12h med Sofie

2010-05-30 kl 22:52:43
Igår umgicks Sofie och jag i 12 timmar. Haha, galet, men vi hade kul ihop. Hon kom hit vid 12, vi åkte iväg till Short Pump. Vi hade tänkt åka skridskor, men därinne i ishallen verkade det himla kallt och vi var bara inte sugna. Istället åkte vi till Bowl America och bowlade lite, och oj vad roligt det var! Det var längesen och så var det inte mycket folk heller så det var väldigt trevligt. Däremot har jag världens träningsvärk idag, har nästan svårt att gå faktiskt, speciellt i trappan! Baksidan av låren, häcken och nedre delen av ryggen alltså, uh. Ja, jag är otränad!



Efter bowlingen åkte vi till Target, jag var i stort behov av hårfärg och sen är ju Target bara underbart ändå. Sen tog jag med Sofie till Dave & Buster's, vi åt gott och sen spelade vi arkadspel! Det var riktigt roligt och nu behövde jag inte hålla uppsikt över ungarna heller. Definitivt ett bra ställe att luncha på under helgen! Eller äta när som, bara det inte är packat med folk.

Jag var tvungen att jobba igårkväll, men Sofie fick gärna vara med, så det körde vi på, och hyrde en film innan vi stack hem - Vicky Cristina Barcelona. Om den var sådär himla bra vet jag inte, men det var okej. Ungarna var riktiga änglar hela kvällen, konstigt nog, det brukar de inte vara när jag är ensam med dem på kvällarna. Vi åkte till Bruster's och köpte glass, spelade kort, lekte kurragömma, och allting funkade väldigt bra faktiskt.
"I liked Sofie, when is she coming back?" - Britney vid frukosten imorse

Idag har jag gjort ungefär ingenting so far. Lämnat tillbaka filmen på Blockbuster, tankat bilen inför imorgon. Imorgon är det ju en helgdag här - Memorial Day - så jag och Sofie är lediga. Vi ska dra till Busch Gardens! En stor nöjespark som ligger ca 1,5h härifrån. Jag hoppas att det blir skoj! Men först ska jag nu ikväll iväg på ett block party som är här på gatan där vi bor. Ska finnas lite grannar i min ålder ju, så jag hoppas att jag inte behöver vara uttråkad hela kvällen.

Hot day

2010-05-28 kl 03:34:02
21:30
Det har varit varmt idag. Liksom riktigt varmt. När klockan var imorse 11 så var det 29 grader ute. Och för en timme sen var jag ute på promenad, bara för att jag blev så galen och rastlös här inomhus, och att jag nästan frös här inne. Men ute var det fortfarande 31 grader. Trevligt måste jag säga. Det kändes inte för varmt, solen hade gått ner och det började mörkna, det kändes ganska trevligt faktiskt. Så jag gick lite runt området här, men höll mig i bostadsområdet. Jag bor i ett fint område och det finns faktiskt till och med trottoarer här, något som är lite lyxigt här i USA. Men nu använde jag mig inte av trottoarerna eftersom jag gick på smågatorna här bara och inte ute vid stora vägen där trottoaren är.

Det sämsta med att jag var ute och gick var att jag blev så sugen på att springa lite. Jag är inte en människa som rör på mig mycket alls, så att jag tog en promenad är stort bara det. Men att jag ville springa? Däremot var det lite för varmt för det och jag kände inte för det när det var så mörkt ute (här är det kolsvart kl 21:10). Så då kom jag på den smarta idén att jag skulle upp lite tidigare och ut och springa imorgon bitti. Det höll sig väl i 30sek innan jag kom på att imorgon ska vi till banken och fixa bankkonto åt mig. Haha ja väldigt lyckat, men jag får väl klara mig. Nästa vecka blir det väl av. Som om jag fortfarande är sugen på det då...

Arcade

2010-05-27 kl 04:03:58
21:55
Nyss hemkommen från Dave & Buster's. En restaurang med stor arkadhall, massor av olika spel och grejer och allting. Det bästa var att de hade riktigt god mat och väldigt mycket att välja mellan. Jag tog spett med kött, kyckling och räkor, och till detta var det ris. Börjar bli trött på att äta hamburgare när vi är ute så det kändes trevligt med riktig mat nu! Gott var det också. Och självklart har jag med mig resterna hem till lunch imorgon, vad annars!

Jag älskar arkadspel så jag ska lätt gå dit flera gånger, det var ju underbart! Det är ju ett ställe för barn men samtidigt är det ju sämst att ha barnen där, ungarna äter på två minuter och sen säger de att de inte är hungriga mer och så går de och spelar. Ah ja men det var väldigt roligt iaf! De hade ett Deal or No Deal-spel, jag blev lite smått beroende av det. På vissa av spelen de hade så vann man kuponger som man sen kunde lösa in till priser, lite godis eller stora gosedjur, helt beroende på hur mkt man spelat och hur mkt man vunnit. Så i Deal or No Deal vann man alltså inte pengar utan kuponger istället då.

Tom blev glad för sin födelsedagspresent från mig, $25 presentkort på iTunes. Utöver det fick han en fancy iPod-dockningsstation med klocka också. Sen fick han ju en hel del grejer i helgen eftersom att stora delar av släkten var här då. Sen slog jag ju in min present american style - inte i omslagspapper utan i presentpåse istället.


Starbucks + bio

2010-05-26 kl 23:52:50
Gårdagen var trevlig. Åt god mat hos Sofies familj, chicken fried rice, väldigt trevligt! Efter det åkte vi till Starbucks, jag tog det vanliga för jag lyckas aldrig variera mig - tall vanilla latte. Sen köpte jag även ett mini Starbucks card, har planerat att göra det länge. Har däremot inte sett minikorten på caféerna, så hade tänkt beställa från nätet, men på nätet är det minsta man kan ladda med $25, och det känns lite mastigt. Nu kunde jag ladda med $10 så det gjorde jag! Kortet betalar man sedan med när man köper ngt på Starbucks, och så är det även ett system där man samlar poäng och får lite syrups gratis och sånt där, så det hoppas jag lönar sig.

På bion skaffade jag också ett medlemskort, och vi hade ju väldigt tur att det var tisdag också för vi kunde köpa båda biljetterna på Sofies medlemskort (innan jag fixat mitt) för bara $6 styck! Det gillas. Vi köpte även en stooor popcorn och delade på, inte för att vi direkt åt så mycket ur den, plus att vi saltade lite för mycket kanske, men det blev bra någonstans i mitten. Vi såg MacGruber, en actionkomedi och lite parodi på MacGyver. Den var väl rolig men lite för mycket på vissa ställen. Men man börjar ha sett det mesta som visas på bio nu känner jag, iaf det jag vill se.


Min lunch igår, sandwich w turkey + swiss cheese. Och mitt favoritlättmargarin!


Lyxig tisdag

2010-05-25 kl 22:41:04
Tidigare idag var jag på Food Lion och handlade, men bara en påse chips + snabb-mac&cheese (3min i micron). Plus födelsedagspresent till Tom, han fyller år imorgon nämligen! Sen dess har jag mött Britney vid skolbussen kl 14:30, hämtat Tom vid skolan, och nu senast skjutsat iväg båda två till en av mostrarna. De skulle med hennes barn till poolen. Så nu sitter jag här och har ledig tid i 1,5h! Ska hämta upp dem vid 17:30 sen. Ja Pete är iofs hemma men han sköter sig ju totalt själv, så jag har inga problem här inte. Jag njuter!

Ikväll blir det en sväng ner till Carytown och träffa Sofie. Hennes värdfamilj har nämligen bjudit mig på middag, trevligt värre! Det är just så lustigt att hennes pappa är jurist för något företag (tror jag?), och det företaget äger i sin tur en massa små företag runt om i världen. Däribland ett företag som heter Carpenter som ligger i Tranås, den lilla stad i Sverige där jag bor. Eeeh oddsen för det är ju helt galet, haha. Men jag får nog en trevlig kväll där! Känns som en väldigt bra dag idag faktiskt.

En månad

2010-05-25 kl 03:58:25
21:55
24 maj idag - det betyder en månad i USA! Trevligt värre. Men det känns bra faktiskt! Ingen hemlängtan än. Kan bero på att jag pratar med mina föräldrar nästan varje dag, vi skypar i ungefär 40min varje gång. Och det funkar bra för mig.

I fredags fick jag mitt Social Security Card också faktiskt, det glömde jag visst nämna. Men nu kan jag fixa det mesta, bankkonto är det nästa på listan nu, det ska jag göra absolut senast i helgen. Hoppas att Drew kan gå med mig till banken någon morgon i veckan, det känns inte så himla lockande att dra till banken själv, lite läskigt ju. Och går det inte i veckan så tänker jag tvinga med Sofie i helgen, hehe.

Idag har jag varit till mallet två ggr, oops. Först var det kläder för min egen del. Jag var på Aeropostale och kikade på ett linne och en bikini som jag hittade med Sofie i lördags, men köpte inget av det då, vilket var tur. Kollade hemsidan imorse och de hade rea på linnet jag ville ha, plus att bikinin var billigare än jag trott - 2 delar för $20, me like! Sen var jag inne på Hollister också och köpte en trekvartsärmad tröja på rea för 15 dollar. Sen vet jag någon som kommer bli lite avundsjuk nu, men idag var jag inne på Hot Topic för första gången också! Tyvärr var det inte så himla roligt där, iallafall inte idag. Jag hittade inget speciellt.




Nej jag gillar inte randigt eller rosa, vad menar du..?

Go Squirrels!

2010-05-24 kl 23:18:35
Jag har varit slö, men här kommer äntligen en uppdatering om baseballmatchen som jag var på förra söndagen! Jag träffade Sofie, Ada och Adas familjs nya au pair Ben hemma hos Ada. Vi åkte i Adas bil till baseballen och parkerade där - 3 dollar kostade parkeringen. Det var perfekt väder, runt 25 grader, inte för varmt och inte för kallt. Dessutom fick vi platser i skuggan också, så det var trevligt. 6 dollar kostade biljetterna ungefär 45kr alltså, nice price!

Jag fattade väl inte så himla mycket av spelet, Drew och Tom har försökt förklara reglerna lite för mig när vi suttit och kollat på baseball hemma på tv'n, men det är lite för komplicerat. Kunde det inte bara varit som brännboll? Inga konstigheter liksom. Men det var ändå väldigt roligt, och det pågick så himla mycket andra grejer runtom spelet också! De gav bort gratis pizzor och hade tävlingar och galet många grejer. Dessutom var det lite underhållning när de här "sopade banan", eller krattade är det väl. Det här klippet filmade jag med min kamera. Som ni ser, en hel del annat än just bara själva baseballspelandet alltså!




Sofie och jag med klassiska foam fingers!

Sen måste ni ju se Richmond Flying Squirrels maskot också! Nutzy. Och sen ska jag kanske tillägga också att det här inte var någon jättestor match med superlag, Squirrels är bara i minor league. Men det var ändå roligt ändå! Det blir garanterat fler baseballmatcher, och gärna några i major league också.


First Communion

2010-05-24 kl 02:10:50
20:00
Idag, söndag, har jag varit i kyrkan här i USA för första gången. Kyrkan var stor och rund. Det var ganska mysigt och de hade en kör som sjöng och så spelade de orgel och bas och jag måste säga att jag gillade det nästan faktiskt. Skulle mycket väl kunna tänka mig att följa med till kyrkan någon mer gång! Jag är inte alls religiös men det var ändå lite mysigt att vara där.

Det var som sagt First Communion för en av kusinerna, alltså första nattvarden. En väldigt stor grej för katolikerna, och det påminde väl om vår konfirmation som vi har, för det var liksom nu man blev typ "accepterad" in i kyrkan och allt. Barnen var så söta, killarna hade kostym och tjejerna hade vita klänningar och vissa hade typ brudslöja också. Det var ingen speciell gudstjänst direkt för First Communion, utan det var som en vanlig söndag i kyrkan, förstagångsnattvarden var bara en liten grej av allting. Det tog ungefär en timme totalt. Jag gillade prästen, eller vad han nu kallas här (det är han som står där i rött på bilden härnere). Han var ganska rolig faktiskt! Sen så skulle vi vara internationella och hälsa på säkert 30 olika språk. Bonjour, Aloha, Guten tag, Czesc! Men de hade inte med svenska. Däremot hade vi isländska pga vulkanen, haha.

Killen fick lite presenter och efteråt så var det ju som sagt lite festlig middag på en italiensk restaurang. Vi åt appetizers (friterade bläckfiskringar bl a), plus trerätters, plus tårta efter det. Lunchen var kl 13:30, kom hem kl 16, och jag är fortfarande mätt. Ehm ja jag åt väldigt mycket, men det gjorde alla. Vid lunchen där så satt jag med Mary Anne och hennes "pojkvän", som hon själv säger. Han var trevlig! Gillade honom. Inte min typ nej men han var trevlig! Och så var det typ 15 grader i rummet (vi hade ett eget privat rum för vårt sällskap på 30 pers), och han såg att jag frös och så fick jag låna Mary Annes kofta under hela middagen (men jag frös ändå).

När jag kom hem skypade jag lite med mamma och pappa, och sen har jag mestadels gjort ingenting här framför datorn. Var rastlös och ville ut och göra ngt, men eftersom att Sofie är ungefär den enda jag umgås med här just nu och hon inte direkt hade tid idag, så fick jag sitta här och uggla. Men det känns skönt att ha fått lite egentid, det är dessutom bara Pete hemma just nu så jag har fått vara ifred också.


Lördagsshopping + första cluster meeting

2010-05-24 kl 01:07:32
Igår (lördag alltså) hade jag mitt första au pair-möte. Trist nog så var det väl inget riktigt möte och jag fick knappt snacka med folk, eftersom att vi bara gick på bio. Dessutom blev jag sen också, eftersom att Drew sa att det inte alls tar så lång tid att köra, plus att adressen till bion var knas och min GPS ville inte hitta. Men jag hittade till bion kl 11 - vi skulle samlas 10:45 för filmen började kl 11. Men jag köpte biljett och gick in ändå, efter att både ha ringt och stört svenska Maria och sydafrikanska Tanya som är i mitt cluster - helt i onödan för att ingen av dem skulle på mötet. Vi var typ 6 pers bara. Letters to Juliet var en helt okej film tyckte jag nog ändå. När filmen var slut så såg jag Laurie utanför, en fransk tjej som jag träffat ihop med Sofie och Ada. Visade sig att vi var i samma cluster. Kändes ju lite trevligt, någon man sett förut faktiskt.

Efter två minuters prat med min counselor så drog jag till Regency Square som är ett mall som ligger ungefär mellan där jag bor och downtown. Där mötte jag Sofie, och vi shoppade en hel del. Jag shoppade lite för mycket kanske men det får gå det med. Skulle tagit med mig lite mer pengar bara istället för att handla allt på mitt svenska visakort.

När klockan var 19 så bestämde vi oss för att se på bio, men det fanns ingen i närheten. Och vi tyckte det var alldeles för tidigt för att åka hem kl 19 när vi hade ledig lördag. Så det blev att åka till Short Pump, mallet som ligger ungefär 15min från där jag bor. Det tråkiga var bara att vi var tvungna att åka i två olika bilar eftersom vi ju måste få hem båda bilarna sen. Och min GPS vägrade då hitta Short Pump-mallet, och jag körde och kom aldrig upp på motorvägen och märkte att det bara var helt fel. Och när jag väl kom till Short Pump hittade jag inte rätt avfart till bion där, haha. Så igår var verkligen ingen bra dag att köra, men jag har nog lärt mig lite av mina misstag. Och jag är glad att jag har en GPS så att jag inte bara kör bort mig totalt och inte hittar hem alls.


Bild 2: American Eagle   Bild 3: Forever 21 + Victoria's Secret (body mist + body lotion)

Busy weekend

2010-05-21 kl 21:14:59
15:10
Den här helgen händer det en hel del grejer. På onsdag fyller Tom år, och därför ska han ikväll få ha lite födelsedagsfest och ha några kompisar som sover över. Sen spelar hans kusin (Mary Annes bror) baseball också, så vi ska gå på match när han spelar ikväll, och innan det blir det mat + tårta.

Imorgon, lördag, så har jag mitt första cluster meeting. Vi ska mötas nere i stan och gå på bio - Letters to Juliet. Får se hur bra den är. Sen tror jag att Tom hade en baseballmatch på lördagen också, vet inte huruvida jag ska se den eller inte.

På söndag så är det en av kusinerna till ungarna som har "first communion" - första nattvarden. En viktig händelse inom katolska kyrkan, som inträffar när man är 9 år. Det kanske skulle vara kul att se, och efter det så blir det fest och mat på en restaurang. Påminner väl en hel del om konfirmationen i Sverige antar jag. Men jag är lite kluven, vill träffa Sofie lite i helgen och inte enbart umgås med familjen. Men har lite svårt att bestämma mig eftersom first communion verkar vara en ganska stor grej och det kunde ju vara kul att vara med på. Har inte bestämt mig riktigt än utan får fundera lite till tror jag.

Och pga first communion, så är typ hela släkten här. Vilket betyder att jag inte direkt behövs i helgen eftersom han har hundra andra som kan passa ungarna, och att ungarna vill umgås med släkten de inte träffar så ofta heller. Så just nu borde jag ju egentligen jobba, men det gör jag inte. Skönt. Därför har jag lite svårt att bestämma mig om allting också - för jag behöver inte jobba alls i helgen. Det är frivilligt och jag får bestämma själv om jag vill vara med.

CUTE

2010-05-20 kl 04:47:28
I tisdags så fick jag sluta jobbet lite tidigare, och körde ner till downtown Richmond där Sofie bor och hämtade upp henne. Det var typ rusningstid och trafiken var ganska jävlig inne i stan så jag blev lite senare än jag tänkt, men vi kom in på klubben där konserten skulle vara när klockan var 18:35, så vi var bara 5 minuter sena - helt klart godkänt.

Banden som spelade var Down With Webster, The Bigger Lights, Friday Night Boys och Cute Is What We Aim For, som var huvudnumret. Hade bara hört talas om Cute innan, det var ungefär därför jag ville gå. Sen var det även ett förband till alla de här, Safety Word Orange. Och jag måste nog hålla med Sofie, att det Safety Word Orange och Cute helt klart var det bästa, men jag gillade Friday Night Boys också. Det kändes ganska långdraget först, soundcheck osv gick ganska segt, och det var lång tid att vänta mellan banden. Men vi klarade oss och hade kul ändå! Det var ett ganska litet ställe, liten scen och allting. Man stod galet nära artisterna när man stod längst fram, man kunde liksom ta på dem. Och det hände, haha. Ni ser ju på bilden här nere med Bigger Lights att det var ganska nära vi stod då. Men man ville inte stå där sen, för när man stod där så hörde man i princip bara musiken, inte sångaren. Stället var så litet så högtalarna och det var väl inte det bästa, plus att det var så litet att man stod så nära scenen precis överallt. Men det var ändå väldigt roligt och det känns kul att ha fått se dem live!

Folket som jobbade Canal Club var ganska roliga. När vi skulle gå in så fick man visa leg så att man skulle få köpa alkohol. Lite onödigt eftersom jag skulle köra hem och inte skulle köpa dricka, men jag gjorde det ändå (visade leg alltså, inte köpte alkohol!), så jag fick ett fint neongrönt armband (Sofie fick kryss på båda händerna för att hon var underaged). Dörrvakten var lite förvirrad bara, "What am I looking at!?". Förklarade fint att det var ett svenskt körkort och att jag var född 1989 som det stod där, så han tyckte det var okej! Sen när vi skulle hem så hade jag precis köpt en flaska vatten. Skulle gå ut - nej jag fick inte ta med flaskan ut, den var tvungen att vara kvar därinne. Även om vi inte skulle gå in igen. Men så tipsade han mig om att jag kunde gå in på toan, lägga vattenflaskan i väskan så att han inte såg den, och gå ut efter det. Sagt och gjort, så blev det. Galet!


1. The Bigger Lights   2. Cute Is What We Aim For

En månad. Nästan.

2010-05-20 kl 00:08:13
18:05
Lugn dag idag. Var ute och handlade idag igen däremot, lite grejer som saknades. De äter för sjutton formfranska som om det vore luft här eller nåt, så idag köpte jag två limpor så att det ska räcka ett tag. Plus lite annat tjaffs. Tog papperskassar idag med, känns lite miljövänligare med två papperskassar istället för 10 små plastpåsar. Funderar på att köpa en sån där tygkasse istället, kostar bara 1 dollar och den kan man ju använda varje gång, tycker det är sånt himla slöseri att bara slänga allting så fort man kommer hem.

Tom hade en playdate borta hos en kompis idag, han blev upphämtad men sen fick jag åka och plocka upp honom. Det var inte svårt att hitta men jag ställde in GPSen ändå bara för att vara säker. Nämnde jag förresten att jag fått en GPS? Ja jag har iaf fått låna en GPS av mammans syster. Den funkar okej, lite slö när man ska skriva in adressen men helt okej ändå.

Nu ska vi iväg och äta på Buffalo Wild Wings ihop med en annan familj. Jag får följa med om jag vill och det gör jag gärna! Slippa laga mat till mig själv hemma också, haha. Men det blir säkert gott och bra. Ska försöka uppdatera ikväll om konserten som Sofie och jag var på igår!

Idag skulle det ju även ha varit dagen då jag har varit en månad i USA. Men nej, så blev det inte. Men nästan ändå. På söndag.

Storshopping osv

2010-05-18 kl 03:27:47
21:20
Har storhandlat idag, en timme tog det. Mestadels för att det var några grejer jag inte alls hittade var i affären de var: Capri Sun-juice (Capri Sonne heter det i Sverige va?) och vatten på flaska (står inte vid annan dricka!). Men annars hittar jag i princip allting ganska bra. Jag gillar att handla! Idag hade jag dessutom så mycket grejer, så hon i kassan frågade mig idag om jag ville ha pappers- eller plastkasse. Plastkassar får man typ 10st när man bara handlar lite grejer, så jag var lite rädd att jag skulle fått 150st idag när jag hade himla mycket. Men nu tog jag papperskassar, och såklart klassiska amerikanska papperskassar utan handtag! Det räckte faktiskt med tre stycken såna, så då kände jag mig väldigt nöjd. Väldigt glad att jag har stoor bagagelucka på bilen också så jag fick plats med allting, för utöver mina tre papperskassar hade jag även flera förpackningar läsk.

Sen är det väldigt bra att bo ihop med en ingenjör också, haha. Pete hjälpte mig bygga ihop mitt skrivbord, och mitt i allt var jag tvungen att hämta hem Tom från en kompis. När jag kom hem så var det bara lite till att fixa, och vi var helt klara med skrivbordet på 1,5h! Är ganska förvånad, men himla nöjd och glad! Hade trott att det skulle bli ett projekt som vi fick hålla på med i några dagar. Men fint och stadigt är det. Ni får se bild sen när jag ställt det där jag vill ha det och fått upp klockradio osv på det. Och en stol, just nu får jag låna en av Tom.

Och så för att oroa alla på jobbet därhemma - gissa vad jag åt till middag idag? Pizza såklart! Haha ja jag kommer bli tjock snart.


Saturday night work

2010-05-16 kl 05:28:26
23:15
Sitter i lekrummet med ungarna nu. Har nattat Britney, så det är bara jag och killarna. Pete spelar tv-spel och Tom ser på någon baseballmatch på tv:n. Ganska lätt att passa de här ungarna alltså.

Vi åkte iväg till McDonalds och beställde mat där ikväll. När vi kommer hem så märker vi att nähä, vi har inte fått kycklingen som Britney skulle ha. Så det var bara för mig att hoppa in i bilen igen och åka tillbaka och hämta den. Som tur var så var de schyssta, så jag fick två äppelpajer + pommes utöver kycklingen. Men satan vad jag saknar gatlyktorna! Här finns det gatlyktor typ precis vid trafikljusen, men annars är det helt kolsvart. Känns lite konstigt och ödsligt, men man får väl vänja sig.

Nu har jag jobbat både fredag och lördag kväll. Men imorgon är jag ledig, wohoo! Blev erbjuden att gå på baseballmatch ihop med Sofie och Ada (en annan svensk au pair) imorgon, det är deras cluster meeting men det var tydligen okej att jag följde med ändå. Så det är mina planer för imorgon. Sen köpte vi ett litet skrivbord åt mig på Target idag också. Drew var lite tveksam till att sätta ihop det, men Pete var duktig på sånt så jag hoppas att jag och han kan få ihop det. Vi kan kanske börja imorgom om jag har tur.

Thunderstorm

2010-05-12 kl 23:48:47
17:40
För ungefär en timme sen så började det åska, och snart därefter kom regnet. Nu har det ösregnat ganska oavbrutet i en timme, och det åskar och blixtrar hela tiden också. Tom hade en kompis över här, och hans pappa och bror var och hämtade honom nyss. På vägen hit hade de sett ett hus som blivit träffat av blixten, så nu brann taket på huset. Lite läskigt känns det, det var inte speciellt långt härifrån alls.

Som tur är så är jag inte speciellt rädd för åskan eller sådär, men just att blixten slagit ner en bit härifrån känns ju inte så säkert. Britney sitter och tittar på film men hon går runt hela tiden för att hon är lite rädd för åskan. Vi väntar på att Drew ska komma hem snart, men vi kommer inte grilla hamburgare ikväll iaf, haha. Hade tänkt höra av mig till Sofie och se om hon ville hitta på något, men jag vet inte hur sugen jag är på det i det här vädret faktiskt. Jag är nog hellre inne ikväll.

Idag var Mary-Anne (19 år, barnens kusin) här en stund, så vi snackade lite. Hon skulle på en country-konsert ikväll, utomhus, och var väl inte så glad nu när de sagt att det skulle regna, vilket det ju har gjort. Vi ska nog ses imorgon och då blir det kanske frozen yoghurt på Sweet Frog!

happyhappy!

2010-05-11 kl 04:54:22
22:50
Nu sitter jag och är glaaad. Pratade just med Drew om nästa tisdag, har hittat en spelning jag vill gå på nämligen. Cute Is What We Aim For, det är insläpp kl 18 och börjar 18:30, så jag måste dra runt 17:15 härifrån om jag ska hinna, eftersom det är nere i downtown. Inte så långt från där Sofie bor, och hon har som tur är erbjudit sig att gå med, så jag slipper gå ensam! Väldigt glad är jag, hade knappast trott att jag skulle gå på första konserten inom en månad efter att jag kommit hit. Men det är ju mitt mål med året, att se så många band som möjligt typ, tjoho!

Idag har jag hunnit med en hel del - duschat, tvättat, handlat mat, och träffat community counselorn första gången. Hon var trevlig, men tyvärr fick jag inte all information som jag skulle ha fått idag eftersom att hennes dator kraschade i helgen. Känns ju lagom olägligt sådär, men hey, allting ska ju tydligen gå fel för mig? Det räckte liksom inte med vulkanen. Men det löser sig säkert, det har allt gjort so far.

Ikväll var vi på en sportbar och åt med familjen plus en annan familj. Efteråt drog vi till Brusters Real Ice Cream, och de försökte tjata på mig att jag skulle ta något där, men jag var totalt mätt efter middagen så kände att det bara var ovärt. Men jag gillar verkligen min familj och jag trivs här!

Mother's Day Dinner

2010-05-10 kl 04:56:50
22:50
Har just kommit hem från en underbar kväll ute med värdfamiljen plus lite släktingar (två av mammans systrar med familj tror jag). Vi var nog ungefär 15 pers, och hälften barn då. Vi var på ett japanese steak house, där de lagade maten på grillar precis framför där man åt! Det var mysigt, roligt och otroooooligt gott! Ungefär det godaste jag ätit ever tror jag. Jag tog en kombination med kött & kyckling, och till detta fick man även stekt ris + grönsaker (broccoli, zucchini, lök). Självklart fick man doggybag, så det jag inte åt upp ikväll har jag som lunch imorgon, yummy.

Jag satt bredvid en tjej som Drew försökt få mig att träffa, hon heter Mary-Anne och är 19, går på ett college några timmar härifrån, men har sommarlov så hon är hemma här nu. Så himla trevlig och så schysst att prata med, vi ska ses någon gång i början av veckan nu och hänga lite. Ska få träffa hennes kompisar också och det låter skoj, kul att umgås med amerikanska ungdomar som är i ungefär samma ålder!

Inte långt ifrån mig satt också en söt liten tjej som jag träffat en gång förut, fyra år är hon tror jag. Dels är hon bland det absolut sötaste jag sett, och så är hon otroligt gullig i sättet och bara helt underbar. Jag har blivit så kär i henne så det är inte sant!


My room

2010-05-09 kl 17:46:39
Nu kommer det ni alla har väntat på, erkänn? Bilder på mitt rum! Lite konstigt är det, för jag har alltid hatat brunt. Men jag älskar de här väggarna. Det är riktigt snygg färg alltså.

Riktigt som jag vill ha det är det väl inte än, men om ett tag så. Sänglampan är trasig så jag måste ha en ny, sängbordet vill jag byta ut, och så måste jag ha ett litet skrivbord och en helkroppsspegel. Jag klarar inte av att sitta i sängen med datorn hela tiden, även om det är mysigt ibland. Sen hoppas jag även på att jag kan få en TV inom en snar framtid.

Rummet har två fönster, även om det kanske bara verkar vara ett på bilderna. Så ser ni även in i badrummet som jag delar med Britney, och en liten del av hennes rum. Ganska förståeligt också varför vi delar badrum - det ligger emellan våra rum.




Hela väggen till höger här är garderob. Trevligt med mycket plats.

Möte med Sofie

2010-05-09 kl 06:00:34
Har haft det mycket trevligt idag! För det första så lyckades jag faktiskt sova länge, första gången här borta i USA. Vaknade 10:10, och fick lite bråttom eftersom att Sofie skulle hämta upp mig kl 12! Men jag hann utan problem, och så åkte vi iväg till mallet i Short Pump. Vi drog till Target först, och oj vilket underbart ställe alltså! Så mycket att titta på, så mycket att köpa. Jag lyckades få med mig två par shorts, 390 näsdukar och en klockradio med iPod-dock! Sen drog vi in till det riktiga mallet, som är utomhus. Gick och kikade i lite affärer allmänt, jag hittade en tjocktröja på H&M, vad annars haha. Sen kikade vi in hos Godiva också, lyxchokladaffär. Ååh så smaskiga grejer de har. Vi köpte varsin vit choklad-pralin med frukt i, och fick erbjudande om att skaffa medlemskort. Varför medlemskort? Jo, för man får en gratis chokladbit i månaden! Om vi nappade på det erbjudandet alltså!

Sen började vi prata lunchställen, och båda var jättesugna på att dra till IHOP, så det blev vår lunch. Blueberry pancakes. Det var gott, men inte så gott som jag hoppats på tyvärr. Men jag lär nog gå dit flera gånger ändå, måste prova igenom hela menyn ju!

Vi fick även in ett besök på Borders Books & Music innan klockan var halv sex och vi insåg att vi nog fick avsluta det hela. När jag kom hem så fick jag träffa Drews bror med familj, vi satt och pratade ett tag. Till middag blev det pizza för alla ungarna (6 totalt tror jag det var!?) och så "barbequed pork" för oss vuxna. Ihopmosad, strimlad fläskfilé är väl vad det var ungefär? Åts i hamburgerbröd ihop med sallad, coleslaw och barbeque sauce. Väldigt gott!




Orientation day 3

2010-05-07 kl 18:20:59
Tisdagen var den stora dagen för oss. Trevligaste dagen också (inte) eftersom vi blev väckta en halvtimme tidigare - 06:30 för att samlas kl 08:00. Då skulle våra väskor helt ihoppackade, för efter det fick vi ingen mer tillgång till våra rum. Under föreläsningarna under dagen så pratades det lite om barnuppfostran i USA och exakt hur vi skulle ta oss till våra värdfamiljer. Så skrämde Joan upp oss lite med att de skickar papporna för att orka bära resväskorna, och att de bara säger "Hi, where's your suitcase, my name is Bob", haha. Jag var ju lite mindre orolig eftersom det inte var så att de skickade pappan - det fanns ju bara pappan.

Först blev jag glad när jag fick veta att både Tasmin från England och Annette från Australien skulle flyga från samma flygplats som jag, men det dog när vi sen insåg att vi skulle flyga från olika terminaler. Efter kl 15 så packade vi ihop oss, plus en fjärde tjej som gjorde sitt andra år i USA, och åkte i en minibuss ut till LaGuardia. När jag gick ur bilen så sa chauffören till mig att jag kunde ta airport shuttlen till Main Terminal, så jag fick Tasmins mobilnummer, och efter att jag checkat in letade jag mig ner till shuttle-bussarna och tog mig dit. Så jag fick hänga med Annette och Tasmin i en timme innan mitt flyg gick! Glad var jag då. Vi satte oss i en bar och köpte in tre läskiga drinkar som inte alls var så himla goda som vi hade hoppats på.

Sen tillbaka i airport shuttlen, fick lagom bråttom eftersom den åkte en längre väg än vad jag åkt dit, och så lite säkerhetskontroll. Jag tror nästan att jag boardade planet sist av alla, men det var ändå ca 30min innan avgång, och allt gick bra. Jag hade dock tur med alla flyg, i Richmond landade jag också innan avsatt tid, 19:05 istället för 19:25. Det ledde till att jag och värdpappan precis sprang om varandra på flygplatsen och missade varandra, så jag fick stå och vänta lite längre än nödvändigt, men efter ett kort telefonsamtal så hittade vi varandra. En kram fick jag också! Ungefär 20min tog det att åka hem till huset, och där så firade vi med tårta och vitt vin. Britney och Pete var hemma, Tom var iväg på baseballmatch, men han kom hem lite senare så vi fick ses också. Satt mest och pratade med de vuxna, och det var trevligt. De hade två andra på besök den kvällen, varav en av dem hade varit i Linköping! Så vi pratade lite skillnader och om allt möjligt. Gick och la mig rätt snart sen eftersom jag var ganska trött, men så hemsk jetlag har jag inte haft alls faktiskt.


Tyvärr tog jag inga egna bilder på hotellrummet, men ni verkar vara lite nyfikna så de här bilderna snodde jag från hotellets hemsida. Ett vanligt Holiday Inn, det är ett bra hotell men inget superlyxigt ändå, men det är rent och fint och trevligt.


Tasmin och Annette i baren på flygplatsen.

Orientation day 2

2010-05-07 kl 02:35:22
På måndagen var saker "normala" igen, så då fick vi frukost i Lower Lobby, utanför vårt riktiga föreläsningsrum. Detta rum var ju mycket större eftersom det egentligen ska få plats med alla au pairer från hela världen, så det var ganska rymligt när vi bara var 38 tjejer. Måndagen bestod till största delen av föreläsning med American Red Cross, gå igenom barnsäkerhet och första hjälpen och allt sånt. Efter det kom Joan tillbaka och snackade lite mer om alla regler och sånt som är bra att veta. Kvart över fem slutade hon prata, och efter detta så blev det att packa in sig i en buss för att åka till New York City!

Vi var dock värsta olycksdrabbade gruppen: inte nog med att vulkanen på Island gjorde så att vi blev sena till USA, nej nu var det en olycka på motorvägen också. Det tog nästan två timmar innan vi ens var ute ur Stamford! Men när vi väl kom ut till motorvägen så flöt det på. Vi fick dock korta ner tiden på NYC-turen lite, men ärligt talat så gjorde det inte så mycket. Det var kallt och regnade ganska mycket, så speciellt trevligt och roligt var det inte ändå. Det kändes bara surt och jobbigt. Men vi fick väl se det viktigaste ändå: åkte upp i Top of the Rock, man såg lite även om det var ganska regnigt och dimmigt, så vidare till Times Square och M&M's World, fick se Frihetsgudinnan sen, och ja, såg lite av Ground Zero också. Shoppingsugen var jag inte direkt, hade alla pengar kvar när vi kom tillbaka till hotellet vid 23:30.








Orientation day 1

2010-05-06 kl 04:01:06
Kvällen innan hade vi fått veta att vi skulle bli väckta klockan 7 på söndagsmorgonen. Jag ville vara ute i lite god tid så jag hade ställt min mobil på 6:45 så jag fick lite egentid i badrummet, och det funkade väldigt bra. Jag hade sovit ganska okej, men vaknat flera gånger under morgonen. Eftersom att vi var lite special group på annat datum, så fick vi äta frukost i hotellets matsal på söndagen. Det var mysigt där, jag gillade det bättre än det riktiga au pair-stället. Frukosten var väl okej, inte riktig continental breakfast direkt, men det fanns fruktsallad, flingor, bagels och bröd att rosta, lite yoghurt. Jag tyckte urvalet var bättre i hotellmatsalen också. Men man klarade sig fram till lunch ändå, och det var väl huvudsaken.

Vi skulle samlas kl 8:30 i rum 350 (också specialgrejs för oss försenade). Det var som ett litet konferensrum, vi fick precis plats vi 38 som var där. Joan hette föreläsaren, hon hade jobbat med APIA sedan 1986. Jag gillade verkligen henne! Trevlig och rolig, och det var inte alls så himla jobbigt att lyssna på, bortsett från att man var ganska trött och seg. På söndagen diskuterades "The Three No's" (never shake a baby bl. a.), och bara lite allmän introduktion. Mycket hade man ju hört innan och var ganska mkt sunt förnuft bara, men det gick okej. Till lunch blev det tacos, och vi fick även en tre timmars lunchrast så att man kunde gå till mallet i Stamford och kika lite där, vilket vi gjorde. Jag, svenskarna, och så var en italiensk tjej med oss också. Efter lunchen fick vi lite info och våra biljetter för att resa vidare till familjen. Till middag blev det pizza i hotellrestaurangen, och sen sängen.


Nathalie och jag. Vi umgicks mest, de andra svenskarna pratade vi bara lite med. Blev väl lite så eftersom att vi alla inte flög ihop nu och sådär.

Den långa resan

2010-05-05 kl 18:17:09
Varning för lite långa inlägg nu när jag ska återberätta resan och orientation!

Jag gick upp klockan 4 på morgonen lördagen den 24 april. Klockan 6 hade vi packat in allting i bilen och åkte iväg mot Landvetter, kom dit ungefär 8:30. Kunde checka in direkt, och inte var det speciellt lång kö heller. Köpte en yoghurt på Pressbyrån och sen var det dags att säga hejdå till mamma och pappa. Gick igenom säkerhetskontrollen som var i princip folktom och väldigt simpel, var klar på under en minut. Mitt plan var lite försenat, 10:55 skulle det gå men det blev 11:15 istället. På planet till Frankfurt fick jag en mycket god macka med kalkon och tomat/basilika-spread. Flygningen var bara ca 1,5h, alldeles för kort tid tyckte jag. Kändes som att jag nyss kommit på planet när vi gick ner för landning.

Frankfurt International var ganska stort, men det var inte så svårt att hitta för allting var skyltat. Jag hade väntat mig en fet säkerhetskontroll när jag kom dit eller skulle vidare till gaten till mitt plan, men det var inga problem alls utan allt gick väldigt snabbt och smärtfritt utan några köer alls. Det jobbigaste var mitt handbagage som var jättetungt, så jag orkade inte gå runt och se mig omkring. Satt mest vid Lufthansas gate, och fick även prata med en trevlig amerikan. Det gjorde allting lite lättare, ett tag satt jag och undrade "vad sjutton har jag gett mig in på?", men så fick man prata med någon trevlig person och så var det bra igen. På planet satt jag ihop med två tyska tjejer som också åkte med APIA. Vi var dock lite besvikna på planet, det fanns inga egna tv-skärmar med in-flight entertainment. Bara små tv-apparater där de visade lite skräp, plus en film (Did You Hear About the Morgans) som de började visa precis när man skulle fylla i inresekorten - dålig timing för de tog ju ganska mycket tid och jobb att fylla i.

Vi landade nästan 40min tidigt, vilket var himla skönt. Flyget tog inte alls över 8h, "bara" 7h20min. Vid pass/visum-kontrollen var det inte galet lång kö, men lite ändå. Efter att ha köat i kanske 2 minuter så kommer det fram en säkerhetssnubbe, och öppnar upp i kön PRECIS där jag och de fyra tyskarna står, så att vi får springa till ett annat ställe och gå igenom våra visum direkt. LYX! Sen fick vi väskorna snabbt också, så 19:40 när planet skulle ha landat, mötte vi upp personen från APIA. Och det är nu det riktigt jobbiga börjar. Alla var ju bara så trötta och slöa, och det var så galet varmt inne på flygplatsen. Men vi fick sitta och vänta, och vänta, och vänta, på att det skulle komma en massa andra au pairer. Klockan 22 fick vi äntligen gå på bussen, och klockan 23 var vi framme på hotellet. Vi fick lämna våra väskor i lobbyn, och sen gå upp på en mycket kort introduktion med APIA. Vi fick våra rumsnycklar, materialet vi skulle behöva under kursen, plus t-shirt. Vi fick även lappar att gå ner att sätta på våra resväskor, så att de skulle bli transporterade upp till våra rum. Jag var först upp på mitt rum, 311, så det var bara att välja säng. Sen kom en tysk tjej, och vi verkade bli ensamma den här kvällen. Men precis när vi släckt lampan kom en till tjej - tysk hon också. Så det var ju trevligt att jag fick två tyskar, som bara pratade tyska med varandra. Som tur var så var dock ingen av dem speciellt pratglada, utan det var alltid ganska så tyst i vårt rum, vilket kändes skönt.

Ensamkväll

2010-05-05 kl 00:40:42
18:45
Ikväll ska jag vara ensam med ungarna för andra gången. Sist var i lördags då Drew*, pappan var ute typ hela kvällen. Ikväll är det dock bara Britney och Pete, eftersom att Pete spelar baseballmatch och det är där pappan också är. Det kommer nog bli ganska lugnt, det blir mestadels tv-tittande och tv-spelande här. Aaningens tråkigt men de vill knappt göra något annat. Har jag tur kan jag få ihop lite sammanfattning av tiden här so far, vi får se hur allt går.

Idag var jag och hämtade upp ungarna i skolan kl 15:15! De tar annars alltid bussen hem, men idag hade Tom och Britney aktiviter efter skolan (social studies class + girl scouts), så det blev lite annorlunda. Men till skolan hittar jag och allt gick bra! Jag gillar de här kidsen, so far känns det mycket bra här.

Nu måste jag ta ut pizzan ur ugnen!

*Också fejkat namn, här kör vi fake all the way.

Jag lever

2010-05-02 kl 20:12:58
14:10
Jag vet, jag har varit riktigt usel på att uppdatera. Totalt sämst. Jag ska försöka bättra mig, det har bara varit väldigt mycket att göra och massa saker att ta in. Jag ska börja med en sammanfattning av orientation (kanske dag för dag?), och börja lägga upp och skriva om dagarna som gått so far. Det kommer, I promise!

Britney* (7åringen) och jag har nyss varit ute och gått en bit. Det är 30 grader ute så jag känner mig ganska så död. Pete* (13åringen) ska iväg till Kings Dominion om någon minut, en nöjespark, så här blir det lugnt. Tom* (9åringen) sitter nog vid Xboxet och spelar något, som vanligt.

Efter fyra så kommer Maria, en svensk au pair, och hämtar upp mig. Vi ska på bio ihop med någon annan au pair (eller flera?), och så ska vi köpa lite frozen yoghurt innan. Mitt första riktiga sociala möte med folk i min ålder, förutom grannarna här. Hoppas det blir kul! Jag ska försöka uppdatera mer imorgon.

*Nej, jag har inte skrivit ut ungarnas riktiga namn. Men jag tycker att B, T och P blir så opersonligt, därför har jag hittat på ett annat namn på den bokstaven så att det blir lite roligare att läsa. Hoppas ni också tycker det!