Match nr 2

2010-01-23 kl 20:19:41
Idag fick jag min andra match! Hade nästan precis kommit hem, och fick ett mail från APIA. Jag hade just hunnit läsa igenom familjens brev när telefonen ringer..! Snacka om att jag fick panik. Första familjen jag pratar med, och så ringer de när jag är totalt oförberedd? Jag var så nervös så det är inte sant, men jag klarade nog samtalet rätt okej iallafall, hoppas jag. Finns även risk för att de tyckte jag lät helt blåst och att jag inte frågade några vettiga grejer alls. Men så går det, planering is my middle name, så ni förstår väl hur jag kände mig när jag hade noll koll ungefär.

De bor utanför Washington DC, har två pojkar på 4 och 6 år. Lite bättre åldrar den här gången, men jag är fortfarande tveksam. Den minsta går på förskola iallafall, så jag är ledig några timmar på förmiddagen ändå. Inte lika länge som om barnen hade varit äldre och gått i vanlig skola, och så känns det... lite litet fortfarande. 4 och 6 år var ju mina ungar på dagiset där jag hade praktik. Och det här är väl inte direkt det jag vill få ut av mitt år där borta. Det blir ju inte helt som jag tänkt mig... Det kan ju självklart bli bra ändå, men det blir ju inte riktigt som jag föreställt mig det. Jag vill ha äldre barn, som klarar av mer grejer själva och som man kan prata och diskutera med mer än de som är runt 5 år. Så jag vet inte. Det är svårt. Jag ska få prata med familjens nuvarande au pair, men... ändå så blir det nog ett nej, tyvärr. Det är bara andra familjen. Jag har fått två familjer den här veckan. Nu har det börjat, och det är nog ganska troligt att jag blir kontaktad av fler familjer. Förhoppningsvis någon som har lite äldre barn så att det känns mer rätt också.

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-01-23 kl 23:59:19

Gud vad roligt att det börjar hända grejer nu!! :D Och vad kul att du fått 2 matcher på bara 1 vecka. Du ska se att snart hittar du "din perfekta" familj. :)



Jag ska svara på ditt mail alldelse snart, jag har bara haft fullt upp och knappt settat vid datorn sen i torsdags. Men började svara på ditt mail igår men vart avbruten. Så det kommer. ;)

cassandra
http://cassandraagren.blogg.se'
2010-01-24 kl 12:37:13

Åh vaD ROLIGT!!! :D

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-01-24 kl 22:46:01

SV: Flyr med Lufthansa. Var ei som fortalte meg nettopp at det gikk bra, for henne i det minste, å ta med to kofferter på 23 kg hver, så da satser jeg på at det går bra.



Hvor gamle barn kan du tenke deg å være au pair for? :)

Nina
http://niina.wordpress.com
2010-01-24 kl 23:14:54

Jeg ser at du helst vil ha barn som går på skolen, men du må huske at hvis du har mye fri på dagtid, kan foreldrene be deg passe ungene flere kvelder i uka, mer i helgene osv.



Jeg har en gutt på 4 og en gutt på 8. Den eldste er på skolen hver dag fra halv9 til 4, og den yngste er på førskole to dager i uka. Perfekt for meg, jeg vil heller ha fri på kvelden og i helgene, enn midt på dagen:)

Nina
http://niina.wordpress.com
2010-01-24 kl 23:26:31

Hvis du matcher med en familie som har ungene på skolen hele dagen, bør du i alle fall være sikker på hvor mye kvelds- og helgearbeid de forventer:) Noen kan jo være fornøyd med bare litt om morgenen og litt om ettermiddagen også, men veldig mange familier vil "bruke opp" mest mulig av tiden de betaler deg for:) Så ikke si nei takk til en familie med en gang pga det, det er verdt å snakke med dem, for de kan jo være den "rette" :)

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-01-24 kl 23:31:41

Jeg forstår!:)



Åå, så gøy. Synes du kan komme dit du også:P

Jeg skal være au pair for en gutt på 10 og to jenter på 7 og 4 år.

Nina
http://niina.wordpress.com
2010-01-24 kl 23:48:34

De fleste familiene i USA fikk dårlig råd etter finanskrisa, så det er ikke mange som vil betale for en au pair som bare jobber 25-30 timer i uka for å si det sånn:P Jeg snakket med 11 forskjellige familier før jeg matchet, og alle de hadde minst et barn på under 6 år.



Guttene mine klarer jo også det aller meste selv, de dusjer alene, kler på seg selv, går på do selv osv, det de trenger hjelp til er å lage mat, og selvfølgelig å leke og litt lekser.



Dessuten tror jeg det er enklere å bli godt kjent med litt mindre barn. Jeg har bare vært her i tre dager, men minstemann kommer allerede og sitter i fanget mitt:):)

Emelie
http://emelieebjoork.blogg.se/
2010-01-25 kl 11:04:28

Vad kul att du blir matchad ( :



Jag längtar tills jag får min första matchning.



Lycka till ( :

Louise - The world from my perspective
http://louisesa.blogg.se/
2010-01-25 kl 14:33:27

Tack nej till denna om det inte känns rätt för dig. Det är ju inte så att familjerna kommer ta slut direkt.

Ska svara på ditt mail också som du skrev måste bara hitta lite "Louise inspiration" så att det blir bra.



Haha bra att du inte var i USA innan presidentvalet också för det var minst lika "uppjagat" som giftemålet i Sverige. Om inte mer...

Kram Louise

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-01-25 kl 15:57:35

Svar: Jaa om det fortsätter så här kommer du ju snart ha din "perfekta" familj. :D Super roligt ju!



Nej min mail fungerar utmärkt igen. :) Nu hoppas jag att den fortsätter att fungera bra. Annars blir jag ledsen. Haha, vad bra att jag fick vara borta från datorn när jag fyllde år. ;)

Anonym
2010-01-25 kl 22:16:55

Sv: Jeg håper jeg kommer til å trives selv!:) Jeg hadde lyst til å komme rundt det området. Men det var egentlig bare flaks. Hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ikke skulle velge familie utifra hvor de bodde. :) Hvor i USA ønsker du å havne?

Emmie
http://madebyemmie.blogg.se/
2010-01-26 kl 03:22:58

Go for D.C ;D

Emelie
http://emelieebjoork.blogg.se/
2010-01-26 kl 10:59:47

Hej !



Ja, så fort som möjligt. Intervjun igår var inte för au-pair.. jag är redan godkänd där och är i matchingsfasen .. ( :



Hoppas det går bra för dig (:

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-01-26 kl 23:46:19

Ja, det var meg. Jeg glemte visst å skrive inn navn osv.



Hadde litt flaks ja :) Gleder meg til å se hvor du havner :D

Emilie
http://plajnis.blogg.se/
2010-01-28 kl 09:40:23

Hejsan :)

Vad kul att du blivit kontaktad igen. Tråkigt att det blev ett nej men när väl rätt familj dyker upp är du nog glad att du inte hoppade på första NÄSTAN bästa. Så de kan verkligen bara ringa helt sådär utan att man ens svarat dem?



Haha, jo det låter som att den dörren gick att låsa, annars undrar jag hur man kan bli utelåst :P



Jag har faktiskt vart i USA, men i Florida (okej det är ju lika mycket USA det men ja du fattar :P) pappa och ibland mamma "måste" nämligen åka dit varannat år (till Orlando) med sitt jobb på ett huuuuuge convent där typ folk från samma branch i hela världen sammlas. Jag fick följa med dem när jag var nio och minns typ allt. Sen även när jag var fjorton. Så två gånger. Helt underbart. Speciellt Animal Kingdom, skojjar inte när jag säger att det kändes som man gick världen runt på en eftermiddag. På tal om det, pappa ska dit i år igen, har jag vetat i flera månader nu. Var bara liiiite avundsjuk :P I alla fall så berättade han att han sparat pengar och att jag kan få hänga på nu i April!! Kan inte fatta det!!!!! Så snart har jag vart i USA tre gånger. Fast visserligen på samma ställe :P Om du någon gång åker till Florida, ta Animal Kingdom. stanna förbi i Afrika (alltså inte i riktiga afrika :P) och så gå in på en restaurang som ser ut som en gård typ där tvätt hänger ner från fönstern etc. DÄR har de VÄRLDENS godaste Cheesecake :) Ville bara säga det :P



Aha, nej jag tänkte att filmen kanske utspelade sig i N. Carolina ^^ Sånt händer ju ibland att de ändrar sånt.



Åh vad snällt att posta alla länkar. Jag förstår inte hur jag inte ens kan följa de mest enkla instruktioner. Jag får ta en kurs i hur man hittar det man söker ^^ Ska kolla in allt och börja jämföra och så :) Tack igen!



Borde nog äta frukost nu.

Ha det så bra :)

Thea Emilie
http://www.theausa.blogg.no
2010-01-28 kl 18:04:12

Tusen takk :) Gikk ganske greit, slapp heldigvis å vente ute så lenge!

Sandra
http://sandraaandersson.blogg.se/
2010-01-30 kl 00:10:41

Sv: Haha. Du är inte så dålig på att läsa, har valt att hålla undan det lilla dåliga som varit för det är mest bra ändå. Gillar verkligen barnen, har fäst mig vid dem så mycket och själva jobbsysslorna har jag inte heller något emot.



Men det är så mycket mer än bara dem sakerna. Som t.ex, när jag letade familj så tyckte inte jag att det var så viktigt hur dem bodde men så kom jag till detta hem som är ett rätt gammalt hus, dem har saker överallt och har inte städat sen jag kom hit.. det är alltså mest av hygieniska själ jag vill byta. Mitt rum var inte ens städat när jag kom hit.

Sen fungerar det inte så bra med mamman heller, känner inte att jag kan prata med henne omnåonting.. jag vet inte när jag slutar om kvällarna eller så.



Känns jobbigt att jag ska lämna barnen eftersom jag gillar dem så mycket, men jag klarar inte av att bo i ett ostädat hus i ett år. Jag kräver inget lyxhus, bara ett städat och hygieniskt. :)

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-01-30 kl 01:23:21

Svar: Jaa det är super kul! Jag som hade gett upp hoppet igår och tänkt att jag blir väl godkänd nästa vecka. Och bara för att jag inte orkade kolla min mail idag så vart jag godkänd. :P Så nästa vecka hoppas jag att vi får varsina matcher. :D



Aha, men det är ju lika bra att ha det gjort. Så slipper man sitta med det sen 1 vecka innan man ska åka. :P Och det var ju inte så svårt, det var ju bara att kryssa för ett alternativ som stämde.

Emilie
http://plajnis.blogg.se/
2010-02-01 kl 09:21:13

Hej :)

Jo, precis, du kunde vart vart som helst. Men jag tror att de borde förstått i såna fall (hoppas jag), jag menar man är väl medveten om tidskillnaden och att alla kanske inte sitter vid sin mejl dygnet runt :P



Jo jag är överlycklig att jag ska till USA igen. Florida är superhäftigt!! Kan gääärna åka dit igen :) USA som USA. Fast jag längtar att få se en annan del av landet också :) Sist, när jag var 14 åkte pappa och mina syskon över till mammas och min låtsaspappas hotell (tror jag det var) för de var också där och jobbade då, och de fick värsta coola cabdrivern - Al. Jag fick också chansen att åka med honom några gånger. Haha. Han berättade en massa historia om stället vi var på och var väldigt personlig. Sen efteråt sa han "Goodbye Emilie... Goodbye Natalie... Goodbye... Lukas? No Ludvig, goodbye Ludvig" :P (mina syskon alltså) Undra om han finns kvar som taxichafför där ;)



Har de som kontaktat dig än så länge sagt när de skulle velat ha dig där? Alltså är de som söker au pair runt April nu eller vill de ha dig runt mars/maj?



Jag tänkte gå in ganska snart och se exakta datum till terminen (först vill jag helst ha svar om jag kommit in dock men ja.. man kan inte få allt :P) och sen fråga vad CIS rekommenderar att man kommer. En vecka innan? Två veckor? så jag ska väl smått börja titta efter flygbiljett. Tror terminen börjar i september i alla fall om jag inte minns helt fel.



Ha det så bra

Kram!

Sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-02-01 kl 15:20:06

sv: hahaha, jag veeet. Känns väldigt onödigt med två st. när det bara är lilla jag!

Sigrid
http://sigridiusa.blogg.se/
2010-02-01 kl 20:44:22

Kul att läsa lite om vad som händer, min ansökan är fortfarande i London, men jag väntar spänt på att den ska godkännas, vänta är såå tråkigt!

Emma
http://lifeofemma.webblogg.se/
2010-02-02 kl 19:01:15

jag bor i Borås, så det är ungefär 1.5 timme bort. Vart är det du bor, vad tyckte du om halkan och när gjorde du den? var det lång tid före du tog körkortet och hur länge har du haft det? många frågor där haha :) jag tycker kvart över sex är alldeles för tidigt, men det går nog! :)

Frida
http://crush.blogg.se/
2010-02-02 kl 20:11:58

sv: nej det var en rätt uppjagad natt/morgon.

men spännande med äventyr.. ha ha



Hoppas verkligen du får en match där du bara känner att det här är familjen jag vill till!

Lycka till



/Frida

Sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-02-04 kl 00:20:31

sv: ja, mamman är. Och pappan äter alltid ute eftersom han jobbar så sent, så då blir det bara så. Men jag ska kämpa för att få lite kyckling iaf, haha.

Sara
http://trenollsju.blogg.se/
2010-02-04 kl 00:20:32

sv: ja, mamman är. Och pappan äter alltid ute eftersom han jobbar så sent, så då blir det bara så. Men jag ska kämpa för att få lite kyckling iaf, haha.

ida
http://ianttila.blogg.se/
2010-02-04 kl 02:51:01

tack:)



Ja ta din tid med matchningarna, jag tog min rätt hastigt och det blev ju inte så lyckat haha.

Emma
http://lifeofemma.webblogg.se/
2010-02-04 kl 09:07:40

haha ja jag förstår inte riktigt varför de flesta tycker att det är så himla roligt? hur går det med allting? har det hänt något nytt med alla au pair saker? :)

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-02-04 kl 21:03:43

Svar: Så du tycker att den är läsvärd? Jag hittade den för 41 kr någonstans. Så den kanske kostar 60-70 kr samanligt. Så den kostar ju inte jätte mycket. Men jag vill samtidigt inte köpa den om den inte är lärdvärd. Lite tråkigt att boken var så tråkig, men de flesta fakta böcker är faktiskt rätt tråkiga. :P

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-02-05 kl 16:51:06

Svar: Jaa det ska bli super roligt! Jag ser verkligen fram emot att få prata mer med dom. Och se om vi kanske kan passa. För än så länge låter dom väldigt bra! :)

Louise - Living in Turkey
http://louisesa.blogg.se/
2010-02-05 kl 21:27:03

Haha jaa..jag pratar nästan aldrig svenska längre...I usa hade jag ändå svenska kompisar som man pratade mycket med.

Nu "pratar" jag bara när jag skriver i princip.

Eller om jag säger fula ord så K inte hör.

Konstigt nog säger jag också eller på svenska när det ordet behövs. Ungefär som. Should we eat chicken tonight eller fish.

Hm...konstigt.



Någon mer familj än? Jag vill att du ska hitta en NU ju!!



Kram

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-02-06 kl 01:40:23

Svar: Men då ska jag kanske ta och läsa den där boken ändå. Så jag är lite förberedd. :) Jag ska även börja läsa lite engelska böcker när jag är färdig med min bok om Slash (jag är såå seg på att läsa :P) så jag har kommit in i lite engelska innan jag åker. :P

Oj, det var ju riktigt billigt! :D Som vanligt hittar du ju allt. ;) Jag ska nog beställa där ifrån, och det gör ju inget om det tar lite längre tid med fraken om jag kan få det billigare.

Sofia
http://sofiaaupair.blogg.se/
2010-02-06 kl 15:45:33

Svar: Haha jag tyckte den lät jätte tråkig när jag läste de utrdagen som hon hade skrivit i sin blogg. men boken är kanske nyttig att läsa.

Så jag ska nog beställa hem den ändå.


Kommentera här:


Namn:
Spara info?

E-postadress: (bara jag som ser)


Din blogg/hemsida:


Kommentar:



Totalt 389 dagar i USA

Lokal tid i Richmond:


Vädret i Richmond: