My sleepieheads

2010-08-25 kl 18:51:54
Idag har ungarna sovit. Länge. Galet länge.

Tom gick upp 12:12. Det första han frågar när han kommer ut ur sitt rum: "Är pappa hemma eller har han redan åkt till jobbet?". Jag frågar honom om han vet vad klockan är... haha det visste han inte. Ja, svaret var att pappa hade redan åkt till jobbet. Ganska mycket tidigare faktiskt. Pete gick upp bara några minuter efter Tom, runt 12-tiden som vanligt för honom alltså.

Tom hade en kompis som ringde 3 ggr under tiden som han sov. Vi ringde tillbaka dit 5min efter att han hade gått upp, och nu har jag redan kört iväg honom dit. Britney är på camp som varje dag annars den här veckan (från 9-12), och varje eftermiddag har hon varit med en kompis och inte kommit hem före 8 någon dag, tror det blir likadant ikväll. Tom ska jag hämta upp mellan kl 15:30 och 16. Så det är bara jag och Pete idag, han vill iväg till Barnes & Noble och köpa böcker, och inte mig emot direkt. Sa bara att vi kan vänta ett litet tag så kan vi käka lunch ute också, det blir bra det.

Det är så jävla skönt att det är onsdag och jag bara jobbar imorgon också, sen blir det semeeeeester! Så jäkla gött. Familjen åker tidigt fredag morgon för att ta flyg upp till New York State och träffa släktingar där. Och innan de kommer hem så åker jag iväg till Florida! Mmm semester är allt jag säger.

Gloucester/Yorktown

2010-08-24 kl 04:01:29
I söndags hade jag en mysig dag hos Sofie i Gloucester. Vi badade i poolen, spelade lite brädspel med hennes tjej (Clue och Parcheesi/Fia med knuff). Badade lite mer, innan Sofie slutade för dagen och vi snyggade till oss lite och åkte ner till den stoora staden (ironi) Yorktown. Yorktown är en historisk plats, massa koloniala byggnader, och det var här som britterna gav upp under amerikanska revolutionskriget. Så sjukt mysigt litet ställe var det, trevlig restaurang där vi åt grillad lax. Och så fanns det en Ben & Jerry's glassbar också!










Walt Disney World

2010-08-22 kl 05:53:34
Jag ska till Disney World i Florida! Nu är det bestämt. Sofia var så himla snäll och frågade mig i torsdags om jag ville följa med henne och hennes värdfamilj dit när de åker nästa måndag. Jag har funderat lite och kommit fram till att - ja såklart ska jag följa med! Världens chans ju, det enda jag behöver betala själv är inträde till parken och mat. En vecka på Disney World skulle jag väl aldrig göra annars, och det kommer nog bli himla kul ihop med Sofia!

Redan nästa måndag åker vi alltså, jag är så glad att Drew kunde ge mig ledigt även om det var väldigt kort inpå. Det enda jag oroar mig lite för är resan dit, ca 12h i bil... Inte det roligaste kanske men vad gör man inte för en ganska häftig upplevelse annars!


Rolling Stone

2010-08-21 kl 20:07:02
När jag köpte mina biljetter till Warped Tour så fick jag en gratis prenumeration på Rolling Stone Magazine. Den har dimpt ner i brevlådan här i cirka fem veckor nu. Tidningen är väl lite... weird och har lite extrema bilder på framsidan ibland. Som kanske inte direkt passar i ett hem där det finns barn. Förra veckan så var det Katy Perry i bara underkläder. Men den här veckans tidning tar nog ändå priset. Som tur är så skrattade Drew när han tog in posten och gav mig den här med True Blood-gänget på...

Trött.

2010-08-19 kl 18:38:32
Försöker få ut ungarna ur huset. Det går inte bra. Som tur är så börjar skolan snart (7 sept), då kommer allting bli himla mycket lättare. Britney har aktiviteter efter skolan nästan varje dag sen när allt kommit igång tror jag, det är gött det. Och det är kanske lättare att få ut killarna på något då med. Fy fan vad trött jag är på att bara sitta hemma. Det är ju stört jävla omöjligt att få dem att göra något annat. "Varför kan vi inte bara sitta här, varför måste vi ut?"

Den här helgen och nästa vecka blir jag ensam, det är jag väl hela tiden nu ungefär känner jag. Varför åker alla bort samtidigt? Och Natalie åker iväg till college nästa vecka så jag får inte hänga med henne heller. Har jag tur kan jag åka och hälsa på Sofie på hennes familjs sommarställe i helgen iaf, alltid nåt. Och jag vill så gärna åka och se NYC men jag har ingen att åka med. Och det suger.

Bjuder på fin view från downtown Richmond från när jag och Sofia skulle på Jeffree Star-konserten, som blev inställd. Surt som fan, spec för Sofia som åkt ner från DC bara för det.


Green Day in DC, Virginia

2010-08-12 kl 23:55:48
Green Day igår alltså. Anlände hos Sofia vid 18:30, och vi drog iväg mot Jiffy Lube Live ungefär en kvart senare. Eftersom det står 7 på biljetterna, så tror vi att det är insläpp då och att det knappast börjar före 8. Vi lallar runt lite på området, köper dricka osv, och går sen upp för trapporna till Amphitheatern. Då hör jag musik som låter bekant, och mycket riktigt är det Song of the Century och intro till 21st Century Breakdown. Vi småspringer över gräsmattan och letar upp våra platser! Vi hade sittplatser, men eftersom alla andra stod upp så är man ju tvungen att stå då med, om man vill se ngt dvs. Vi missade alltså AFI, men det gjorde inte så himla mycket faktiskt.

Det var nog bästa konserten jag varit på. Green Day var på scenen i nästan 3 timmar, och de var så jäkla bra på att hålla igång! De tog upp folk på scenen och gjorde massa grejer och kunde bara avbryta mitt i en låt och göra något annat och sen börja spela låten igen. Ah, gosh, sjukt bra! Allsång och lite covers och ja, allt. Hade hoppats på några låtar från mitt favoritalbum Warning, men efter ett tag gav jag upp hoppet. Det var mycket nytt. Men sen, som avslut, så kom Minority! Åhh, då blev jag glad! Och efter att de gått av scenen efter det, så kom de upp på scenen igen för American Idiot + Jesus of Suburbia, och så en gång till för lite lugna låtar, bl a Wake Me Up When September Ends.

Det sämsta med allting var att säkerhetsvakterna som stod vid parkeringen hade sagt att man inte fick ha med sig digitalkameror in. Jag och Sofia fick höra det från en annan människa som gått innan oss, så vi lämnade våra kameror i bilen. Men säkerhetsvakterna precis vid ingången var inte speciellt noggranna, och vad sur jag var när vi kom in på arenan sen och massa folk hade kameror. Ååh. Inte kul. Men en sak är säker iaf - om de spelar här i USA igen och jag har möjlighet att se dem, så ska jag lätt göra det.

(rubriken är lite av ett internskämt om man var där. DC! Virginia!)

I needed this

2010-08-11 kl 20:43:57
Hade en mycket trevlig kväll igår. Åkte med familjen och åt, hamburgare med bacon och ägg på blev det, gott men kladdigt! Efter middagen så träffade jag Natalie, en av grannarna här, för lite kaffe på Starbucks. Natalie är 18 och åker iväg till college om 15 dagar, lite trist men vi får passa på att ses nu! Sen kan jag kanske försöka komma iväg dit en helg och få uppleva lite amerikanskt collegeliv, skulle vara ganska nice!

Ikväll blir troligtvis också mycket bra, om det inte blir regn som det verkar... Ska upp till DC och träffa Sofia, och vi har köpt biljetter till Green Day som spelar där ikväll! Med AFI som förband. Så jäkla spänd, det kommer nog bli grymt! Biljettköpet var verkligen på impuls, eller, det beror på hur man ser det. Vi hade pratat om Green Day-konserten sen innan Sofia kom till USA, så vi har vetat om det och diskuterat det lite. Men sen bara glömde vi totalt bort det, pratade om det när vi sågs i Fredericksburg, glömde det igen och så kom jag på det i söndags kväll. I måndags köpte jag biljetterna och ikväll ska vi se dem! Haha det är tur för oss det, så sugna som vi är på att gå nu, vi hade väl avlidit om vi köpt biljetterna tidigare.

Frustrated

2010-08-09 kl 18:48:36
Jag blir så jävla frustrerad. Jag orkar inte mer. Den här familjen passar inte mig. Jag skulle ha haft yngre barn, och en familj som var mer aktiv. Okej visst, jag gillar att sitta hemma vid datorn och göra ingenting och få vara för mig själv. Men ungarna är ju omöjliga, man kan aldrig ta med dem ut och göra någonting.

Fick råd från en av mostrarna, att jag skulle ta med dem till Science Museum. Bara säga att jag har köpt biljetter, nu åker vi, punkt slut. Ingen kan invända. Försökte med det idag. Tom var på i början, men så fort vi säger till Pete så säger han nej. Och får in Tom på det spåret också. Nej, det är tråkigt, dit vill vi inte. Jag säger att då kan de komma på ett annat ställe vi ska åka till, för vi ska inte sitta inne hela dagen. Nej, de kommer inte på något annat. Och som de säger, jag kan inte tvinga dem att gå in i bilen och ta dem dit. Det funkar inte, de är ju lika starka som mig så jag kan inte fixa det fysiskt heller liksom. Jaha. Föreslog typ tre andra ställen att åka till också. Nej. Inte bra. Så då sitter vi här hemma och är uttråkade, allihopa, hela dagen. För det finns ju ingenting roligt att göra utanför huset... Även om Tom kom till mig imorse kl 10:30 och sa att han var uttråkad. Då hade han gått upp runt 9:50. Oh joy.

Jag som hade tänkt skriva att det här blir en slapp vecka, med Britney i camp fram till runt kl tre varje dag, och Tom på camp från 9-12 i tre dagar. Men nja. Kanske får ändra mig.

Snark

2010-08-05 kl 22:58:56
Om jag är lite trött på att blogga? Svar ja.
Om jag borde skriva uppsatsen för weekendkursen jag gjorde för ca en månad sen? Svar ja.

Jag ooorkar inte. Allt känns segt just nu. Och ungar som är uttråkade men föreslår man 5 grejer så är ingen av de grejerna roliga ändå, så vad fan gör man? Äh, snark.

Funderar på att åka ner till Carytown själv ikväll och se Kick Ass på Byrd, där det bara kostar $2. Det är bra det. Blir något att göra ikväll ändå. Imorgon kanske jag ska orka ta kontakt med någon annan au pair och hitta på något, nu när både Sara och Sofie är gone i en vecka till. För orka skriva min uppsats kommer jag ju knappast göra.

Warped

2010-08-03 kl 01:11:52
Onsdagen 21 juli fick jag alltså hela dagen ledigt. Gött med en värdpappa som har eget företag och när som helst kan välja att jobba hemifrån! Jag tog min bil och körde ner till Virginia Beach, en resa som tar ca 2h.

För er som inte hört talas om det förut så är Vans Warped Tour som en endagsfestival med typ 50 band, som skoföretaget Vans ordnat i 16 år nu. Jag har velat gå på Warped Tour sen typ 2004, så det var ganska kul att få dra dit i år! Även om jag var ensam och ingen annan kunde följa med, så var det lätt värt det. Det första jag gjorde när jag kom dit var att köpa spelschema med karta, och kolla när de band jag ville se spelade. Lagom roligt var det väl att det var en av de varmaste dagarna på hela sommaren, lite jobbigt men jag överlevde! Första bandet jag skulle se, Alesana, spelade 11:45. Det var inne i The Amphitheater, där det var skugga och betydligt svalare än på resten av området. Göttigt. Tyvärr var det inget annat band jag ville se som spelade där.

De band jag var mest spänd på att se var Hey Monday och Mayday Parade. Alesana också, men tyvärr var de inte så himla bra live (vet inte om det berodde på att jag satt på läktaren ist för ha ståplats?). Bring Me The Horizon visste jag skulle bli höjdpunkten på allting, även om det inte är något jag sitter och lyssnar på speciellt ofta hemma så är de riktigt grymma live! Såg även You Me At Six, Emarosa och Four Year Strong.

Hade tur också att nästan inga av banden jag ville se krockade med varandra. Jag fick skippa några få små band, som inte ens stod så högt upp på min lista, plus att jag valde att åka hem efter kl 17 när det sista bandet jag verkligen ville se hade spelat. Det sista av de 11 banden jag hade på min lista spelade kl 19:55, men jag tyckte inte direkt det var värt det att vänta på dem. Plus att om man gick ut, så fick man inte gå in igen, så jag var tvungen att stanna på området hela tiden. Så jag drog vid fem-tiden, och käkade på McDonalds innan jag åkte hem mot Richmond. Då var jag ganska så trött och undrade hur jag skulle orka köra hem, men det gick bra när jag fick prata med Sara i tele på vägen! Det enda jag kände mig lite ledsen över var att när jag gick på parkeringen hörde jag bra musik, och sen börjar jag kunna sjunga med i Sum 41's In Too Deep (kom igen, den måste ni ju ha hört?!). Då ångrade jag mig lite att jag inte kollat spelschemat ordentligt, för de hade jag kanske kunnat stanna kvar en liten stund för.


Bring Me The Horizon

Mayday Parade

Massa ställen där man kan köpa grejer. Notera snubben med watergun bakom soptunnan!


Today's gonna be a long day

2010-08-02 kl 19:21:37
Jag är så jäkla trött. Och det är så segt. Pete ska iväg på bio med en kompis idag, så jag ska åka och hämta upp kompisen och köra dem till bion. Tom är lite halvt galen för att det inte finns något att göra (men han vägrar ändå ringa en kompis?). Britney spelar sitt Nintendo DS och allt är lugnt där. Men jag känner att pga Tom så kommer det bli en gaanska låång dag... Suck.

Och jag ska börja uppdatera om allt som hänt i veckan, för jag har ju gjort en hel del grejer ändå. Men jag är seg.