Orientation day 3

2010-05-07 kl 18:20:59
Tisdagen var den stora dagen för oss. Trevligaste dagen också (inte) eftersom vi blev väckta en halvtimme tidigare - 06:30 för att samlas kl 08:00. Då skulle våra väskor helt ihoppackade, för efter det fick vi ingen mer tillgång till våra rum. Under föreläsningarna under dagen så pratades det lite om barnuppfostran i USA och exakt hur vi skulle ta oss till våra värdfamiljer. Så skrämde Joan upp oss lite med att de skickar papporna för att orka bära resväskorna, och att de bara säger "Hi, where's your suitcase, my name is Bob", haha. Jag var ju lite mindre orolig eftersom det inte var så att de skickade pappan - det fanns ju bara pappan.

Först blev jag glad när jag fick veta att både Tasmin från England och Annette från Australien skulle flyga från samma flygplats som jag, men det dog när vi sen insåg att vi skulle flyga från olika terminaler. Efter kl 15 så packade vi ihop oss, plus en fjärde tjej som gjorde sitt andra år i USA, och åkte i en minibuss ut till LaGuardia. När jag gick ur bilen så sa chauffören till mig att jag kunde ta airport shuttlen till Main Terminal, så jag fick Tasmins mobilnummer, och efter att jag checkat in letade jag mig ner till shuttle-bussarna och tog mig dit. Så jag fick hänga med Annette och Tasmin i en timme innan mitt flyg gick! Glad var jag då. Vi satte oss i en bar och köpte in tre läskiga drinkar som inte alls var så himla goda som vi hade hoppats på.

Sen tillbaka i airport shuttlen, fick lagom bråttom eftersom den åkte en längre väg än vad jag åkt dit, och så lite säkerhetskontroll. Jag tror nästan att jag boardade planet sist av alla, men det var ändå ca 30min innan avgång, och allt gick bra. Jag hade dock tur med alla flyg, i Richmond landade jag också innan avsatt tid, 19:05 istället för 19:25. Det ledde till att jag och värdpappan precis sprang om varandra på flygplatsen och missade varandra, så jag fick stå och vänta lite längre än nödvändigt, men efter ett kort telefonsamtal så hittade vi varandra. En kram fick jag också! Ungefär 20min tog det att åka hem till huset, och där så firade vi med tårta och vitt vin. Britney och Pete var hemma, Tom var iväg på baseballmatch, men han kom hem lite senare så vi fick ses också. Satt mest och pratade med de vuxna, och det var trevligt. De hade två andra på besök den kvällen, varav en av dem hade varit i Linköping! Så vi pratade lite skillnader och om allt möjligt. Gick och la mig rätt snart sen eftersom jag var ganska trött, men så hemsk jetlag har jag inte haft alls faktiskt.


Tyvärr tog jag inga egna bilder på hotellrummet, men ni verkar vara lite nyfikna så de här bilderna snodde jag från hotellets hemsida. Ett vanligt Holiday Inn, det är ett bra hotell men inget superlyxigt ändå, men det är rent och fint och trevligt.


Tasmin och Annette i baren på flygplatsen.

malin
http://wakoo.blogg.se/
2010-05-08 kl 08:38:32

oj? stå det din församling :P haha spännande! aldrig hört om någon annan som har det! coolt :P


Kommentera här:


Namn:
Spara info?

E-postadress: (bara jag som ser)


Din blogg/hemsida:


Kommentar:Totalt 389 dagar i USA

Lokal tid i Richmond:


Vädret i Richmond: