Drömmar och önskningar

2010-01-08 kl 14:58:57
Fortfarande helt dött, har varit godkänd i två hela månader utan en enda match. Det enda man kan skylla det på är väl jul och att det är ett tag tills jag vill åka. Men mitt earliest availability date är satt till 20 mars, och om man vill ha en au pair i mars borde man ju nästan börja leta nu tycker jag. Så jag hoppas att allt sätter igång snart!

Medan jag väntar kan jag väl passa på att skriva lite om vilka områden i USA jag är sugen, respektive mindre sugen, på att komma till. Sen tycker jag ju självklart att familjen är det viktigaste, det är ju fortfarande USA jag ska till. Men man har ju lite drömmar och favoritställen ändå, right?

Georgia, Ohio, North Carolina och South Carolina är mina absoluta favoritstater just nu. Varför de ligger i toppen kan jag inte direkt motivera, jag har ju aldrig varit i USA och någon rak orsak finns nog inte direkt, men jag har bara fått ett intryck av att de där staterna skulle vara mysiga och trevliga att bo i. Georgias huvudstad Atlanta är jag dock väldigt intresserad av, skulle inte bli ledsen om jag hittade en trevlig familj där kan jag väl säga.

De ställen jag inte är så himla pepp på, är platser som det verkar som att många au pairer gärna vill komma till: Florida, California och New York-området. För fuktigt, för varmt, för stort... Jag är bara inte så intresserad av de ställena, utan har skaffat mig andra favoriter. Semester i Florida eller California är väl ingenting man tackar nej till, men att bo där i ett år som au pair är inget som står så högst upp på min lista. Men man vet ju aldrig, jag kanske hittar en trevlig familj någonstans i Connecticut och får ett superår? Allting kan ju komma att ändras, och det känns mycket viktigare att trivas i familjen än att jag bor i någon av mina önske-stater. Resa kan man alltid göra.

Sandra
http://sandraaandersson.blogg.se/
2010-01-08 kl 15:43:45

Konstigt att du inte fått något match tycker jag, familjer brukar vilja matcha 2-3 månader innan.

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-01-08 kl 16:32:59

Jag vet att du innerst inne gillar Florida bäst. ;)

Sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-01-08 kl 17:44:09

sv: i know. brukar också alltid ha med mig tuggummi. Fast jag tycker inte det hjälper sådär jättemycket men det är ju bättre än inget iaf :)

Frida
http://crush.blogg.se/
2010-01-09 kl 07:50:29

tänkt något på texas :)

Frida
http://crush.blogg.se/
2010-01-12 kl 01:30:40

Jag har varit au-pair här i 18 månader, men jag trivdes så bra att jag åkte tillbaks och plugga, eller jag ska börja plugga nu den 19 januari.



Hopps du hittar någon familj i någon av de staterna du helst vill till.

Tycler också att de staterna du räknat upp verkar mer interssanta än New York och Cali, jag förstår inte riktigt varför så många svenskar vill just dit.

helle resa och sen bo på något ställe som är mer typiskt amerikanskt.

Louise - The world from my perspective
http://louisesa.blogg.se/
2010-01-12 kl 14:23:20

Hur ser din ansökan ut med detta, städer osv. Är du öppen för alla förslag eller har du vissa städer du vill till där bara. Samma sak med barnens åldrar, har du med alla eller är det "bara" skolåldern?

Detta kan ta ned sökande ORDENTLIGT.

Sedan tror jag det handlar om ditt datum du vill åka.

Min värdfamilj som kontaktade mig i början av Januari ville ha mig i slutet av januari. Alltså, de tar en för väldigt kort varsel. Så det är inte konstigt om de går segt nu, au pairen ska kanske snart hem och då vill de ha någon som kan komma direkt efter.

Jag tror inte alls att din ansökan är kass överhuvudtag.

När du minst anar det så kommer det komma igång.



Har tyvärr slängt det mailet med frågorna. Dumma jag!

Men ha en lapp hemma där du så fort kommer på frågor skriver upp dem.

Röker föräldrarna, har barnen speciellt behov, måste du vara hemma en viss tid på kvällarna vardagar/helg, när familjen åker på semester/träffar bekanta får au pairen följa med då etc.



Kram!

Frida
http://crush.blogg.se/
2010-01-12 kl 16:24:08

jo det kan blir rätt dyrt, jag börjar på community college, vilket är lite billigare, sen får man ju tänka på att om jag skulle studera i sverige skulle jag få flytta och betala dyrt boende osv, här har jag gratis boende, så det blir ungefär lika mycket som om jag skulle studera i Sverige.





Jag fick en match i Albany (NY) innan jag fick den familjen jag valde, jag hade dock inget körkort när jag åkte, vilket jag tror bidrog till att jag inte fick så många matchningar. Men sen igen om du får en massa bra matcher i de stater du kanske helst inte vill till, så kan det ju stämma jätte bra med familjen, och det är ju trots allt det som är viktigast.

Louise - The world from my perspective
http://louisesa.blogg.se/
2010-01-12 kl 17:05:13

kolla först vad SI säger om din ansökan. De borde ju på något sätt kunna pusha på den. Tycker jag iaf.

Jag anser att alla BORDE få höra ifrån en värdfamilj. Du anar inte vad för typer det kommer hamna på au pairskolan som du tänker "Hur fasiken kunde denna person ens hittat en familj"

Träffade en tjej från Mexico. Hon förstod inte när jag frågade vilka åldrar barnen som hon ska ta hand om är i, vart hon ska bo...Hon lyckades klämma fram, med lite språk och mycket kroppsspråk att hon saknade sin pojkvän och sin mamma redan på flygplatsen i NYC.



Vad jag menar är att tom. den mest "icke typiska au pairen" kan hitta en familj.

Snart kommer det visa sig varför det tar så lång tid och det blir nog en ahaaa upplevelse av det hela.

Kram

Trees
http://mangofisk.se
2010-01-13 kl 01:43:07

Ja absolut, familjen är mycket bättre.. att inte trivas i sin familj är verkligen inte kul alls! Vänta på rätta matchningen:)

Jag har bara vart borta i fem månader snart allt som allt, inkl london också! London var dunder, om du orkar åk då dit efteråt:D

Trees
http://mangofisk.se
2010-01-13 kl 12:03:57

JA det låter bra:D Jag tror nog att när man väl kommmit hem när man vart borta, så åker man gärna iväg igen, till något nytt. Jag åkte till monaco för att jag visste att jag skulle bli rastlös hemma.. när ja kommer ifrn monaco skulle ja vilja till australien eller usa :)

cassandra
http://cassandraagren.blogg.se/
2010-01-13 kl 17:35:33

Sv. haha jaa dina kunskaper hjälper faktiskt mycket ska jag säga ;) jaha okej, så den listan är liksom komplett, förutom alla andra saker som är omkring, resa till Sthlm osv. Men oj det är ju jätte bra då vet jag lite på ett ungefär hur mycket det kostar och då vet jaghur mycket jag ska spara! tack så sjukt mycket! :)



Åh vad tråkigt :( men det kommer säkert en bra familj när du minst anar det ;) jag håller tummarna! :)

haha jaa en liten bit har jag allt kommit ;))

sandi
http://sandili.se
2010-01-14 kl 03:50:43

SV; Ja, sådanna situationer är så typiskt mej så det finns inte! Men det roligaste är efteråt när man kan skratta åt det hela :)

Louise - The world from my perspective
http://louisesa.blogg.se/
2010-01-14 kl 20:46:58

Jag tycker du ska ring SI nu på direkten. Du behöver ju veta för nu har alla skolorna börjat för längesen där borta. Dem börjar ju typ 2 januari igen.



Jo, hon mexicanan. jag funderar på om hon skulle hamna i en mexicansk familj...Har ingen aning om hon stannade ett år eller inte.

Men vi skandinavier är definitivt de "bäst pratande" länderna som har något helt annat som modersmål.



Kram Louise

sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-01-16 kl 17:08:35

sv: jag kopte den dar med men den vill inte funka :(

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-01-17 kl 00:55:26

Om du undrar varför jag inte svara på ditt mail är det de vanliga felet. Jag kan inte öppna mail. :/ Så du vet. Jag svarar så fort jag kan öppna det, vilket borde fungerar snart, eftersom det har gått några dagar nu.

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-01-19 kl 13:54:02

Jag ska testa snart igen om jag kan öppna mailat, testade imorse när jag var upp med min lillebror men då fungerade det inte. :/ Jätte knäppt. Tänk om det ska hålla på så här om någon värdfamilj hör av sig?

Jag funderar också på att byta mail, men jag vet inte vad jag ska byta till.

Louise - The world from my perspective
http://louisesa.blogg.se/
2010-01-19 kl 23:49:31

Har du ringt SI och hört vad som tar sån tid?

Jag försöker ändra mitt lösenord men det avbryts hela tiden.

Testar imorgon och säger till när det är klart.



Kram!!

LANJAFAN -
http://lanjas.blogg.se/
2010-02-17 kl 18:05:42

kan du göra en header?


Kommentera här:


Namn:
Spara info?

E-postadress: (bara jag som ser)


Din blogg/hemsida:


Kommentar:



Totalt 389 dagar i USA

Lokal tid i Richmond:


Vädret i Richmond: