursen är)
150:-
Hälsoundersökning
1100:-
Visum
62:-
Frimärke till visumkuvert
240:-
Internationellt körkort
20:-
Foto till visum och IKK
347:-
Resa till Stockholm för ambassad-besök
------
TOTALT: 5071:-

Jag fick min hälsoundersökning riktigt billigt. Det skiljer jättemycket på vilket ställe man går till och var man bor, men de flesta brukar få betala runt 500-1000kr. Även foto till visum + IKK fick jag billigt, eftersom jag kunde bli fotad på jobbet och bara gå och framkalla dem hos en fotograf sen. Resan till Stockholm beror ju på var man bor också, bor man långt ifrån blir det ju en rätt dyr resa.

Men det här är vad jag betalade iallafall. Lite mer än 5000kr bara. Väldigt bra pris för att få en sån här upplevelse. Räkna in allting man får liksom. Försäkring i 12 månader, resa till New York och sen vidare till värdfamiljen, 3 nätter på hotell där alla måltider ingår, förberedelsekurs... Det är en hel del. Vad skulle det kosta om du åkte någon vecka till Kreta t ex? Ja, ungefär detsamma. Men det här är ett helt år.

Sen blir det ju lite extra grejer över dessa. En resväska är bra att ha, likaså att växla in ca 2000kr till dollar innan man åker. Kanske ett nytt pass som räcker hela tiden i USA, och sen vill man ju gärna köpa några presenter till familjen också. Jag köpte presenter för ca 600kr, så ja, slutsumman blir lite mer när man räknar ihop allting. Men tänk på vad man får för det - ett helt år i USA!

Friday night

2010-06-12 kl 19:20:09
Gårdagen var lugn, som vanligt. Jag sitter ju mest och gör ingenting när ungarna är hemma. Igår läste jag däremot klart körkortsteori-häftet, så jag kan nog äntligen fixa det där körkortet snart. Tänker dra ner till DMV (Department of Motor Vehicles) i veckan, så att jag har det klart innan ungnarna får sommarlov nu. För sen blir det ju inte lika mycket ledig tid och när ska jag då få tid att fixa det?

Igår så var Britney iväg på någon musikal med sin moster. Tom hade sin sista baseballmatch och Drew var med och kikade där. Då kunde alltså jag och Pete göra lite vad vi ville, vilket blev gå på bio istället för att sitta hemma och glo. Clash of the Titans visades nere på The Byrd, bion där biljetterna bara kostar 2 dollar. Pete hade iofs redan sett filmen, men han tyckte den var bra så det gjorde inget. Och jag slapp gå ensam. Innan filmen skulle vi äta något, och dels tog det ett tag innan vi kom fram till var vi skulle äta. När vi sen valt ut Carytown Burgers & Fries, så lyckades vi inte hitta stället när vi väl åkte ner till Carytown. Istället hittade vi Galaxy Diner, ett spejsat ställe, haha, rymdtema. Eftersom vi hade lite bråttom insåg jag att vi nog borde ha valt ett riktigt snabbmatsställe istället, men maten kom efter ett tag och då fick vi kasta i oss våra hamburgare. Men vi kom i tid till filmen och fick till och med bra platser i mitten. Filmen då? Ja den var väl bra. Inte sådär asbra som Killers, men bra ändå.

Ordinary day

2010-06-10 kl 17:31:33
Nu såhär innan skolan slutar och mitt schema kommer vändas upp-och-ner totalt, så tänkte jag beskriva ungefär hur en vanlig dag ser ut för mig. Om ni nu kunde vara intresserade av det.

09:00
(cirka)
Vaknar. Ungarna är redan i skolan och jag har huset för mig själv, Drew tar hand om att få iväg ungarna på morgonen. Det är skönt! Ibland händer det att Drew och jag äter frukost ihop, om han är iväg och tränar på morgonen och drar till jobbet runt 09:45, men det händer inte så ofta.

När ungarna är borta gör jag vad jag själv vill alltså. Skypar med mina föräldrar i princip varenda dag. Är jag ambitiös och om det behövs så slänger jag in en maskin med ungarnas tvätt eller tvättar mina egna grejer. Det är oftast jag som handlar mat, och om det ska göras så gör jag det helst själv på förmiddagen. Finns inte tvätt eller grocery shopping på listan så åker jag kanske till Target och kikar lite.

14:30

Går och möter Tom och Britney vid skolbussen. Är de hungriga fixar jag något litet att äta till dem, någon macka eller mac&cheese eller liknande. Tom ringer 99% av alla gånger till någon kompis, så ibland måste jag skjutsa iväg honom någonstans, men de är ofta här hemma också. Har jag tur hämtar hans kompis föräldrar upp honom och han är borta resten av eftermiddagen.

15:30
Pete kommer hem från skolan.
Efter detta så gör jag inte så himla mycket måste jag nog säga. Har jag tvättat tidigare så viker jag tvätten. Ungarna är så stora och självständiga, och för Drew är det okej att jag sitter vid datorn, läser eller gör annat när jag jobbar. Det är inte så mycket att sysselsätta dem med, om jag föreslår något att göra så säger de oftast nej - de vill mest sitta bänkade framför tv:n. Inte speciellt vettigt men inte så mycket som jag själv kan ändra på känner jag.

Laga mat har aldrig varit min grej, men lite mat får jag ju laga här ändå. Ibland gör jag något litet till middagen (som t ex den förbannade kycklingen ni vet), ibland beställer Drew hem mat, eller så äter vi ute. Det är olika.

21:00
Britneys sovtid. Det är oftast jag som lägger henne, och läser ibland något kapitel ur en bok innan hon somnar. Men det är inte så att jag jobbar varje kväll till kl 21, nejdå, de kvällar jag vill gå ut och hitta på något så sticker jag iväg och gör det. Men just nu är jag mestadels hemma varje kväll, och då gör det inte mig något att få henne i säng på 15min.

Jag gillar att mitt jobb är så himla flexibelt! Jag kan bara sms'a Drew under dagen om jag bestämmer för att göra något på kvällen, så han vet vilken tid jag vill dra härifrån. Är det något speciellt jag vill göra, så som en konsert eller liknande, så att jag måste gå tidigare, så funkar det oftast. Bara jag säger till innan så han är medveten om det. Jag är verkligen nöjd med valet av familj, det känns så himla bra här!

Killers

2010-06-10 kl 01:32:45
Bion igår var fullkomligt underbar! Jag älskade filmen! Ashton Kutcher var snygg, Katherine Heigl var rolig... Det var lätt den bästa film jag sett på länge! Kanske köper den när den kommer ut faktiskt. Den var rolig, spännande, ja, åh, allt! Se den för sjutton!



Ovanlig vecka

2010-06-09 kl 01:49:47
19:45
Igår och idag har varit lite annorlunda. Igår förmiddag åkte Drew ner till Georgia med jobbet, och kommer inte hem förrän ikväll nu om någon timme. Det har inneburit lite ändringar för mig, bland annat gick jag upp kl 06:30 både igår och idag. I måndags för att kolla läget och hur allt går till på morgonen, och idag för att gå upp och lyxkas få iväg ungarna till skolan helt själv. Det är något jag inte gör annars, utan Drew fixar morgonrutinerna med ungarna på egen hand.

Men morgonen gick väldigt bra, Britney som var världens sömngångare igår morse knackade på dörren till mitt rum kl 06:33 och talade om för mig att klockan var nästan över halv sju! Jotack jag vet, kände jag där, jag höll på att klä på mig. Haha, men det är ju bra att hon har koll. Så fick jag även fixa lunch till barnen, macka med jordnötssmör + poptarts + dricka. Allt gick väldigt smidigt utan några hinder, körde iväg Tom och Britney till skolan och sen hem och sa åt Pete att gå till bussen. Sen gick jag och la mig i en timme, slö som jag är. Men den enda anledningen till att jag gick och la mig kl 8 på morgonen var för att jag ska på bio ikväll. Ska träffa Sofie och Elin kl 22 och så ska vi se nya filmen Killers med Katherine Heigl och Ashton Kutcher. Hoppas det går iallafall, men Drew borde komma hem snart så att jag kan få dra efter kl 21. Och eftersom jag beräknar att filmen är ca 2h så kommer jag ju inte hem förrän 00:30, och jag vill gärna lyckas hålla mig vaken under filmen plus orka köra hem.

Både igår och idag har varit väldigt slappt med ungarna annars. Igår åkte Tom till poolen med en kompis, Britney var ute och shoppade med en moster. Idag blev Tom upplockad av en av hans tränare för baseballmatch, och grannarna rakt över här verkar ha fest så Britney är där med samma moster. Fråga mig inte varför man har fest en tisdag, verkar lite skumt enligt mig, men visst. Där finns det ju mat, så jag visste inte vad jag skulle hitta på idag. Frågade Pete om tacos gick bra, men nej, det gillade han inte direkt. Varför gillar inte en 13-årig kille tacos!? Åh något är fel alltså, hahaha. Nej men det blev bara lättare för mig, jag micrade rester av pizza åt honom, själv åt jag popcorn fish med french fries! Nej inte popcorn som i poppat majs, popcorn som i grejer med panering på i små bitar i ungefär samma storlek som popcorn. Det blev galet gott måste jag säga och berömma mig själv, för bra på att laga mat är jag icke. Men jag fick en riktigt god middag på ca 15min! Gött för mig.

Inte världens snyggaste bild kanske, men mina french fries blev gudomligt goda!

In D.C.

2010-06-08 kl 18:21:11
I söndags hämtade Sofie och Elin upp mig kl 9:30, och vi började vår resa mot huvudstaden - Washington DC. Från en huvudstad till en annan, blev det ju, eftersom att Richmond är huvudstaden i Virginia. Resan till Springfield, där vi parkerade bilen, tog ungefär 1,5h. Från Springfield tog vi metron in till heart of DC, ca 35min resa. Det första vi gjorde däremot var att missa hållplatsen vi egentligen skulle gå av vid, pga att vi satt och babblade, men det löste sig och vi kom inte speciellt fel ändå. Vi gick upp mot The Mall (som inte är ett köpcentra nu då utan är området där alla de stora sevärdheterna är i DC). Så vi såg Washington Monument, Lincoln Memorial, osv. Vi hade tur med vädret, det var varmt men väldigt molnigt så man avled inte av värmen.

Efter att ha sett Lincoln Memorial gick vi upp mot där Sofie trodde att McDonalds skulle ligga, och kan ni tänka er, hon hade alldeles rätt! Så det blev lunch där och sen vidare till The White House som låg väldigt nära. Obama var nog hemma med tanke på att de verkade ha någon fest där i huset, mycket uppklädda människor anlände i svarta bilar.

Vi spenderade lite tid i en gift shop också, jag blev lite kär i en rosa hoodie, men när jag provade den insåg jag att den hade världens lustigaste ärmar så det blev inget köp där. Men nästa gång jag åker dit köper jag nog en I heart DC-tröja! Jag sörjer dock lite att jag inte fick se The Capitol, men det får bli nästa gång det med som sagt. Gött att det inte är så långt dit, och när Sofia väl kommer dit så gissar jag att jag kommer åka dit rätt ofta.


World War II Memorial

World War II Memorial

World War II Memorial

The White House

Washington Monument

True Blood!

2010-06-07 kl 22:46:58
Åh! Såg just reklam och insåg att True Blood har säsongspremiär på söndag! Jag ska tjata på Drew hela veckan nu så att jag har en tv tills i helgen! För nu ska jag se säsong 3 live. Iallafall första avsnittet!


Is she your sister?

2010-06-06 kl 02:02:29
Igår hände det man alltid önskar ju. Jag och Britney var ute och handlade grejer till ett skolprojekt hon har, sen skulle vi köpa lite nya bikinis åt henne på hennes favoritaffär Justice. Innan bikinishoppandet så blev det däremot en tur till banken för att lösa in min paycheck. Väl på banken så fick vi en myyycket trevlig tjej vid disken där. Hon pratade på, frågade hur gammal jag var, för jag såg ju inte så gammal ut. Okej att jag inte gör det, men att nästan alla här borta i USA tippar på att jag är 16 är lite lagom jobbigt. Jag vet att jag ser ung ut enligt svenska mått också, men här borta är det ju extremt. Ser jag verkligen så mycket yngre ut än amerikanska Mary-Anne och Nathalie som är 18!?

Men iaf, det var ju inte det att hon trodde jag var 16 år som man alltid önskar höra (inte än på 10 år iaf). Efter att hon frågat hur gammal jag var så frågade hon, "is she your sister?" och syftade på Britney som stod bredvid mig. Hihihiih! Klart man ska få höra det när man har samma hårfärg och allt. Nepp, jag förklarade som det var, att jag bara var au pairen. Hon frågade då vilket land jag var ifrån, och bad mig sen att prata lite mer, för hon hörde knappt någon accent alls sa hon! Åh, sånt blir man glad av alltså! Made my day.

Idag har vi spenderat fyra timmar vid poolen, bara jag och Britney. Jag satt i skuggan hela tiden så jag har inte bränt mig. Satt och läste i en bok som jag var ute och köpte tidigare idag - Marked av PC Cast. Efter tips från Sara så for (nej nu börjar jag prata norrländska också! fan!) jag till Target, där de hade de fyra första böckerna i serien om House of Night för $25! Har länge velat köpa de där böckerna så det var riktigt nice.

Imorgon så drar jag till Washington DC med Sofie och hennes kompis Elin! Hoppas att det blir en awesome dag.

Kortisvecka och solfrossa

2010-06-04 kl 03:58:14
Den här veckan har gått galet fort, antar att det till stor del beror på att jag var ledig i måndags och därför kändes det som tisdag i onsdags osv. Idag har känts lite segt, mestadels för att allt blev fel med läxor, hämtning, regn och annat, plus att jag var tvungen att laga den förbannade kycklingen som är jobbig (rensa bort allt fett och senor, doppa i ägg + brödpanering och steka). Okej, riktigt så hemsk har dagen inte varit, Britney åkte till poolen med en av mostrarna, och innan det kom hon på att hon glömt bort ett stort projekt de har i skolan som ska vara klart på måndag. Så när jag hämtade henne där skulle vi till Ben Franklin, en pysselaffär, och köpa grejer så hon kunde göra egna armband och sälja i skolan. Men så började det ösregna och vi insåg att även om vi parkerar precis vid ingången så kommer vi bli dränkta. Så vi bara åkte till mallet helt i onödan, men ja. Så går det.

Hade även en trevlig encounter med min favorit-indiska-snubbe på CVS idag. Har letat på massa ställen efter en pensel att ha i färgen med (tänkte färga håret imorgon nämligen - behövs verkligen!), men det verkar de inte sälja någonstans här. Det finns ju på Åhléns och så annars, men nä, här är det svårt. Så jag tog med en förpackning hårfärg till kassan som hade ungefär en sån borste i, och sa vad jag letade efter. Nä, han visste inte om de hade såna eller var de kunde finnas, så han sa att han kan ta ut den där ur förpackningen och ge mig. Jahaja! Trevligt trevligt. Då blir man ju glad när man får saker gratis. Och är det bara jag eller är det lite konstigt att jag varit på CVS 3 ggr och den där indiern alltid står i kassan? Lyckas jag bara pricka in de tillfällena han jobbar, eller jobbar han alltid?

Igår kom Sofie fram till att jag nog hade drabbats av solfrossa. Jag spenderade 2h vid poolen med ungarna, först svettades jag som en gris för det var runt 32 grader säkert. Men sista stunden var det okej, funkade rätt bra. När jag sen var hemma hos Sofie och vi såg på tv så frös jag, de har ju AC inne. Logiskt so far. Men sen när vi varit och ätit på Burger King och jag skulle åka hem... Vi stod ute, det var fortfarande runt 30 grader. Jag hade shorts, linne och ziptröja. Och jag frös! Jag stod där och frös och det kändes som att jag var klädd i samma kläder fast det var bara 15 grader ute och ja, det kändes bara konstigt. Det var bara fel. Och kallt. Men jag mår bra nu tror jag!

A day in Europe

2010-06-02 kl 02:54:45
Igår var jag och Sofie på Busch Gardens då. Ett stort, verkligen stort, nöjesfält, som har Europa som tema. Parkens olika delar heter England, Scotland, Ireland, France, Germany och Italy. Jag åkte hemifrån kl 9:30, plockade upp Sofie kl 10 och vi var framme ungefär 11:20. Parkeringen var svindyr, $13, men det var bara att slänga ut. Det som är bra är iaf att nu när vi varit där en gång och betalat inträde, så har vi nu biljetter som räcker hela sommaren! För samma pris som att gå dit en gång. Jag ska lätt tillbaka!



Vi kom in vid Irland, och det första vi gjorde var att åka Europe in the Air, en 3D-bio där sätena rör sig och man flög över Europa. Vi fick se Big Ben i London, Colosseum i Rom och såna sevärdheter. Ganska skojigt var det! Vi åt lunch på ett smokehouse i Frankrike och blev lite blöta i Flume Ride, åkte en ponnykarusell i Tyskland, gick vidare till Italien. Italien var nog mitt favoritställe! Roliga grejer att åka, flygande mattan och ett vikingaskepp, och allting var ju i Leonardo DaVinci-tema med uppfinningsgrejer osv. Det sämsta var bara att jag åkte så mycket att jag blev immun och tyckte inget var läskigt efter några gånger! Första gångerna pirrade det ordentligt, men sen blev jag helt avdomnad. Sofie var däremot inte lika mycket på att åka som jag, men hon överlevde ändå hoppas jag.



Vi levde på frozen lemonade mest hela dagen, det var ju 35 grader så man var tvungen att dricka en hel del för att klara sig! Först drack vi bara lemonade, men så lycklig jag blev när vi sen hittade blue raspberry-smak! Är det någon som kommer ihåg monsterdricka som man drack när man var liten men som försvann sen? Så smakar det ju! Åh, absolut min favvis.

I Italien hittade vi också en Kållerado-grej (ni som varit på Liseberg vet). Vi letade efter den, vi var så varma och såg folk som var helt blöta, så vi ville åka. Men sen såg folk lite för blöta ut. Jag övertalade Sofie att åka för att jag var så varm, och det skulle ju bli roligt, men hon var inte pepp. Det var 6 platser i den runda båten, jag och Sofie fick åka med en pappa och hans dotter. De blev knappt blöta alls. Sofie och jag hade däremot världens otur, när vi såg att vi var på väg mot ett vattenfall bara tänkte vi att neej... Och såklart skulle vi sitta helt fel så att vi blev totalt dränkta där i vattenfallet. Man var verkligen så blöt som om man hade hoppat ner i vattnet och upp igen. Jag ångrade mig ganska snart att jag åkt den, speciellt när jag hade jeansshorts som vägrade torka, även när vi delat en "family dryer" med en pappa och hans son. Jag gick och näst intill frös resten av kvällen (vi åkte djävulskapet kl 18), trots att det var 30 grader! Jag hade gissat att det var runt 23 grader men det kändes inte vettigt när det varit så varmt tidigare. Som avslutning åt jag fish & chips i England, innan vi åkte hem och satt helt blöta i bilen. Eftersom mina byxor var värst så körde jag i bara trosor och linne hem, hahaha, men det var gött det med! En sak är säker - jag åker inte Roman Rapids igen. Det var inte ens roligt.


En av de många hemska bergochdalbanorna som vi inte åkte.

Flume Ride!

De hade djur i parken också, örnar bl a! Alla var skadade, ingen kunde flyga.